Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednétek a lányotokat, ha...

Elengednétek a lányotokat, ha saját pénzből fizetné a részét?

Figyelt kérdés
Decemberben lesz egy koncert az A38 hajón amire elmennék. Addigra már bőven 19 is leszek. Mi Pesttől 100km-re lakunk, de Csepelen laknak rokonok, náluk meg tudnék szállni. Nyáron is elmentem volna a VOLT-ra, meg tudtam volna oldani az oda-és visszautam. Szüleim szerint lányként veszélyes egyedül mennem. Az A38-ról sok véleményt nem is hallottam, de az a kevés sem volt mind jó. Szerintetek is veszélyes lenne ez a decemberi koncert?

2018. máj. 14. 21:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
Én 15 éveen 200 km ereket vonatoztam a nagyszüleimhez az ország végébe a hátárhoz,hót egyedül,ma meg egy 20 évest nem engednek buszra szállni jóforfám mert elviszi a mumus,csodálatos. :( Csodálkozunk h nincs jövöképük a fiatal felnőtteknek,mert a szülők élik helyettük az életet ,nekik meg nulla szociális életük,nulla mozgásterük ,nulla döntési joguk van..
2018. máj. 15. 02:03
 12/19 Carragher_x ***** válasza:
74%
Nem "engedném el", mivel 19 évesen már semmi szüksége az én engedélyemre.
2018. máj. 15. 02:43
 13/19 anonim ***** válasza:
52%

En is mentem Ennyi idősen.igaz nem egyedül mert a barátaimmal ugyanolyan a zenei ízlésünk,de egyedul is elengednem.és ha ott élnél albérletben pl?

Beszélj a szuleiddel erről csak akkor már meglegyen a pontos terved !

2018. máj. 15. 07:04
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Elengednélek, bár nyugodtabb lennék ha legább egy barátnod is menne veled. Most nekem egy kicsit elgondolkodtató a kérdés, mert munkatársam 16 éves lányát patidroggal rabolták el pár hete. Szerencsére meg lett.

Tudom, ez nem mindenkivel történik meg.

Másfelől meg nem 19 évesen kell elkezdeni az elmászkálást otthonról. Jobb az ha addigra ilyen téren önálló egy fiatal.

2018. máj. 15. 07:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Egyedül ilyen koncertekre nem engednek el. Nem tudom miért nem, hisz nem tettem eddig semmit, hogy ne lehessen, hisz más nagy, egyetemi városba is lementem már egyedül tesómhoz vagy nyílt napra (a nap nagyrészében egyedül voltam, igaz nappal). Gondolom a buliktól féltenek, meg hogy csak azt hallják bedrogozták, erőszakolták.
2018. máj. 15. 07:19
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

Igen, elrabolnak, megerőszakolnak és a vízbe dobnak... :D

Komolyan, semmi bajod nem lesz. Legyen nálad paprikaspray a kezedben este, de ennyi.

A "vidékiek" közül sokan úgy fogják fel Pestet, mintha az maga a Sátán székhelye lenne, és naponta történnének gyilkosságok, meg rabolnának el fiatal nőket.

Bp egy város, nagyobb, de pl. egy kis zsákfaluban ezerszer jobban rettegnék éjjel, mint a fővárosban.

2018. máj. 15. 08:47
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Nem kell paráznod, viszont a sarkadra kell állnod, ki kell harcolnod az önállóságodat. A szüleid nem vették észre, hogy felnőttél.

Viszont tény, hogy jobb lenne, ha nem egyedül mennél, de ez sem tragédia. Addig még simán össze tudsz ismerkedni valakivel, akár egy lánnyal, aki szintén azt a zenét szereti.

Annyit viszont tényleg érdemes megfogadni, hogy italt max úgy fogadsz el, ha előtted töltötte a pultos, és nem veszed le a szemedet az italodról. Nem csak az alkoholosról. A partidrog ha nem is nagyon gyakori, de valós veszély, arról szól, hogy észrevétlenül az áldozat poharába öntik, aki az italával együtt megissza, és amíg ki van ütve, teljesen kiszolgáltatott. Ha valaki csak úgy hozna, azt érdemes inkább kedvesen és udvariasan elutasítani.

Elég jó itt az éjszakai közlekedés is, gyakran jár minden. Az az ideális, ha esetleg a csepeli rokonságból tudnál rávenni valakit, hogy jöjjön el veled a koncertre.

2018. máj. 15. 09:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Sajnálom az ilyen fiatalokat,ők azok akik 30 40 évesen potolnak be mindent ami kimaradt,és legtöbbje már család melett pótol,lehet látni..
2018. máj. 15. 14:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Van olyan szórakozóhely, ahova én se engednélek el szívesen, de az A38 pont nem ilyen. Kulturált, biztonságos és profi. Nyugodtan menj.
2018. máj. 20. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!