Szüleim érzelmileg zsarolnak, mérgeznek. Mit tegyek?
25 éves vagyok, és az az igazság hogy még otthon lakok. Több ok miatt még nem költöztem el, de most már egyre jobban ráálltam a témára hogy elköltözzek, elmeneküljek.
Saját munkám van, ugye 25 évesen nevezhetem magam önállónak, függetlennek, de a mai napig megszólják, hogy miért csavargok a munka után, hétvégén miért megyek ide-oda, miért alszok ott a barátnőmnél, miért ekkor jövök haza stb
Mindig azt kapom hogy milyen jó világom van, pedig ezért nem lógatom a lábam, ugyanúgy megdolgozom érte.
Úgy érzem a szüleim irigyelnek, hogy fiatal vagyok, jobb a munkahelyem (szabad htévége, míg apának anyának nem mindig stb)...
Féltékenyek, ezért lelkileg mérgeznek és már mondhatom több éve, csak most telt be a pohár.
Azt hittem megváltozik hogy ha dolgozni fogok, nem fognak b*asztatni, de sajnos nem :( (míg fősulis voltam, akkor is ugyanezt tették, mintha 16 évesnek kezelne anya)...
Szóval már nagyon nagyon ki vagyok idegileg, hogy saját önálló keresletem van, adok is anyának azért és mégis szabadidőmben megszólják hogy éljek.
Tudom hogy egyetlen lehetőség az, hogy költözzek el egy albiba. Egyre jobban tervezem :(
Az érdekelne, hogy veletek is történt ilyen hogy el kellett menekülni a mérgező szülők miatt? :( Nagyon rossz, sokszor sírok, hogy miért kapom ezt!!
25 L
Szia!
25 évesen ez nem a mérgező szülők kategória.
Egyszerűen felnőttél és tök más az életritmusod, mint a kb 2*annyi idős szüleidé.
Ők már nem fognak megváltozni.
Önálló pedig akkor leszel, ha saját magadért 100%ban csak te felelsz, saját háztartásod van stb.
Ha ennyire rossz a helyzet, bizony, el kell költözni :)
Érzelmileg az tud zsarolni, akinek hagyod - igen, kell keménység innen kiszabadulni (lányok hátrányban, mert kevesebb keménységet fogadnak el tőlük), és örökké azt fogod hallgatni, hogy elhagytad őt. A kérdés az, hogy inkább néhány havonta egyszer akarod ezt hallgatni, vagy napi szinten.
Arra ügyelj, hogy későbbi párkapcsolataidban ne ugyanezt a zsarolásos mintát ismételd, mert akkor csöbörből vödörbe...
Szia!
Szerintem meg kéne nekik mondanod hogy már nem vagy kislány, s felelősség teljes felnőtt független nő vagy, aki tud magára vigyázni és hogy ez nem az ő életük hanem a tied..!
Nem szabad hagynod magad!!
sziasztok.
köszönöm a válaszokat...
mondtam anyának hogy ne kezeljen gyerekként, önálló független nő vagyok, de elkezdi míg otthon lakom, addig a kislánya fogok maradni és így fog kezelni, mert csak az anyám
de mondom neki ezt nagyon túlzásba viszi, de ő sajnosnem úgy érzi hogy túlzás lenne, hanem kb normális :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!