Fel lehet jelenteni?
19 L Vagyok
anya ma elvette a telefonomat amit a saját pénzemből vettem azért mert valakit felhivtam hogy segítsen a tanulásban
szépen szóltam hogy legyen szíves vissza adni mert szeretnék tanulni de nem adja oda
ez már a sokadik alkalom hogy csak ugy elvette tőlem
jelentsem fel a rendőrségen hogy el vette a tulajdonom ?
mit lehet tenni?
Persze nyugodtan feljelentheted, hogy anyád voltaképpen kirabolt. Valószínű, hogy a rendőr aki kimegy majd, az ő kérésére anyád vissza fogja adni a mobilt neked.
De ne csodálkozz ha anyud meg közli veled, hogy 19 éves felnőtt nő vagy, takarodj a házból. Mert ő meg ezt teheti meg.
az már az én gondom lesz
szép szóval nem is szájaltam vissza nem voltam bunko csak vissza szerettem volni kapni a telefonomat
tanulni akartam majusba vizsgazok
Mi az, Magyarországon az összes szülő megőrült? Nézem ezt az Emberek rovatot, és a kérdések 99%-a arról szól, hogy egy tizenéves ember segítségért kiabál, mert a gyökér, rosszindulatú szülei rátelepednek és nem hagyják élni.
Igen, feljelentheted a rendőrségen. Jogilag ez rablás. Főleg mivel 18 elmúltál. Mi az, hogy egy felnőtt embernek elveszi bármijét? Az, hogy az anyád, nem jogosítja fel arra, hogy beszabályozza az életed minden mozzanatát.
Célszerűbb azonban, ha előbb magad veszed vissza. Nyugodtan visszaveheted erőszakkal, tehát feltörheted a szekrényt vagy ilyesmi. Hisztériázzon a mutter, ha akar. De ha elmész a rendőrségre, és nem egy tökkelütött hülyével találkozol ott, akkor kérhetsz rendőri segítséget, és kötelességük is intézkedni. Kivéve persze, ha magadtól adtad át a telefont felszólításra, mert akkor nem bűncselekmény. Ez esetben polgári pert kell indítanod, ahhoz meg újabban kötelező az ügyvédi képviselet, mert megunták a bíróságok, hogy folyton hozzájuk járnak az emberek minden hülyeséggel...
ugy történt hogy felhivtam az illetőt segitséget kértem tőle hogy mit jelent ez és ez ... tanultunk
ment a kiabálás majd anyam bejött kitépte a kezemből a telefont
nem adtam át semmit
velem üvöltött
én szép szóval vissza kértem de nem adtam oda
és most sem akarja
probáltam már többszöri kéréssel de hiába
Inkább kérdezd meg, hogy őt miért zavarja, hogy meg tudtad magadnak venni, és miért nem tud büszke lenni rád ezért.
Mindketten jobban jártok. Hidd el többet változtat, mint a rendőrök ugráltatása.
Legközelebb tépd ki a kezéből.
Azért ne jelentsd fel, nem venné ki jól magát a helyzet.
Nem hiszem el, hogy nem lehet megbeszélni a dolgokat és még mindig ott tartunk, hogy “amíg az én kenyerem eszed, blablabla” Miért viselkednek úgy a szülők, mint a kölykök? Meh...
Egyébként lehet, hogy nem is a segítségkéressel volt gondja, hanem magával a személlyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!