Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ciki, ha a szülőktől...

Miért ciki, ha a szülőktől elfogadunk nagyobb ajándékot (pl. ingatlant)?

Figyelt kérdés

A párommal babánk lesz, de a lakhatásunk nem volt megoldott.

Én eddig Pesten éltem az egyetem miatt, a lakásom is itt van. Volt róla szó, hogy eladom, de ez befektetésnek is jó, mert jó környéken van, első tulaj vagyok, nem egy lelakott lakótelepi lakás. Tehát viszonylag hamar találnék bérlőt és nagyobb összeg folyna be belőle.

A párom otthon (a szülővárosunkban) dolgozik, ott van a lakása is. Viszont az másfél szobás, hálószoba+nappali, nem egy háromtagú családnak való. Ezért elkezdtünk házakat nézni, meg is találtuk a számunkra tökéletes otthont, viszont a többszöröse volt annak, amennyit szántunk erre az egészre... Ezután mondták mindkettőnk szülei, hogy kifizetik a ház árát, ne hitellel kezdjük a közös életünket.

Viszont ezért kapom többektől a megjegyzéseket. Hogy úgy könnyű családot alapítani, ha mindent alánk raknak, meg nekem nem ciki-e, hogy egy olyan házban fogom altatni a gyerekemet, amibe egy forintot nem tettem bele.

De nem értem, mi a baj azzal, ha egy szülő támogatja a gyerekét?

Nem feltétlen kell ilyen nagy dologgal, de sokak szerint pl. már azért elkényezteti valaki a gyerekét, mert munkába menet kiteszi az iskolánál, így nem kell gyalogolnia/bicikliznie/buszoznia.

Vagy rosszul kéne éreznünk emiatt magunkat?

2018. máj. 6. 18:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%

Idezem: "Hogy úgy könnyű családot alapítani, ha mindent alánk raknak, meg nekem nem ciki-e, hogy egy olyan házban fogom altatni a gyerekemet, amibe egy forintot nem tettem bele." A mondat elso fele jogos barki is mondja. A mai ingatlanarak mellett egy kozepes keresetu ember vagy par se tud osszekaparni lakasra valot par ev alatt. Persze hitellel barmit es utana 20, de inkabb 30 evig lehet fizetni. Ehhez kepest, akik szerencsesek vagy a szuleik gondolkodtak elore es sikerult is nekik felretenni az eddigi eletuk alatt, azok tudnak a gyerekuknek egy kisebb lakast osszerantani. Es ugy valoban sokkal-sokkal konnyebb. Ehhez irigyseg se kell ez teny.

A mondat masodik fele, na az a rosszindulat, hogy nem erzed-e cikinek.

En erre valoszinu azt felelnem (ha nem lennek elkenyeztetett a szuleim altal iskolaba hordott onzo liba :-D). Hogy de igen kisse kinos, de rettentoen orulok neki es rendkivul halas vagyok a szuleimnek es a parom szuleinek is es remelem az ajandekuknak koszonhetoen tudok felretenni az evek soran es amikor ok oregek lesznek vagy betegek, akkor mindezt viszonozni vagy apolassal, eltartassal, befogadassal vagy a leheto legjobb idosek otthonaval, hogy ok is ugy erezzek nemhiaba adtak nekem lakast.

A masik lakasodat miert nem adtad el? Azzal beszalhattal volna a koltsegekbe...vagy peldaul ha kiadod a berleti dij felet felajanlahtnad a szuleidnek, ha nem fogadjak el, akkor tedd nekik felre, hogyha havaia lenne veluk te is tudj segiteni. A kolcsonosseg a fontos, nem masok velemenye.

2018. máj. 6. 20:50
 22/31 anonim ***** válasza:

19. 60% ott a pont

Legjobb barátnőm húsz évesen kapott lakást, az édesapja vállalkozásában dolgozik, mégis tudja intelligensen kezelni a témát, és nincsenek irigyek rosszakarói...

2018. máj. 6. 22:28
 23/31 anonim ***** válasza:

Irigyek és azzal ha te rosszul érzed magad miatta ők boldogok lesznek, undorító szokás, nem kell foglalkozni vele.

Mondjuk szomorú hogy manapság már a "s**ge alá tolják"nak számít ha a szülő szeretné megkönnyíteni a gyerek életét mert így hogy nem veritek magatok adósságba tudtok félretenni és akár ti is tudtok majd venni a gyereknek egy saját lakást ha olyan korban él. Ez kellene hogy legyen a normális, nem az hogy manapság a fiatalnak kb akkor lesz saját lakása ha meghal a nagymama és sikerül kikönyörögni a rokonságtól hogy ne adják el és szórják el a pénzt rongyrázó luxusnyaralásra....

