Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Folyton kontrollt gyakorló...

Folyton kontrollt gyakorló anyuka ellen mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Valamikor írtam ki kérdést arról, hogy anyát irritálja, ha mozgás van a házban, a lényege az volt, hogy mindenkinek kötelező a szobájában maradnia, mint egy növény, nem lehet mozogni a házban, mert az idegesíti. Azóta sikerült kideríteni, hogy ez azért van, mert anya szeretne mindenki felett a családban felügyelettel rendelkezni. Tehát ha kijövök a szobámból és meghallja, akkor egyből ordítani kényszerül, hogy én

hova akarok menni, mivel kell kiszolgáljon, miért nem hagyjuk békén... Nem csak vele, az egész családdal, apával is. Tehát elmondta, hogy miért csinálja, megpróbáltuk ezt vele beszélni, de azt mondja, hogy ő ilyen, fogadjuk el, ő mindig felkapja rá a fejét, ha mi elkezdünk járkálni a házban és nem tudja, hogy mit szeretnénk , ezért nagyon ideges lesz. Kénszere van arra, hogy mindent az irányítása alá vegyen. Még magunknak kaját sem csinálhatunk, mert ő akarja megcsinálni... Van erre gyógymód?

2018. ápr. 30. 23:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

1. pszichiáter

2. mivel 100% nem fog elmenni, mert "nincs semmi baja", éled az életedet, és amint tudsz, elköltözöl a fenébe

Ennyi, tudom milyen egy ilyen emberrel együtt, én mostohaanyám is dettó (csak ő még OCD-s is mellé), amióta elköltöztem nem beszélek vele, mert elvett 7 évet az életemből.

2018. máj. 1. 08:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van a családnak humorérzéke, akkor én "kifárasztanám". Sorba minden vacakot bejelentenék neki.

Szia anya, nyugi van, pisilni megyek.

Haló, szomjas vagyok iszom egy pohár vizet.

Nyugi, semmi gond, berakom a mosógépet.

Maradj anya, összeütök egy rántottát.

Tízpercenként legyen dolga valakinek, jelentsétek be, és oldjátok meg egyedül.

Fontos, hogy ne legyen önállótlankodás: "anya hol van a kék gatyám," stb. Mindenki tartsa számon a saját dolgait, és rendezze is le. Anyutok vagy megszokja, és megkönnyebül, vagy kiderül miért is csak úgy a jó minden, ahogy ő gondolja. Na akkor kell egy nagy őszinte megbeszélés, vagy kettő, vagy három...

Az ilyen állapotok nem két perc alatt jöttek létre, megoldani se lehet azonnal, dolgozni kell vele. Sok sikert!

2018. máj. 1. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!