Szerintetek melyik a jobb taktika zsebpénz téren?
Figyelt kérdés
Ha a gyerek (tizenéves) minden hónapban kap egy adott összeget (teszem azt 20 ezer ft) vagy ha szülinapra, névnapra, karácsonyra kap egy nagyobb összeget és azt osztja be magának?
A nagyobb kiadásokat úgyis a szülő fizeti (ruhák, szépészeti cuccok, kirándulás, stb), ez tényleg csak a gyerek pénze, amit arra költ amire akar.
Szülőként ti hogy csinálnátok/csináljátok? Gyerekként melyik tűnik a jobb megoldásnak?
2018. máj. 14. 10:42
21/22 anonim válasza:
Szerintem tizenéves korban már lehet havonta zsebpénzt adni a gyereknek, de ha a nagyobb dolgokat ti veszitek neki, akkor ez ne 20 ezer ft legyen.
Én egy éve kapok havi 5000-ret.
22/22 anonim válasza:
Más nézőpontból: én fontosnak tartom, hogy a gyerekem megtanuljon a pénzzel bánni. Ez egy olyan készség, amit nem tanítanak az iskolában, és sajnos ma Magyarországon sok felnőtt is pénzügyi analfabéta, nem tud bánni a pénzzel, fogalma sincs, hogy kell spórolni, befektetni, stb. A zsebpénz számomra egy nevelési eszköz, aminek a segítségével a gyerek megtanul vele bánni, beosztani, befektetni, stb. Persze kicsiben, de valahol mindent el kell kezdeni. Én ezért adok a gyereknek zsebpénzt már kicsi kora óta. Amire leérettségizik, tisztában lesz a pénzügyi alapfogalmakkal és nem a nagybetűs életben kell majd a saját kárán tanulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!