Egyetlen gyermek külfödre költözése?
A család egyetlen gyereke, unokája. Igy egyedüli örökös lesz (igaz nem mostanában). De a mindennapi megélhetése a fővárosban nehézkes. Hó végére nem marad semmije. Spórolni nem tud. Diplomás és nyelvvizsgája is van.
A barátai külföldön élnek és állást ajánlottak neki. Már az is nehéz volt hogy Budapestre ment de Németország??
Komolyan annyival jobb ott?
34 éves
64%-osnak üzenem: egyedüli gyerek vagyok és 2 éven belül költözünk párommal külföldre. A szüleim támogatnak, mivel az én boldogságom/boldogulásom fontosabb nekik, mint a saját érdekeik (hogy közel legyen a gyerekük).
Egyébként az sem érdekelne, ha húznák a szájukat. Ugyan én csak 26 éves vagyok, a jövőmet én építem és nem a családom. Én nem kívánok ebbe a szemétdomba több adót invesztálni, hogy a viktátor ellopja, cserébe ne kapjak vissza semmit, de legalább mehessek magánorvoshoz sok pénzért, mert az egészségügy már rohad.
Biztosan rossz érzés ez egy szülőnek, de a gyereket nem magunknak szüljük, úgyhogy a legjobb, amit ilyenkor tehet egy szülő, az az, hogy támogatja a gyerekét, vagy ha erre nem képes, akkor legalább nem nehezíti meg lelki zsarolással, meg lehúzással az életét.
A "gyerek" írta ki a kérdést.
Le leszek pontozva, de megírom én mit tettem.
Egyedül neveltem fel a fiamat. Szakmát tanult / szakács/.
Közben én dolgoztam, mellette a beteg édesanyámat ápoltam.
Spóroltam, kuporgattam.
Majd amikor mindenennel végzett a fiam, volt gyakorlata, stb. A kezébe adtam 50000 forintot és azt mondtam neki, hogy menjen próbáljon szerencsét.
És ő ment 20 évesen, bele a nagy világba, ismerős segítsége nélkül.
Először Bécsig ment, minden étterembe kérdezősködött.
Harmadik napon már dolgozott. Kisegítőként, aztán feljebb került a létrán.
Amikor úgy érezte nem fejlődik tovább, ott hagyta és ment Svájcba, majd egy svájci ismerőse ismerőse által Franciaországba.
Ez történt 12 éve.
Most ott tartunk, hogy van egy menyem, egy gyönyörű 8 hónapos kisunokám, mindenük megvan. Most számolják fel az ottani életüket és jönnek haza és itt fognak bele egy vállalkozásba.
Szóval én, mint szülő maximálisan támogatom mindenben a gyerekemet.
Rossz volt egyedül elengednem olyan fiatalon, de tudtam megállja a helyét, mert mindig is úgy neveltem, hogy ne legyen töketlen.
Régi álma egy lángosos a Balatonnál és egy panziós saját étterem.
Nem fogom lebeszélni róla. Az ő álma, az ő vágya, az ő élete. Kívánom neki, hogy váljanak valóra az álmai és itt is sikeres legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!