Nos, a tejfogat csak akkor tömik, ha sokmido van még hátra a fogvaltasig
2018. máj. 7. 19:00
12/18 A kérdező kommentje:
De a 6-os már nem tejfog, ez volt a bibi
2018. máj. 7. 19:03
13/18 Metionin válasza:
Nekem csak tömni kellett így, szintén 6-ost. Szóltam amikor észrevettem hogy szuvasodik de velem is közölték hogy tejfog, majd kiesik. Hát nem. Utána amikor fogszabályzós lettem, az ottani doki szólt hogy azt be kell tömni, anyám fel volt háborodva. (Mondjuk maga a fogszabi miatt is hogy minek az.) Most egy szép nagy amalgám díszeleg benne mert akkor ugye az volt ingyen...
De nálunk ugyanez volt pl. a szememmel is, szóltam hogy nem látok jól, telibe szarták és amikor az oszi írt az ellenőrzőmbe hogy nem lát a gyerek, vigyék szemészetre, anyám patáliát csapott hogy ekkora szégyen, hogy beírják az ellenőrzőmbe, magamtól nem bírtam szólni?
2018. máj. 7. 19:12
14/18 anonim válasza:
18 vagy, mi a probléma? Kb. 4-5 éve járhatsz egyeüdül is dokihoz, nem kell szülői beleegyezés egy fogtöméshez :)
2018. máj. 7. 20:29
15/18 A kérdező kommentje:
Most már nem, a probléma a foghiány...
2018. máj. 7. 20:35
16/18 anonim válasza:
Fogpótlásnak hívják. Anyukámnak kb az egész alsó fogsorát újraépítették, mert ő is nagyon sokáig húzta a fogorvost egész életében, és neki is volt több foghiánya már stb.
2018. máj. 7. 21:14
17/18 anonim válasza:
Fogat lehet potolni,de mi a kérdés. Lépj tovább költözz el,stb,ne rekedj meg ezeken. Nekem meg a fogszabályzó miatt kihúztak két jó fogam is,az se jobb,mert több volt mint az átlagos,de egészségesek voltak,lett fogszabályzo,ami semmit se ért mert visszaállnak..
2018. máj. 8. 00:30
18/18 anonim válasza:
Anyukámmal volt az, hogy 10 évesen elesett a biciklivel és letört az első foga. Nagyszüleim elég hanyag szülők voltak, szinte mindent a gyerekeikre hagytak, azzal a címszóval, hogy rájön/megtanulja magától a dolgokat. Anyának így 10 évesen egyedül kellett elmennie a fogorvoshoz is (még a 16 éves nővére sem tudott vele menni), aki gondolt egyet és három fogát is kihúzta: a letört fogat, meg még kettőt amik elvileg zavarták a kezét miközben dolgozott. Mivel anya fiatal volt, nem tudta hogy mit kell ilyenkor csinálni, a doki meg lazán kihúzta két jó fogát is. Utána koronát viselt, viszont a fogai romlani kezdtek, nem jó minőségű volt a korona meg úgy lettek a fogak lecsiszolva (ha jól emlékszem), így mára, 41 éves korára a felső fogsorának a nagyrésze nincs is meg. Egy részét maga húzatta ki egy normálisabb, jól dolgozó dokival pár éve. Csináltatott egy műfogsort és azóta vidáman mosolyog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!