Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan közöljem a szülrimmel...

Hogyan közöljem a szülrimmel hogy van barátnőm? 17/f

Figyelt kérdés
van egy lány akivel megtaláltam a közös hangot. 1 hónapja járunk. A lány szülei már rég tudnak rólam. Kérdezte a barátnőm hogy miért nem mondom el hogy van baránőm, talán cikinek érzem őt. Nem egyáltalán nem érzem őt cikinek csak félek a szüleim reakcióitól. Eddig mindig ilyen kamu dumát mondtam nekik amikor találkozóm volt egy lánnyal. Hogy pl. Elmegyek a haverommal egyet bringázni stb.. Soha nem világosítottak fel a szüleim. És mindig ilyen tabu téma volt nánk az intimitás. De néha szokták kérdezgetni hogy van-e barátnőm de én nem igazán felelek rá. Apám szerintem azt hiszi rólam hogy búza vagyok.ahogy őket ismerem akkor fognak felvilágosítani amikor elmondom nekik hogy van barátnőm
2018. máj. 7. 17:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem, miért nem mered elmondani.

Én pl. azért nem mondtam el nekik 17 évesen, hogy van barátom, mert megtiltották volna, hogy találkozzak vele. Ezért inkább titokban tartottam és titokban találkoztunk.

De ha a te szüleid nem ilyenek, sőt még kérdezgetik is, hogy van-e barátnőd, akkor nem értem, miért ne lehetne elmondani nekik.

2018. máj. 7. 21:00
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
már bocsi, de olyan, mintha nem egy 17, hanem egy 12 éves srác kérdését olvasnám:D 1., miért olyan nagy gond az, hogy elmondd, hogy van barátnőd, amikor már majdnem felnőtt vagy? le fogják harapni érte a fejed?:D 2., a mai világban komolyan semmmit nem tudsz 17 évesen a szexről?? és ezt nem rosszból írom, de engem se világosított fel soha senki, mégis tudtam mindent, mire odakerült a sor. illetve jó, általánosban behozta a műkukit a védőnéni...:D de nagyjából ennyi volt.
2018. máj. 7. 21:02
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó tudod hány család van ahol ennél kisebb dolgot se lehet elmondani.. Mert letépik a fejed,van ahol a 20 24 éves fejét is letépik ha testiségre gondol..
2018. máj. 7. 21:06
 14/21 anonim ***** válasza:
79%
13# oké, de itt írja, hogy még kérdezgetik is... nekem az jött le a leírásból, hogy csak a kérdező aggódja túl a dolgot.
2018. máj. 7. 21:07
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
Hozzátok komolyan bevitte a műf.szt a védőnő?
2018. máj. 7. 21:38
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
igen, és még meg is kérdezte, hogy melyik kislány akarja felhúzni rá a gumit. NEM vicc!!! de az a nő nagyon gáz alapból.:D
2018. máj. 7. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
78%
Lehet a műkukis hasznosabb mint a betét koton osztás ami nálunk volt.
2018. máj. 7. 22:02
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

Ne aggodj. Egyszeruen amkor mindketten tthon vannak es epp mar megvacsoraztatok vagy megebedeltetek (azaz ehseg miatt nem idegesek) ultesd le oket es mosolyogva mondd el, hogy apa-anya van egy nagy hirem...megismerkedtem egy lannyal es ugy nez ki jarunk is. Es kezdj el meselni a lanyrol (persze csak olyat mondj el, ami nem titok es ami nem ciki).

En orulnek, ha a gyerekem igy elmondana. Jo persze lehet kerdeznek ilyeneket (tipikus szuloi kerdesek, jobb ha elore keszulsz ra valami valasszal:-): 1. na de mikor, miota 2 eddig miert nem mndtad? 3. hany eves? 4. Ugye vedekeztek, lefekudtel mar vele? 5. mennyire komoly ez a jaras? 6. A lany szulei mit szoltak hozza? Tudnak rolad...7. Ja veluk talalkztal is, o akkor elolunk miert titkoltad?

Azon ne lepodj meg ha zavarukban esetleg olyan blődsegekkel is jonnek, hogy nem akarok meg unokat, huzz ovszert, stb. nem mindegyik szulo tudja nagy hirtelen kezelni ezt a helyzetet. Nekik ugyan olyan kinostud lenni, mint neked.:-)

Ha jo fejek nem lesz semmi gond.

Az pedig normalis lenne, ha legkesobb ekkor, de elokerulne koztetek az a tema, hogy vedekezes, nemi betegseg, nem kivant terhesseg...ha eddig nem is beszeltek rola, azert csak nem sotetek a temaban (remelhetoleg).

A szerelmi ugyeidrol nem art, ha tudnak a szulok (nem az intim reszleteket kell kiteregetni, hanem.van baratno vagy nincs komoly vagy csak elvagytok), ugyanis ha veletlen megis benaztok es becsuszna egy baba, akkor egyreszt 18 alatt a szulok (a lany szulei) el kell menjenek vele az abortusztanacsadasra, ha meg megtartjatok a babat, akkor a szuleitek lesznek a legnyagobb segitsegetekre es sokkal korrektebb, ha nem egy ilyen hatalmas nagy dontesi kenyszerben szolsz nekik eloszor, hogy ja nem a bringat butykoltem honapokig, hanem egy lanykat :-).

Ne parazz, legy oszinte es szerintem ok halasak lesznek a bizalmadert.

2018. máj. 8. 08:33
 19/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem simán elmondhatod nekik, nem értem, hogy miért kellene félned a reakciójuktól...Nekem a kérdésből inkább az jött le, hogy túlaggódod és nem az, hogy nagyon szigorú, ultra konzervatív szüleid lennének. Nálunk sem volt téma semmi ilyesmi, mint szerelem, fiúk stb. és felvilágosítás sem volt, de nem azért mert ők rossz szemmel nézték volna, elítélték, meg akarták tiltani stb., hanem inkább azért mert nem tudták hogyan kezelni, kínosnak érezték vagy nem akartak beleszólni semmibe, nem akarták, hogy úgy érezzem, hogy irányítani akarnak vagy ilyesmi. A kapcsolatunk is jó volt, mindenben támogattak. Én is aggódtam picit, mert azért ez egy olyan dolog, hogy az emberben mégis van egy kis izgalom, de nem féltem tőle, hogy "jajj, mit fognak mondani". Végül még örültek is neki.
2018. máj. 8. 12:09
 20/21 anonim ***** válasza:
64%
Én lány vagyok és még nem volt barátom, de még így 20 felett is iszonyat kínosnak érezném ezt a családi bejelentést, hogy "anya, apa, van pasim"... Én a helyedben úgy csinálnám, hogy utalnék rá (mondjuk "sziasztok, elmentem Mancival fagyizni, este 9-re jövök" vagy "ma voltunk Mancival moziban"), nem jelenteném be konkrétan a dolgot. A szüleid úgyis tudják majd, hogy valószínűleg Mancival nem csak haverként jártok el ide-oda, idővel pedig bejelentheted, hogy "hétvégén bemutatnám nektek Mancit". Legalábbis nekem így kevésbé tűnik kínosnak a dolog.
2018. máj. 8. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!