Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen velem az anyukám?

Miért ilyen velem az anyukám?

Figyelt kérdés

Régen nagyon jó kapcsolatunk volt,de újabban folyton veszekedést provokál. Tudom,hogy amiket mond annak van valóságalapja de mindent eltúloz. 2-3 naponta veszekszik velem mert csúnya vagyok,idegesítő és életképtelen.

Egy éve van barátom,akivel nagyon szeretjük egymást és ő is ismeri. Ha találkozik vele,kedvesen beszélgetést kezdeményez és közvetlen. Ellenben ha nincs itt,mindenből azt hozza ki,hogy úgyis szakítani fogunk. Heti rendszerességgel. Tudom,hogy valószínűleg egyszer sajnos vége lesz,de egy év alatt még soha nem voltunk a szakítás közelében sem. Akkor meg miért kell elrontani a kedvem ezzel folyton?

Próbáltam vele beszélni,de nem hat. Ha békülni akarok,akkor is csak úgy tud,ha előtte elhord engem mindennek. Én persze egy szót sem szólhatok(kulturált formában sem),mert ő hibátlannak gondolja magát. Érdekes,hogy a sértett fél tisztában van a saját hibáival,viszont aki bántja a másikat,tökéletesnek érzi a személyiségét.

Van valaki aki hasonló helyzetben van/volt? Ti mit tettetek? Sarokba szorítva érzem magam.

18 éves vagyok egyébként,ketten élünk. Apával régen elváltak,vele jó a kapcsolatom de messze él,így nem tudok bármikor átmenni hozzá. Pedig jó lenne,mert itthon így már aludni,enni és tanulni sem tudok.

2018. ápr. 26. 07:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
Ha tudod hogy egyszer vége lesz a kapcsolatodnak,akkor nincs értelme. Az emberek nem azért jönnek össze valakivel,hogy szórakozzanak meg tudják, hogy úgyis vége lesz. Az egyetlen, amiért kiakadnék,az az, hogy a gyerekem így gondolkodik.
2018. ápr. 26. 08:29
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

"Tudom,hogy valószínűleg egyszer sajnos vége lesz..."

Itt látszik mennyire negatív vagy!

Azért veszekszik veled mert csúnya vagy és életképtelen? Egy anya ilyet tud mondani a gyerekének? Én a helyedben biztos ott hagynám egyedül aztán rájönne. Amúgy azért csinálja ezt mert látja hogy jól érzed magad (ha egyálatlán jól érzed magad).

2018. ápr. 26. 08:53
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Hogy lehet valakivel azért veszekedni, mert csúnya?

Hogy zajlik egy ilyen?

“Kislányom, ezt nem hiszem el, de csúnya vagy, csináljál már valamit!”?

Erre mègis mit lehet mondani?

Max. azt hogy “Anya, az nem arcpakkolás, hanem a fejem!”.

2018. ápr. 26. 09:02
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

Az a baj, hogy amiket leírtál, abból mi semmire nem tudunk még csak következtetni sem.

Már csak azért sem, mert nem írtál példát.

Nyilván nem reggel felkelés után azt mondja rád, h de csúnya vagy, húzz innen.

Csak találgatni tudok, van helyes és szép pofikád, te pedig akkor érzed jól magad amikor agyon mázolod, és mint egy 70 éves nyanya szét fested az arcod.

Tudod a szépség belülről fakad, és mint szülő, és tapasztalt felnőtt ember, nagyon jól tudja, hogy ez mivel jár: tönkre teszed az arcbőrödet.

Mivel érthetetlen vagy, és nyilván elmondta neked 1000x, hogy ne csináld, mert a vége egy méreg drága plasztikai sebész lesz, de te ennek ellenére tojsz rá és tönkreteszed az életedet ezzel, ő pedig nem kíván ebbe asszisztálni, ezért elrémít, hogy de csúnya vagy amikor kifested magad.

Ez csak egy életszerű példa volt (tapasztalat alapján).

Te is leszel felnőtt, és amikor lesznek gyermekeid, rá fogsz jönni, hogy a gyermekeidet nem azért próbálod irányítani mert ahhoz van kedved, vagy mert mekkora szórakozás, vagy éppen milyen baromi jó veszekedni, hanem azért, mert ugyan ezeket a hibákat már elkövette, vagy a tapasztalatait próbálja átadni, és nem szeretné ha ugyan abba a hibába essetek.

2018. ápr. 26. 09:15
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehet, hogy egyszerűen irígy rád és a boldog párkapcsolatodra?
2018. ápr. 26. 11:05
 6/14 anonim ***** válasza:
7%

“Nem lehet, hogy egyszerűen irígy rád és a boldog párkapcsolatodra?”