2018. máj. 6. 23:04
 24/31 anonim ***** válasza:
Hármas! Attól, hogy neked gyökér rokonaid vannak, máshol még működhet rendesen a család.
2018. máj. 7. 03:50
 25/31 anonim ***** válasza:

Nem baj, egészen addig, míg nem vágsz fel vele.

Exem is kapott lakást, de olyan beképzelt lett egyből, meg nagypfájó, hogy nem igaz.

Lenézte azt, akinek nem volt, "az én lakásom így, az én lakásom úgy"... aztán mikor már odavágtam neki, hogy ez NEM a TE lakásod, ezt anyádék tolták a segged alá - akárcsak az autót -, akkorm ég ő volt megsértődve.

Szóval nagyon nem mindegy, hogyan kezeled ezt a dolgot, mert ha felvágsz vele - holott nulla okod van rá -, az könnyen felcs.sz másokat - jogosan.

2018. máj. 7. 10:48
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nehéz.

Én is kaptam egy lakást, de már lassan meg se merem említeni, mert úgyis mindenki dicsekvésnek veszi és beszól miatta. Pedig tényleg nem menőzik vele az ember meg nem szólogat be másoknak, de sokszor már egy ártatlan megjegyzést is tàmadásnak veszek mások.

Ezért az 5-6 legközelebbi barátomat leszámítva mindenkinek azt hazudom, hogy saját pénzből hitelre vettem. Szomorú, hogy önvédelemből már hazudnia kell az embernek.

2018. máj. 7. 11:03
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Látod az itteni hozzászólásokból is mi a problémája az embereknek. Ostobák és irigyek másokra. "Há az én anyámík nem adtak egy botot se mer nem akartak elrontani te ingyenélő." Ez az átlag színvonal. Miért ne segíthetné egy szülő a gyerekét amiben tudja ha telik neki rá? Előrébb lesztek az életben ha másikat megpróbáljátok leépíteni?
2018. máj. 7. 14:36
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerencsések vagytok.. Mi is átlagon felül élünk, de igyekszünk nem nagy dobra verni, mert volt pár megjegyzés már, ráadásul nem távoli emberektől, hanem pl barátnőmtől, keresztanyámtól. Elvégeztem egy nehéz szakot, megtanultam egy számomra nem könnyű nyelvet, érvényesültem vele munkában, jól keresek az itteni átlaghoz képest. Szépen élünk, bőven spórolunk,de keményen is dolgozunk. Olykor megengedünk magunknak egy egy wellness kirándulást párommal, barátokkal BELFÖLDÖN, általában KUPONOKKAL de már kaptam érte keresztanyámtól, hogy hát igen, ennyi pénzből telhet is kirándulásokra, jól megy stb. Barátnőmtől meg az automata kávéfőző vásárlásakor kaptam megjegyzést, hogy most komolyan azért kell, hogy a vendégeknek felvághassak, hogy ez frissen őröl ? Pedig sosem dicsekedtem, csak mondtam, hogy veszünk ilyet. Hát, ez van...Én nem tartom ciki dolognak, csak baromi nagy előnynek. Ha jó a viszony és van rá keret nem látok benne semmilyen problémát. Az én szüleim, illetve párom szülei a lagzinkat fogják fizetni. Nem teljesen, de 3/4 részben. Na, tessék, lehet ecsetelni a minek házasodtok más pénztárcájára, ha sajnáljátok rá és hasonló dolgokat... :) Egyébként mindenkiben van irigység. Mindig lesz vékonyabb, sportosabb, gazdagabb, szebb, jobb. De én valahogy el tudom ezeket a rossz érzéseket engedni, ha vannak is. Én a környezetemben lévőket mindig dicsérem, biztatom, nem pedig vissza húzom. Nekem ez a normális a szeretteimmel szemben, pedig néha én is irigykedem :)
2018. máj. 8. 23:37
 29/31 anonim ***** válasza:

Hazudozni?

Miért kell bárki orrára kötni amúgy,hogy ahol laksz az saját-e vagy hiteles,vagy bármi más?

Mi köze hozzá bárkinek is?

2018. máj. 9. 01:29
 30/31 anonim ***** válasza:
Csak nekem tünik fel,hogy a névvel kérdezők,egy idő után eltüntetik a nevüket a kérdésükről. Milyen véletlen..
2018. máj. 9. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!