Szerintetek melyik a jobb taktika zsebpénz téren?
Ha a gyerek (tizenéves) minden hónapban kap egy adott összeget (teszem azt 20 ezer ft) vagy ha szülinapra, névnapra, karácsonyra kap egy nagyobb összeget és azt osztja be magának?
A nagyobb kiadásokat úgyis a szülő fizeti (ruhák, szépészeti cuccok, kirándulás, stb), ez tényleg csak a gyerek pénze, amit arra költ amire akar.
Szülőként ti hogy csinálnátok/csináljátok? Gyerekként melyik tűnik a jobb megoldásnak?
Én is a havi zsebpénz mellett szavazok. Mi is így kaptunk a bátyámmal. Ő többet, mert négy évvel idősebb. Meg is tanultuk beosztani. Pedig én még alsó tagozatos voltam.
A karácsonyi, szülinapi pénz nem mondható zsebpénznek. Az ajándék a rokonoktól, akik nem tudják eldönteni, minek örül(ne) a gyerek. Anno én is jobban örültem, ha pénzt kaptam távolabbi rokonoktól, mert azt vettem belőle, amire szükségem volt, nem a harmadik pizsamát ugyanazon a karácsonyon.
#5 vagyok,
Egy üdítőt, vagy péksütit, ilyesmi, vagy mondta hogy suliba menet a kis abc-ben vesznek 1,5literes gyümölcslevet pl,mert a büfében drágább. Egyébként nem is kell neki több egy napra,mert ha hazaért eszik, reggelizni meg szokott mielőtt elindul,néha visz magával gyümölcsöt. Arra az időre amíg suliban van, elég amit annyi pénzből tud venni :)
Szia, szerintem nem igazán jó ha az ember a jegyei alapján kapja a zsebpénzt. (ezt a kitűnő gyerekek szülei érthetően nem is alkalmazzás). A 20000 Ft/ hó már jobb. Én iigazából a nyagyi, nagynéni-től kapok pénzt szülinapra, névnapra, húsvétra, bizimre és nekem ez így megfelel. Alapból mindent a szüleim vesznek meg nekem ruha, étel, telefon stb. A pénemhez csak akkor nyúlok hozzá, ha sokat vásároltunk egyszerre és akkor én is beleadok egy kis pénzt.
Nekem ez igazából megfelel így :D
Neha tok jo ez az oldal, mert pl most is olyan megvilagitasba helyeztek a dolgokat, mire sosem gondoltam volna. Pl. Ha mar nem kezdo a zsebpenz tema, akkor mehet havonta is h tanuljon meg gazdalkodni.
Szoval legjobb, ha hetente van. Kisebb osszeg. Esetleg napi pénz, kajara, ha nem visz otthonrol. Bar en nem adnek naponta 500ftot. Ugyis visz kajat alapon,hanem kb heti ketszer, hogy ne unja meg az etelt. Meg az is jo otlet, hogy a kisebb dolgokat pl. Toll allhatja maganak. De a heti rendszer elott, alkalmi zsebpenz lenne, amig meg nem tanulja kezelni a penzt.
A havi zsebpenzt nagyobb koraban vezetnem be, talan 15 eves kora tajekan. Ha eltapsolna az elejen az egeszet, nem kapna eloleget. De ez hetinel is igy lesz. Amit meg kap, az nem zsebpenz lesz, hanem a sajat penze. Amit arra gyujt, költ amire akar, de meg egyelore kicsi, igy megbeszeljuk h ebbol pl rollert veszunk neki. Kesobb, beszallhat egy telefon vasarlasaba, persze nem teljes osszeggel, csak hogy erezze... Stb. Mar ha az leendo anyagi helyzetunk nem fordul rossz iranyba. Sztetek ez igy jarhato ut?
Bocsi az ekezetek hianya miatt, uj telo, most allitgatom be az alapokat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!