Érzelmileg zsarol, utána meg szóba se áll velem. Mit csináljak vele?
Édesanyámról van szó. Lassan egy éve, hogy elköltöztem tőlük pár száz km-re, ezt azóta se tudja elfogadni.
Elvárja, hogy naponta írjak neki e-mailt. Ezzel nincs is semmi problémám, hiszen az édesanyám, szeretek vele beszélni, vagy levelezni, és természetesen érthető, hogy szeretné tudni, mi újság velem.
A probléma viszont az, hogy sose válaszol, akármit írok neki.
Van, hogy 2-3 hétig nem ír vissza. Akkor utána nem írok neki, másnap egyből jön az üzenet, hogy én őt nem szeretem, nem foglalkozok vele, t0jok rá, hogy mi van vele, és így tovább.
Viszont valahogy nem motiváló az "Elküldött" mappánk írogatni a leveleket, válasz nélkül.
Arra fogja, hogy munkában nem ér rá levelezgetni, ha pedig megemlítem, hogy cigiszünetre van ideje, meg marhaságokat megosztogatni facebookon, meg marhaságokat küldözgetni édesapámnak meg nekem e-mailben, akkor megint majdnem elsírja magát, hogy hogy beszélek vele, nem szeretem....
Ennek mi értelme?
Mit tudnék kezdeni vele??
És ha email helyett felhívnátok egymást?
Nem kell órákat beszélni és nem minden nap.
De mondjuk 2-3 naponta beszélgetni egy 10 percet telefonon, vagy akár videóhívásban.
Így nem lenne egy oldalú a beszélgetés és kicsit személyesebb is lenne.
Szerintem ne fektess ebbe annyi energiát.
Ha annyira akarna veled beszélni, akkor válaszolna és megoldaná, hogy tudjatok telefonálni is.
Én se szívesen írogatnék így napi szinten, hogy nem reagál rá semmit és fel sem veszi ha hívom.
Kicsit jegelném a dolgot, nézzen magába és ha rájön , hogy ez így nem jó és hajlandó változtani, akkor beszélnénk újra.
Nem kell vele foglalkozni.
Engem már költözés ELŐTT másfél hnappal zsarolt a nagynéném (nála laktam). Sokszor hozzám se szólt, vagy épp ordibált, beszólogatott.
Mit ért el vele? Menekültem külföldre, és kimondottan örülök, hogy elég félévente egyszer látnom - úgy az egséz bagázsal egyetemben.
Tudod mit tegyél? Ne írj neki - én mellesleg nem is tenném, játssza csak a sértődött hercegnőt.
De ez egy játszma, amibe te belemész, és egészen addig fog folytatódni, míg nem ignorálod teljesen. Esélyt se adj a hülye dolgainak, szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert nem egészséges, hogy 300-400 km-ről is teljesen ő uralja az életed.
Szerintem is azt kell megértenie, hogy azért nem szeretsz írni, mert nem válaszol. Ha kell mond el 100x. Nekem is sokszor ismételgetnem kell magam hogy felfogják amit mondok.
Vagy mi lenne, ha minden nap felhívna a cigiszünetében? Napi 5-10 perc beszélgetés szerintem elég ha nem történik semmi fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!