Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyjam, hogy a fiam apja 10...

Hagyjam, hogy a fiam apja 10 év után felbukkanjon az életében? Honnan tudjam hogy tartós lesz?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam, 10 éves múlt. Az apjával nagyon se veled, se nélküled kapcsolatunk volt mindig is. Mikor megfogant a baba a végét jártuk. Kérte hogy vezessem el, de nem tettem. Azt hogy euennyire fair stb. hagyjuk, így döntöttem, nem bántam meg. Egy pár hónapig még együtt voltunk, de csak szakítottunk. Úgy döntött nem vállalja a babat. Nem is kértem semmire, nem is látta. Jogilag sincs köze hozzá. Most felbukkant a semmiből. Nagyon váratlanul ért. Meg akarja ismerni a gyereket. Félek nagyon, ha eddig nem érdekelte, ezután is lelép majd. Most zaklatott az élete. Meghalt a felesége pár hónapja, egyedül maradt egy kisgyerekkel. Szerintem csak összezavarodott, rendezni akarja az életét, de mi van ha rájön mégsem kell neki egy plussz gyerek. Gondolom elég most neki gyerekével, egyedül neveli ahogy informalodtam azóta . Féltem a fiam, szerintem ez érthető. Ő érdeklődő lenne ha mondanám neki, hisz egy kisfiú a kiskamaszkor előtt
2018. máj. 26. 18:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

Én nem engedbém,kihasznál majd,utána meg ujbol lelép. Addig kellenétek még egyenesbe jön és talál jobbat,aki egyszer lelép azt többet hozzánk nem jöhet vissza.

35N

2018. máj. 26. 18:42
 2/20 anonim ***** válasza:
23%
Én először le ülnék vele beszélni erről és nagyjából próbálnék meggyőződni arról hogy mennyire gondolja ezt komolyan. Esetleg ha a fiad nem tudja hogy néz ki akkor megismertetném vele mint csak rokon egyenlőre.
2018. máj. 26. 18:52
 3/20 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem elvárások nélkül hagyd, hogy találkozhasson a fiaddal, úgy hogy közben te is látótávolságban vagy. Előtte simán mondd meg a fiadnak, hogy apja nem akarta, hogy gyereketek legyen, ezért mentetek még szét a megszületése előtt.
2018. máj. 26. 19:07
 4/20 anonim ***** válasza:
92%
Kb hasonló helyzetben voltam én is. Az én lányom 8 éves volt, amikor apuka úgy döntött, mégiscsak megismerné. Mondjuk én a kezdetektől úgy neveltem a gyereket, hogy tudta, van apja, csak az megijedt a felelősségtől és lehet hogy soha nem fognak találkozni. Amikor apuka megkeresett, elmondtam neki, higy a lányom fog dönteni, akarja e a találkozást vagy sem. Akarta. Egyszer. Utána nem érdekelte többé. Néha ír neki az apja messengeren, a gyerek válaszol, de ennyiben ki is merül a kapcsolatuk
2018. máj. 26. 19:08
 5/20 anonim ***** válasza:
58%
Aztán ha nem azt kapja amit akar, lelép, és hóborból szétcseszi a gyerek életét. Ha eddig szart rá, most már hagyja békén. Ez a minimum amit megtehet érte.
2018. máj. 26. 19:09
 6/20 A kérdező kommentje:
Én is elmagyaráztam természetesen a fiamnak hogy miért nincs velünk az apja. Nem gondolom, hogy haragudna rá. Még talán most van a legjobb korban, hogy kialakuljon köztük egy kapcsolat, később neccesebb. De nem akarom kitenni annak, hogy lelép tőle. Bár akkor is lenne előtte egy arc, hogy Ő volt az. Nem tudom mi a jobb. Szépen élünk, boldogok vagyunk. nem akarom felborítani ezt
2018. máj. 26. 19:17
 7/20 anonim ***** válasza:
43%
A gyereknek joga van ahhoz, hogy apja legyen (veled is történhet valami), és az apának is joga van megismerni a gyerekét akkor is, ha csak tíz évvel később jutott eszébe. Ismerkedjenek össze, először csak te találkozz vele, mérd fel, hogy milyen állapotban van, majd hármasban a gyerekkel, aztán majd kiderül, hogy van-e igényük folytatásra. A gyereknek így is, úgy is hiányzik az apja, önáltatás azt gondolni, hogy nem. Csak nem kell túlzott reményeket táplálni, nem kell a gyereknek azt ígérni, hogy most már örökre mellette marad, hanem nyitva kell hagyni a kimenetelt.
2018. máj. 26. 19:39
 8/20 anonim ***** válasza:
88%
Ha lelép akkor lelép. Te megadtad a lehetőséget. Ha nem engeded, egyszer angyereked a szemedre hányhatja. 10 eves, le tudsz veled ülni és el tudod mondani, hogy apad találkozni akar veled, de nem tudom hogy csak egyszeri alkalom lesz, vagy tartja majd veled a kapcsolatot
2018. máj. 26. 19:46
 9/20 anonim ***** válasza:
76%

Hagyjad - e , hogy felbukkanjon a fiad életébe....

Igen ! Hagyjad !

Ha nem hagyod , lehet , hogy 5 vagy 10 év múlva az élet mégis úgy fogja hozni az eseményeket, hogy a fiad megismerkedik egy véletlen folytán is az apjával ! Akkor mit mondasz ha ezután a találkozás után megkérdi a fiad tőled, hogy anya , apa akart velem találkozni már évekkel ezelőtt de te nem engedted.

2018. máj. 26. 19:48
 10/20 anonim ***** válasza:
40%

" az apának is joga van megismerni a gyerekét akkor is, ha csak tíz évvel később jutott eszébe"

Érdekes.. szóval kötelezettség zéró, de jogai, azok vannak. Megismerni a gyereket akivel abortuszra zavarta az anyát. Gondolod, elmeséli a fiának, hogy"tudod, amikor azt akartam hogy anyád kikapartasson" Vagy tudod, amikor csesztem veled törődni, meg gyerektartást fizetni"

Ez a helyzet nem a fasziról szól, hanem a gyerekről. Az apuci huszadrangú tényező -aki hozott egy döntést, de most hogy olyanja van totál mást akar.

2018. máj. 26. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!