Ti mit tennétek 18 évesen ha a szeitek vernének titeket? Hogy kezdenétek új életet lépésről lépésre?
Megkérdeztem a feleségem, aki ügyvéd és ráadásul az egyházakat is ismeri.
A Budafoki Baptista Gyülekezetnek van egy fiúotthona, ahová pontosan ilyen emberek mehetnek.
Tehát meg tudod csinálni, hogy oda titokban elköltözöl.
Amikor már ott vagy, akkor meg kell indítanod a bíróságon egy eljárást , amely " nagykorú gyermek tartására " irányul.
(Ez azt jelenti, hogy ha betöltötted a 18. évedet, a szüleid utána is kötelesek bizonyos összeget fizetni a tartásodra, addig amíg nappali tagozaton tanulsz.)
Ha meglesz a fiúotthon elérhetősége, megírom neked.
Légyszíves írjál, hogy olvastad- e ezt az üzenetet!
Lehet, hogy más egyházaknak is vannak ilyen otthonaik bántalmazott gyermekek számára.
Nagyon lényeges a teljes titoktartás, tehát nem szólsz otthon egy szót sem, hogy mire készülsz ( még csak nem is utalsz rá!). Mindent titokban le kell szervezni, és amikor mehetsz, akkor összeszeded, amit vinni akarsz és elköltözöl oda.
Így remélhetőleg nem találnak meg és onnan intézhetjük a további , fentebb írt ügyeket.
Ha kell segítség írjál privátban! ( Nem tudom ezt, hogyan kell, még nem csináltam ilyent. De gondolom valahogy meg tudod kapni a magán email címemet.)
Ha sehogy sem megy, akkor írjál.
(Magam 25 évig rendőrségen dolgoztam, most tanár vagyok. A feleségen ügyvéd. )
De amit az előző hozzászóló írt ( családsegítő központok) az is jó megoldás lehet.
A lényeg, hogy mindent titokban tarts, hogy ne tudjonak megtalálni és tovább verni!
"kb. 100 ezer forintot kaptam összesen. Ez szerintem már elég jó alap egy albérletbe való elköltözéshez"
Hát, szerintem azt elviszi a kaució...
Már biztos, hogy nem költözhetnél az egyik nagymamához vagy a keresztapádhoz? Kérdezted már tőlük? Főleg, ha pénzt akarsz gyűjteni, legalább a lakhatásodat jó lenne ingyen megoldani.
Igaza van az előttem szólónak.
Egyrészt sajnos nem elég a pénz ( egy önálló albérletre, még szobabérletre sem.
Arra viszont elég, hogy valahova ingyen elmenj lakni és legyen zsebpénzed, enni pénzed.
Ne költsd el!
Megkaptad a privát üzenetet ?
Jövő hét elején küldök fontosakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!