Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Az apám mostanában elég sokat iszik, viszont most olyat tett amit eddig soha, bent vagyok nyugodtan a szobámban, majd egyszer csak beront és elkezd kiabálni, hogy én olyan lusta vagyok mint a bivaly, meg majd ha én csinálok valamit itthon majd akkor fog ő is, aztán próbáltam neki nyugodtan mondani, hogy menjen ki a szobából és hagyjon békén, erre olyat mondott, hogy 'mit ugatsz macska jancsi' anyukám meghallotta a kiabálást és kijott a szobájából, hogy mi a gond, én már sírva mondtam mit mondott az apám, erre anyu próbálta leallitani, de azt mondta apám, hogy mi játszuk az eszunket és 1-2 csúnya szó.
Nos mit lehet tenni? Többször beszéltünk vele, hogy ne igyon annyit, soha nem hallgat ránk, ma is mondtuk, hogy ne igyon. Borzasztó volt hallgatni amiket mondott rám és édesanyámra
Kedves Utolsó.
Felsőfokú végzettséggel és anélkül is lehet paraszt az ember, ezt te pontosan alátámasztod.
Ezért tart ott a világ ahol.
Négyeske, kérlek, fáradj a földgömbhöz, és mutasd meg, hol kérdeztek téged.
Kérdező, ez egy nehéz helyzet, de a leírásod alapján úgy látom, hogy apád különben normális, csak akkor hülyül meg, ha iszik. Beszélj vele, mikor józan, és magyarázd el neki, hogy a durvaságával fájdalmat okoz a családjának. Ha megpróbál kitérni a beszélgetés elől, vagy kiabálni kezd, domináld le. A te hangod nagyobb, fiatalként te vagy az erősebb.
Esetleg a következő ilyen műsorról készíts egy videót, és mutasd meg neki másnap. Kérdezd meg, szerinte így viselkedik egy férfi? Így bánik a nővel, aki családdal ajándékozta meg, és a saját gyermekeivel? Ha így akar beszélni valakivel, miért nem megy ki az utcára kötekedni? Verje szét a kocsmát, ha ilyen kemény.
Semmit.
Ha ANYUKÁD eltűri, mert... ide gondolj, amit szeretnél -, akkor te maimum a gyámügyre mehetsz, hogy apád agresszív piás.
Hány éves vagy?
Édesapád dolgozik?
Mekkora településen éltek?
Vannak "normális" rokonok a közelben?
Ha kis településen, támogató rokonoktól távol éltek, édesapádnak nincs munkája, vagy nem gond, hogy iszákos és fiatalkorú vagy gyerek vagy, akkor zárkózz be amikor balhé van.
Ha van esély a támogató rokonságra, elég idős vagy ahhoz, hogy önálló véleményed legyen és valaki meghallgassa, és édesapád számára munkahelyén is gondot jelenthet az italozás, akkor lehet értelme megpróbálni leszoktatni. Ami még így is komoly kihívás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!