Ha kutyámat tudom egyedül nevelni, és tanítani akkor is szükségem van a kutyaiskolára?
Tehát, ha boldogulok vele egyedül, és tudom mikor mit kell tenni, akkor is el kell vinnem kutyaiskolába?
Nincs kutyám, csak érdekelt a dolog.
Nem szükséges.
Bár a kutyasuliban mindig tanulhat újat az ember.
Illetve szocializálódni elég hasznos,hiszen sok más méretű korú kutyával találkozhat :)
Ha engedelmeskedik, problémamentes, akkor nem szükséges. Az engedelmességi képzésen inkább a gazdát tanítják, de ha te tudod hogy kell, akkor nem kell téged tanítani. Viszont az is számít, tudtok-e bandázni más kutyákkal séta közben, mert ha nem, akkor szocializációra érdemes elvinni.
Ha lesz kutyád és vmi gond adódik amit nem tudsz megoldani, azt úgyis észreveszed, és max akkor elviszed.
Pont ezen problémázok már egy ideje :D
Illetve nem teljesen ezen, mert én szeretnék suliba menni csak nem a sima engedelmes részre, hanem plusz foglalkozásokra, de azon idegesítem magam, hogy nem fogják engedni anélkül, hogy járnánk engedelmesre vagy le kell tennem előtte a vizsgát.
Nem is érdekel s sima rész, szükségünk sincs rá, akkor minek menjen vele az időm meg minek költsek fölöslegesen.
Egyébként ha nem akarnék menni plusz dolgokra akkor fel sem merülne bennem, hogy kell-e suli.
Ha meglesz a kutyád és úgy érzed minden oké, nincs vele semmi gondod és megfelelő szocializációs közeget is találsz szerintem neked sem kell menni.
Utolsó, azért kell a pluszfoglalkozásokhoz járni előtte vagy letenni a vizsgát, mert ott olyan helyzetekbe kerülnek a kutyák, ahol szükség van egy bizonyos szintű rendszerezett előképzettségre, hogy biztonságban legyenek, illetve nincs idejük az alapdolgokkal szöszmötölni, amikor sokkal bonyolultabb dolgokat tanulnak már. A két szép szemedért meg ugye azért nem fogják elhinni, hogy a te kutyád tényleg szót fogad, bizonyíték kell. Ha neked nincs gondod a kutyáddal, akkor simán le tudsz tenni egy vizsgát és a probléma megoldva.
Én is otthon képeztem a kutyáimat, sosem volt velük semmi gondom. Utána letettem pár vizsgát, meg egy-két versenyen is voltunk. Néhány ember ezt egyszerűen képtelen elhinni, gyakorlatilag megvádolnak, hogy hazudok, ami szerintem nevetséges. Az emberek ma már ilyen tehetetlenek, mindent a szájukba kell rágni, és ha valakinek anélkül is megy, arra furán néznek. Az egyetlen ami nehezebb így, az a kutyatársaság megoldása.
Az a durva, hogy sokkal tágabb tudásuk van mint egy olyan kutyának akit szimplán hordtak engedelmesre, letette a vizsgát és kész.
Még nem biztos, hogy nem lehet menni, egyenlőre még csak idegeskedek rajta, hogy lehet ez lesz és tologatom magam előtt.
Ha bekövetkezik, akkor persze az ő álláspontjukat is értem, mert valóban a két szép szemem nem elég, hogy elhiggyék.
A legegyszerűbb módja az lenne, hogy bemegyek 1 foglalkozásra és megnézik.
Nem akarok vizsgázni, mert nem mindent úgy tanítottam, ahogy azt pontosan a vizsgára kellene és nem fogom már átvariálni emiatt.
Nem csak azért nem jártam, mert otthon is megy, hanem mert a saját szám íze szerint akartam megvalósítani mindent.
Én is pont erre gondoltam, hogy nem tudnak pár percet szánni a kutyára és vizsgaszituációban megnézni? Ha nem, az én gyomrom nem is venné be azt, hogy olyan tanfolyamra járjon a kutya, ami pénzkidobás, mert már tudja. A vizsga mondjuk nem tudom, mennyibe kerülhet.
A kérdésre válaszolva, nincs szükséged, ha nem érzed szükségét.
De sipparának is igaza van, mert a legtöbben akkor sem érzik szükségét, amikor nyilvánvalóan szükségük lenne rá. Nem arra gondolok, hogy a kutya nem követ úgy szabadon, mint a gép, hanem hogy hülyére veszi a gazdáját, az meg nem veszi észre - és ez ugye a kutyának sem jó, tehát az ő érdekében lehet, mégsem ártana egy szakértő szempár néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!