Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket meddig engednek el?

Titeket meddig engednek el?

Figyelt kérdés

Esténként 10 órára haza kell jönnöm mindig, ennél tovább nem engednek el. Általában mindig a barátommal szoktam lenni,sétálni, beszélgetni. Viszont szeretném ha kicsit tovább is elengednének, de nem teszik, mindig azt mondják hogy ameddig nem vagyok 18 éves nem engednek el tovább. Titeket meddig engednek el? Mit tehetnék hogy legalább még egy fél órával tovább engedjenek?

16L

2018. máj. 28. 14:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%
Téged legalább hagynak élni,és nem meglett családanyaként kezdesz potolni mint 80%...
2018. máj. 28. 17:50
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem igazán jártam el hazulról, amíg engedtek vagy nem engedtek, csak ismerős kislányokhoz játszani, oda 7-re szokott értem jönni az anyukám. 16 évesen én rendelkeztem az időmmel. Ilyen soha nem volt, hogy az a rendszer, hogy megmondják, én meg azért próbálok lobbizni, hogy mást mondjanak.
2018. máj. 28. 17:50
 13/22 anonim válasza:
37%

Nekem sosem szabtak meg ennyire semmit (öregek) Pedig forever alone vagyok és barátnőm se volt. Már 16 éves koromtól altalában amikor nem bírtam tovább elmentem éjjelente vagy késő esténként sétálni vagy csak fotozgatni (egy és ugyanaz) (persze télen -15 fokban egy szál pulcsiban letépték a fejem:D). De persze nem tudták egy részét. Anyám azért aggódott és látszott is. Eléggé kiöregedtek a szülői szerepből de tudják hogy nem csinálok semmit és csak jobban szeretem a csendet, igy van az alkohollal is amíg be nem töltöm a 18-at, jöhet több üveggel csak ne csináljak hülyeséget.

De persze a te helyzeted megértem. Lány vagy és még én is osszefutottam pár részeg fszival meg nekem akartak jönni stb.. a helyükben én is féltenélek.. 17/F

2018. máj. 28. 18:04
 14/22 anonim ***** válasza:
45%

Még fiatalkorú vagy, a szüleid tartoznak érted felelősséggel. Ha bármi történne veled éjszaka az utcán, akkor őket venné elő mindenki, hogy miért nem figyeltek rád. Akármennyi idős is a pasid. Egyrészt.

Másrészt pedig még gyerek vagy, igenis kell, hogy legyenek korlátaid. Törődj bele, hogy nem kapod meg mindig, amit akarsz.

Egyébként áruld már el, mi lenne olyan fontos, amit este 10 után lehet csak csinálni, előtte meg nem?

2018. máj. 28. 18:31
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
"Mit tehetnék, hogy legalább meg egy fél órával tovább engedjenek?" Ha ilyen kategorikusan kijelentették, hogy 18 eves korodig nem fognak tovább elengedni, akkor semmit. Igazából, meg is értem őket. Amúgy meg, mi múlna azon a plusz fél órán?
2018. máj. 28. 18:46
 16/22 anonim ***** válasza:
76%

Engem éjfélig szoktak engedni.

16/F

Hogy anyukádék nem engednek éjjel egyedül mászkálni, az még oké.

De így, hogy a barátoddal vagy, gondolom haza is kísér, akkor valóban simán engedhetnének tovább. Szerintem ígérd meg a szüleidnek, hogy nem leszel éjjel egyedül, ha esetleg nincs aki hazakísér, elmész taxival, stb. És mond el, hogy másokat is engednek tovább. Esetleg csinálj meg valami házimunkát előtte, hogy legyen náluk egy jópontod. ;)

2018. máj. 28. 19:01
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
Ennyi idősen már szabad utat kaptam. Sosem egyedül, mindig a barátokkal. Az utcában voltunk vagy hatan kb egykorúak, mindig együtt mentünk, vigyáztunk egymásra, így akkor és oda mentünk, ahova akartunk. A barátommal is engedtek, tudták, hogy megbízható.
2018. máj. 28. 19:33
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz:) Sokat számítana az a fél óra, mert távkapcsolatban élünk (egyetemre jár innen 100km-re és sokszor csak este 8-9-10 között ér haza, és ritkán is tud hazajönni, én pedig szeretnék sokat vele lenni legalább amikor itthon van...természetesen mindig hazakísér, de olyan rossz hogy ha hazaér fél 10re akkor én úgyis csak 10ig mehetek el:(((
2018. máj. 28. 21:07
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Engem 14 éves korom óta elengedtek (szinte) bármikor, bárhova, szinte bármeddig hétvégente. Ha azt mondtam, hogy csak másnap reggel megyek haza, akkor úgy mehettem el, hogy legyen hol aludnom. Apám mindig elmondta, hogyha bármi baj van mindig szóljak rá számíthatok, de szerencsére nem nagyon volt. Éjszakai élményekből inkább csak jó élményeim vannak, azok a helyek amelyek este veszélyesnek vannak titulálva azok bizony nappal is veszélyesek. Rántottak már rám kést fényes nappal egy forgalmas közlekedési csomóponton is, ugyanis nem adtam a srácnak aprót. Nem egyszer keveredtem éjszakai balhékba, de valahogy jól jöttem ki belőlük. Szegény Édesanyám mindig aggódott értem, ez sajnos a mai napig benne van, Édesapám pedig ugyanilyen volt mint én fiatalon, csak ő a '80-as évek Kecskemétjének utcáját járta éjszakai, én meg a 2010-es évekét. Állítólag nem sokat változott.
2018. máj. 28. 22:18
 20/22 anonim válasza:
100%
Engem 14 évesen éjfélig általába/de volt, hogy kettőig is engedtek diszkóba. De ennek is vannak árnyoldalai, rám kevésbé figyelnek és kevésbé törődnek velem, mint az osztálytársaimmal.
2018. máj. 28. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!