Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányotokat elneveznétek...

A lányotokat elneveznétek Fréziának?

Figyelt kérdés
Szerintetek szép név, örülne neki egy gyerek ha ezt kapná, esetleg tudtok mondani szép, de egyben ritka női neveket?

2018. máj. 15. 19:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
77%
Én még nem hallottam ezt a nevet.. de, én elnevezném, ugyanis szerintem nagyon száp név :)
2018. máj. 15. 19:10
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
bocsi azt akartam, hogy szép
2018. máj. 15. 19:11
 3/28 anonim válasza:
91%
Én nem adnám ezt a nevet, én sem örülnèk neki ha így hívnának. Ha ritka nevet akarsz mit szólsz a Hédihez? Rita nèv, de nincs a mostani népszerű nevek között és abszolút vállalható itthon és külföldön is.
2018. máj. 15. 19:13
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Az nem egy virág neve?
2018. máj. 15. 19:16
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

#4: De, ahogy pl. a Hajnalka és a Bíborka is. S persze van Virág is.

Szép név, de valószínűleg nem adnék virágnevet a lányomnak, nekem a Bíborka is elég furán hangzik. De a Frézia legalább nagyon szép és kedvelem is a fréziát. Úgyhogy másnál tetszene, de a saját lányom neve nem lesz virágnév, úgy gondolom.

2018. máj. 15. 19:24
 6/28 anonim ***** válasza:
77%

Nekem ha lányom lesz, Pipacs lesz a neve.

Pippantó Pipacs, igazán jól fog hangzani. :)

2018. máj. 15. 19:35
 7/28 anonim ***** válasza:
89%
Asszem egy papírzsepi-wcpapír-papírtörlő márka neve is Frézia, nekem az ugrik be, nem büntetném a lányomat ilyen névvel. :D És nem örülnék, ha engem így hívnának.
2018. máj. 15. 19:45
 8/28 anonim ***** válasza:
78%
Anno gyerekkoromban lehetett kapni Fresia márkájú extra vastag tisztasági betétet, mama azt használta. Úgyhogy én nem adnék ilyen nevet.
2018. máj. 15. 20:12
 9/28 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez nagyon szép, úgyhogy én simán, így is van csomó más virágnév, ami keresztnévként is létezik, még régebbiek között is pl. Rózsa, Jácint, Boglárka, Margaréta, Ibolya, Írisz, Jázmin stb. Ez sem különb és szerintem ez egyáltalán nem vészes. Nem megszokott, hanem különlegesebb, de abszolút vállalható. Én inkább az ilyen "magyarosított" nevektől tudok a falra mászni, mint Nátán, Dzsenifer, Lúcia stb., nekem ezek nagyon furák.

Húha, nekem nagyon tetszik a Boróka, a Zorka, a Zóra, a Hanga, Szofia, Rozina, Mirtill... most hirtelen ennyi jutott eszembe. Modnjuk ezek nem feltétlenül ritka nevek, de nekem mondjuk nincsen sok ilyen nevű ismerősöm.

2018. máj. 15. 20:13
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

A Fréziát Eperkének lehetne fordítani, ugyanis a francia fraise = eper (ejtsd frez) szóból ered.

Innen jön az a szín is, amelynek fréz a neve.

Szép név, tetszik is, de nem tudom, később örülne-e neki a lányom.

2018. máj. 15. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!