Egyetlen gyermek külfödre költözése?
A család egyetlen gyereke, unokája. Igy egyedüli örökös lesz (igaz nem mostanában). De a mindennapi megélhetése a fővárosban nehézkes. Hó végére nem marad semmije. Spórolni nem tud. Diplomás és nyelvvizsgája is van.
A barátai külföldön élnek és állást ajánlottak neki. Már az is nehéz volt hogy Budapestre ment de Németország??
Komolyan annyival jobb ott?
34 éves
"8: "A szülő "érzelmi kielégültsége" fontosabbak a gyerekénél."
Igen, ez így van majdnem minden családban."
Most komolyan? Ez a véleményed? :D
Milyen beteg dolog ez, hogy a gyerekednek nem hagyod hogy élje a saját életét, mert neked az épp nem tetszik, meg rosszul esik? Az ilyen szülőktől menekülnek a fiatalok. Hány ilyen kérdés van gyakorin is, hogy az anya megfojtja a gyereket? Drámázik, sír, fenyegetőzik. Ezt senki nem viseli el hosszútávon, aki pedig igen, az nagyon buta ember. Aki ilyen életképtelen, az tényleg éljen az anyja feletti lakásban élete végéig, saját család nélkül.
12: Beteg dolog, de attól még általános.
Te hány családot ismersz, ahol ez nem így megy? Mert én egyet sem. Sem személyesen, sem hírből. A Kérdezőé is ilyen.
Budepesten mar majdnem olyan magasak az alberlet arak mint kulfoldon, csak a fizetesek nem kozelitik meg a kulfoldi bereket.
Mi kulfoldon elunk a felesegemmel es egyszeru allasunk van, nem keresunk olyan jol de arra eleg hogy alberletet kifizetssuk, van 2 autonk es felretenni is tudunk.
Ha ugyan ez lenne az allasunk Budapesten akkor semmit se tudnank felretenni es jo esetben is csak 1 autonk lenne. Arrol nem is beszelve hogy itt az eletszinvonal is mas, pl minden lakasban van legkondi.
Nem, 13-as, nem általános. :)
Alap dolog, hogy a szülő szereti a gyerekét, és ragaszkodik hozzá, ha erre gondolsz.
DE.
Az, hogy a szülő a 34 éves gyerekét NEM ENGEDI hogy azt tegyen amit akar, az nem általános, és elítélendő.
Elmondanád, hogy te melyik esetben vagy? Szülő vagy már, vagy te vagy a gyerek? :)
15: Ha az ide eddig beírt 6 válaszomból ez nem világos a számodra, nem tudok többet segíteni.
Az egy eszme, amit mondasz, nem a valóság. Válaszolnál a kérdésemre, miszerint ismersz-e ilyen eszmei családot?
Igen, a többség családja ilyen. Az én szüleim szeretnek, és ragaszkodnak a gyerekeikhez, de azt mondják, oda vigyen a szél, ahol boldog életem lesz, nem számít milyen messze kell ahhoz menjek. :)
Ellenpélda, párom anyja például megszabná a felnőtt fiának hogy max. 30 perces autóútra lakhat tőle. :)
Az a sok külföldön élő magyar ember is mind meghozott egy döntést. És ha minden család olyan elmeroggy...akarom mondani fura lenne, hogy a szülő nem engedi a felnőtt gyerekét, akkor mindenki a szüleinél élne 40 éves koráig. Hány ilyet látsz? Mert én nem sokat. Aki pedig így tesz, azt gyakran kinézik.
17: Na, hát én leírtam már, hogy csak olyan családot ismerek, amilyet szerinted kinéznek, erre megkérdezed, mit tapasztalok a témában. (???!)
Örülök, hogy van ilyen, mint a tied, de ugye nem egyedüli gyerek, egyedüli unoka és egyedüli dédunoka vagy?
Merthogy én az okát is leírtam annak, miért működnek így a szülők többgenerációs egykesorozat esetén.
Te valamiért nagyon nem tudod elolvasni, amik le vannak írva, egyszersmind nagyon nem tudod magad beleképzelni a tiedtől teljesen eltérő élethelyzetekbe és emberek élményeibe.
De attól mert valakinek egy gyereke van csak, arra feljogosítja a szülőt, hogy saját kénye kedve szerint bánjon vele, figyelmen kívül hagyva a gyerek akaratát, mint ha nem is önálló ember lenne?
Értem amit mondasz, hogy "úristen, csak az az egy gyereke van, mi lesz ha ő nem lesz", hoztam is fel párom példáját, aki egyke. De ez így nem helyes. Nagyon nem. Csak ennyit próbáltam meg elmondani. Aki így gondolja, mint én, az így, aki meg nem, az nem. :D
Én biztos hogy nem fogom soha magamhoz láncolni a gyerekem. Nem én. A gyerekem nem a bábom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!