Ilyen hülyeséget is csak egy félig gyerek tud leírni. Nyilván egy érett nő irigykedik egy olyan kapcsolatra, ahol felek csak dugni járnak össze az anyukáik házában, meg persze szörnyen szerelmesek, de úgy, hogy fogalmuk sincs az együttélésről, a közös célokról, házimunka és pénz megosztásáról, szó szerint semmi nem tartja őket össze a szexen meg a randizgatáson kívül.

Bármi baja is van az anyjának, azt garantálom, hogy nem az irigység az.

2018. ápr. 26. 11:25
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Akkor ennyiből ilyen hülyeséget meg csak egy magányos, megkeseredett anyuka tud írni...Rengeteg olyan példa van, hogy az anyuka irigy a saját gyerekére, mert fiatalabb, szebb, boldogabb stb., mint ő és ezért azon van, hogy tönkretegye, amennyire csak tudja. Ennek általában olyan dolgok állnak a hátterében, hogy az anyukát elhanyagolja a férje vagy már egyedülálló és nincsen senkije, unatkozik, nem fogadja el, hogy felette is jár az idő stb...Ez nem egy ritka dolog. Elsőként nekem is ez jutott az eszembe, hogy saját magával vannak problémái és azokat így próbálja kompenzálni, hogy másokat bánt és akkor előbb utóbb majd talán valóban ő lesz a jobb, szebb stb., ha a másikat már tönkretette, de addig is örül, mert legalább kiélheti magát, élvezheti, hogy parancsolgathat, beszólogathat. Ez olyan, mint a gyerekek az oviban...Én elhiszem, hogy ez nagyon rossz, de szerintem itt vagy az működik, hogy eléállsz és kerek perec megmondod neki, amit gondolsz és megkéred, hogy fejezze be vagy pedig az, hogy levegőnek nézed, nem foglalkozol vele és lepereg rólad minden, amit mond. Ha úgy érzed, hogy egyiknek sincsen eredménye, reménytelen, akkor pedig azt tanácsolom, hogy amint lehetőséged van rá, akkor költözz, mert hosszú távon nagyon odavágja az embert, ha egy ilyen környezetben kell élnie.

Egyébként azt utálom mikor fiatalok kapcsolatáról van szó és mindenkinek az az első, hogy “csak dugni járnak össze”...Az miért van rögtön kizárva, hogy szeretik is egymást?? Elárulom, hogy normál esetben az érzelmek tartják össze a kapcsolatot és nem a közös lakás meg a pénz. Valamint azt sem értem, hogy miért baj az, ha azt írja, hogy “egyszer valószínűleg vége lesz”....Van bárki, aki meg tudja mondani, hogy mi lesz a kapcsolatának a kimenetele? Nem, senki, mert az ember nem látja a jövőt. Bármi történhet, lehetséges, hogy még sokáig együtt lesznek, de az is lehet, hogy váratlanul szakítanak. Szerintem az egyik legnagyobb hülyeség úgy kezdeni egy kapcsolatot, hogy “ő életem szerelme, a nagy Ő, örökké együtt leszünk, házasság, ház, gyerek”...ilyenkor meg ezen lenne kiakadva mindenki, hogy milyen hülye, milyen naív és akkor is jönnének a tipikus “úgyis szakítotok” kommentek stb. Oké, az ő gondolkodása pedig pesszimista, de ezen szerintem nem kell csodálkozni azok után, amit leírt...Ki tudna pozitívan élni, gondolkodni stb., ha közben folyamatosan szidják, bántják?

2018. ápr. 26. 12:29
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
#6: win
2018. ápr. 26. 12:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Koltozz el mielobb!
2018. ápr. 26. 13:51
 10/14 A kérdező kommentje:

Higyjétek el,én szeretném a legjobban,ha a kapcsolat örökké tartana. Ezt a mondatot azért írtam bele,mert nem annyit szeretnék válaszként kapni,hogy úgyis szakítunk majd.

Konkrét példát kértetek olyan helyzetről,amikor csúnyának nevezett. Ha például veszek egy új ruhát,szerinte az mindig rosszul áll rajtam,a fotókon csakis előnytelenül nézhetek ki,a hajam mindig furcsán van levágva,stb. Ha megjegyzést tesz a külsőmre,az csak negatív lehet. Sminkelni nem nagyon szoktam,szempillaspirált használok csak.

Szerintem sem féltékeny egyébként,nem tartom magam olyan nagyra sok fiatallal ellentétben,hogy ha már valakinek problémája van velem az csak irigységből fakadhat.

2018. ápr. 26. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!