Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyjam, hogy a fiam apja 10...

Hagyjam, hogy a fiam apja 10 év után felbukkanjon az életében? Honnan tudjam hogy tartós lesz?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam, 10 éves múlt. Az apjával nagyon se veled, se nélküled kapcsolatunk volt mindig is. Mikor megfogant a baba a végét jártuk. Kérte hogy vezessem el, de nem tettem. Azt hogy euennyire fair stb. hagyjuk, így döntöttem, nem bántam meg. Egy pár hónapig még együtt voltunk, de csak szakítottunk. Úgy döntött nem vállalja a babat. Nem is kértem semmire, nem is látta. Jogilag sincs köze hozzá. Most felbukkant a semmiből. Nagyon váratlanul ért. Meg akarja ismerni a gyereket. Félek nagyon, ha eddig nem érdekelte, ezután is lelép majd. Most zaklatott az élete. Meghalt a felesége pár hónapja, egyedül maradt egy kisgyerekkel. Szerintem csak összezavarodott, rendezni akarja az életét, de mi van ha rájön mégsem kell neki egy plussz gyerek. Gondolom elég most neki gyerekével, egyedül neveli ahogy informalodtam azóta . Féltem a fiam, szerintem ez érthető. Ő érdeklődő lenne ha mondanám neki, hisz egy kisfiú a kiskamaszkor előtt
2018. máj. 26. 18:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%
Ebbe nincs beleszólásod, ha látni akarja, megvan hozzá minden joga.
2018. máj. 26. 20:01
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

Ja persze nyilván, joga van hozzá, meg ehhez meg ahhoz. És érdekelne, KÖTELESSÉGE esetleg nincs?? Vagy nem volt? Elzavarta az anyját abortuszra, 10 évig felé se szagult, magasról tett arra, hogy él-e vagy hal, most meg hogy sz*arban van és nem tudja mint kezdjen magával, úgy dönt felzaklatja a 10 évest gyerek életét, aztán ha úgy érzi még sem akarja a kisgyereket, ahogy anno sem akarta, akkor joga van szétcs*eszni a gyerek lelki világát?! Aki esetleg úgy érzi mégis van egy apja, aki aztán megint lelep? Nem baj, az anyja majd megoldja egyedül, ahogy eddig is. Ismerek ilyet. Apuka nem vállalta a babát, lelépett. Aztán egyszer csak gondolt egyet, hogy ő most akar itt van és megismerné a gyereket, aki kb 7-8 éves lehetett. Anyuka fenntartással ugyan, de megengedte, és annyi lett belőle h apucika 1 hónap után ismer felszivodott. A gyerek meg teljesen összetört. Na ehhez nincs joga egy “apának” sem!!

Ja és minden joga megvan? Valóban? És áruld már el, mint fog csinálni ha a kérdező nem engedi? Megy pereskedni, hogy 10 évig a gyerekem felé sem néztem, egy fillért nem fizettem nekik, nem hogy gyerektartast, most meg verem a mellem hogy ugyan jogom van látni? :D Jó vicc.

2018. máj. 26. 20:13
 13/20 anonim ***** válasza:
42%
Egy nap, amikor majd a gyerek felnőtt lesz, akkor nagyon büszke lesz az anyjára, hogy nem ellemségként kezelted az apát. Többek közt az ilyen szülőre is mindják, hogy Anya! Mennyi áldozatot hozhattál az életed során?! Elképesztő! Én is így nőttem fel, nem is viselem apám nevét, majd anyám, akivel kamaszkoromban romló volt a kapcsolatom egy nap előállt azzal, hogy ha szeretném megismertet az apámmal. Leültünk hárman és tiszta lapokkal elkezdtük. Apámmal nem lett szoros a kapcsolatom, de anyám hatalmasat nőtt a szememben.
2018. máj. 26. 20:16
 14/20 anonim ***** válasza:
35%

Utolsó !

Van olyan, hogy valaki nem akar gyereket. Van olyan, higy egy becsúszott terhesssegnel abortuszt akar. Joga van dönteni emberileg, higy akar e apa lenni. Itt a férfi nem akart. A kérdező döntött úgy, higy ennek ellenére vállalja a gyereket és azt is ő döntötte el, hogy nem akar jogilag se kapcsolatban lenni vele. Ezek után ugyan miért ellett volna tartásdíjat fizetnie? Kb olyan itt a helyzet, mint a mai egyik kérdésben, ahol a 41 éves nő arra volt kíváncsi, higy a kezével vagy fecskendővel juttassa fel a spermát, mert a fickó nem akar gyereket, de ő igen.

2018. máj. 26. 20:20
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
13-as vagyok. Sok mindenről hallok itt, de a gyereket a kutya sem említi, hogy neki mi a jó. Nekem volt szerencsém megtapsztalni egy ilyen esetet és nagyon hálás vagyok érte anyámnak, hogy erre lehetőséget biztosított. A többivel apámnak kell majd egy nap elszámolni, de az nem az én gondom.
2018. máj. 26. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
23%

Nekem ez a "felbukkant" a baj.

Jogtól és kötelességtől függetlenül, nem küldtél fényképet a gyerekről az apjának, nem mutattál fényképet a gyereknek az apjáról? Akkor az apja családját sem ismeri?

A gyerek kell, hogy tudjon az apjáról, hogy kitől, honnan jött létre. Egyenesen, őszintén kell a gyerekkel beszélni, nem kell félteni.

2018. máj. 31. 04:50
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"nem küldtél fényképet a gyerekről az apjának"

Annak aki szerint jobb lett volna ha meg sem születik? Minek, Akkor meg az lenne a baj hogy "érzelmileg zsarolni akarná" a pasast a fényképekkel. Mondjuk apuci "jogain" kívül érdekel is valakit egy apróság is? Mondjuk a GYEREK érdeke? És nem, az nem az hogy hogy egy senkiházi szétcsessze az életét.

2018. máj. 31. 08:36
 18/20 anonim ***** válasza:

17.

Az a senkiházi a gyereknek nem senkiházi, hanem a saját apja. Akárhogyis, tetszik vagy nem tetszik.

Lehet akárki másnak senkiházi, de a gyereknek -még- nem.

nem is ismerjük a helyzetet részleteiben, folyamatában.

2018. máj. 31. 14:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Aki 10 évig a gyereke felé se néz,az a gyerek számára is senkiházi marad, főleg ha már nagykoru a gyerek edöntheti h felkeresi e egy leköpés erejéig... A psiknak csak jogaik vannak,mindenben,csoda h a nők kevésbe akarnak szülni nekik.. Nálunk apuka születes után lelépett a fiam 16 ,évek ota a párom neveli szereti,egy telefon sem jött h él a fia a kedves vérszerinti apátol,na ő is egy senkiházi maradjunk annyiban.
2018. máj. 31. 15:09
 20/20 anonim ***** válasza:
57%
Ha már szóba állsz vele, kérj egy friss bankszámla kivonatot is. Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban... :-/
2018. júl. 24. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!