Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érzelmileg zsarol, utána meg...

Érzelmileg zsarol, utána meg szóba se áll velem. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Édesanyámról van szó. Lassan egy éve, hogy elköltöztem tőlük pár száz km-re, ezt azóta se tudja elfogadni.

Elvárja, hogy naponta írjak neki e-mailt. Ezzel nincs is semmi problémám, hiszen az édesanyám, szeretek vele beszélni, vagy levelezni, és természetesen érthető, hogy szeretné tudni, mi újság velem.

A probléma viszont az, hogy sose válaszol, akármit írok neki.

Van, hogy 2-3 hétig nem ír vissza. Akkor utána nem írok neki, másnap egyből jön az üzenet, hogy én őt nem szeretem, nem foglalkozok vele, t0jok rá, hogy mi van vele, és így tovább.

Viszont valahogy nem motiváló az "Elküldött" mappánk írogatni a leveleket, válasz nélkül.

Arra fogja, hogy munkában nem ér rá levelezgetni, ha pedig megemlítem, hogy cigiszünetre van ideje, meg marhaságokat megosztogatni facebookon, meg marhaságokat küldözgetni édesapámnak meg nekem e-mailben, akkor megint majdnem elsírja magát, hogy hogy beszélek vele, nem szeretem....

Ennek mi értelme?

Mit tudnék kezdeni vele??

2017. szept. 5. 10:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
tiltsd le
2017. szept. 5. 13:50
 12/12 Peter KK ***** válasza:
100%
Vele semmit ne csinálj. Nem tud elszakadni Tőled, mert erős nárcisztikus hajlama van. Nem tudja, hogy hogyan kell szeretni a gyermekét. (Nem Ő az egyetlen) Valószínű, hogy önbecsülése, önszeretete nincs elegendő, ezért Veled (a leveleid által) szeretteti magát. Neki az megnyugvást jelent, ha Te írsz Neki. Mert akkor meg van bizonyosodva afelől, hogy Te azért szereted Őt. (Ha már önmagát nem is). Még nem értette meg, hogy Te nem Őneki élsz, hanem Önmagadért. Azt hiszi, birtokolhat Téged, s elvárja, hogy folyamatosan szeresd, mert meggyőződése, hogy Te örök hálával tartozol Neki azért, amiért Ő olyan sok mindenről lemondott a Te kedvedért, amikor "felnevelt". Nem tartozol Neki semmivel. Megszült, hát felnevelt. Ez volt a dolga. Ha életed végéig hálás akarsz lenni Neki, akkor azt kockáztatod, hogy Neked nem lesz saját életed. Aki felnőtt (Anya) létére így képes zsarolni, az - bármilyen kellemetlenül is hangozzék - még érzelmileg nem nőtt fel. Amikor a leveleidet olvassa, az olyan számára, mintha akkor épp ott lennél mellette. De, ha nincs Tőled levél, akkor úgy érzi, hogy elhagyod, hogy nem szereted. Pedig, hát ez a sorsa minden Anyának és Apának: a kicsik felnőnek, aztán egyszer csak kiröppennek, hogy megtapasztalják az önálló "repülés" élményét. Amelyik Anya (Apa) ezt nem képes belátni, hogy nem önmagának szülte a gyermekét, aki majd pótszerként (naponta levélben) szeretgeti, hanem a nagyvilágnak, nos az még érzelmileg nem nőtt fel. Ha önmagát szeretné (vagy lenne Valaki, aki kellőképpen szereti), nem kapaszkodna beléd, hogy ti. szeresd már! Szóval vele semmit. Magaddal igen. Megírod Neki, ami szívedből jön, mindent, s kéred, hogy "engedjen el", mert már kint van a helyed, s nem a szoknyája szélén. S csak annyiszor írsz Neki, ahányszor kapsz Te is Tőle. Nem engedsz a zsarolásának. De ez akárhogyan is alakul, a Te döntésed kell legyen.
2017. szept. 5. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!