Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Nagyon nehéz gyerekkorom volt. Apa nélkül nőttem fel, aki ráadásul meghalt 2 éve.. nagyon problémás kamasz voltam,amikor 14 voltam. Megromlott anyával a kapcsolatom.. ez mind akkor kezdődött, amikor belépett az életébe a mostani párja, akivel nyáron lesz 4 éve hogy egy párt alkotnak. A férfi kihasználja anyát. Szüleivel lakik, de nem segít anyának, nem ad bele a rezsibe, se a számlába. Néha adott 15 ezret kajára de ennyivel letudta. Fontos ugye az a rész, hogy a szüleivel lakik, tehát neki nagyon könnyű, nem ugy mint nekem,meg anyának, akik albérletbe laknak.. a barátjának támadt pár hónapja az ötlete, hogy anya költözzön hozzájuk (nem is értem hogy gondolta, hisz 50 évesen a szüleivel lakik, és képes lenne oda költöztetni anyámat) én meg menjek a mamához lakni..:D anya termeszetesen kiakadt és nem egyezett bele. Ezt az esetet pát napja tudtam meg. Viszont tegnap újra megtörtént. "Költözzön el otthonrol, menjen a barátjához" (17 éves vagyok,ő sem gondolta komolyan, vagyis kovetkezo honapban leszek csak)

Anya fellázadt ellene, viszonz ugyanúgy együtt vannak, és anya velem veszett össze, mert letiltottam a baratját facebookrol, hogy véletlen se lássam, mivel ide amugy se ritkán jár, főleg az utóbbi hónapokban, mert állandóan veszekednek.. anya 1 hónapja elvesztette az állását, és a csávó egyből lelépett. Anya ki volt, puffogta hogy ő bizony soha többet nem fog vele kibékülni, raadasul ez a nagyon rendes ember, mrg is alazta(ezt mar nem fejtenem ki)

Anya 1 het alatt talalt egy nagyon klassz munkát, és a pali egyből visszarepült a fészekbe, biztos ami biztos:D és anya képes volt neki ezek után megbocsátani, és azt is elnézte neki, hogy engem elakar otthonról paterolni..

Mit tennétek a helyemben? Elkeserítő hogy a saját anyámat hangolja ellenem...

Senki nem szereti egyébként a párját, az egész család utálja, mert egy lusta, és önző ember, aki csak a saját hasznát nézi.. és ennek én szívom a levét, mert már anyukám is kezd neki bedőlni, és velem veszekszik..beszélni nem lehet vele erről, mert üvöltözés lesz a vége, hogy az ő élete és ő dönti el hogy kivel van, és majd ő 41 évesen eldönti neki mi a jó..

Az sem érdekli hogy én vagyok kirekesztett helyzetben, és ha nekem lenne egy gyermekem akkor óvnám védeném, és ha lenne egy férfi az életemben, aki ráadásul ilyen amilyen, mondaná hogy költözzön el a gyerek, biztos hogy nem hagynám.. de ennek az embernek semmi sem szent..!!

Mit tegyek?

Mivel apukám meghalt ezért hozzá nem tudok menni.. ha ez így folytatódik lehet a költözés lesz a legjobb megoldás, bár 17 évesen nehéz lenne, és nem is jogszerű :(

2018. ápr. 18. 11:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg érte, de szerintem ha anyud barátja nem lakik veletek, nem is elvárható, hogy beleadjon a rezsibe. Nyilván külön kasszán vagytok, az hogy ő jobb helyzetben van, mert a szüleinél lakik és így tud spórloni szintén nem igazán a te dolgod, bár valóban elég fura, hogy még otthon lakik a szülőknél. Viszont nem kérheted számon tőle, hogy miért nem fizet bele a ti dolgaitokba, az ő pénze, arra költi amire szeretné, ha ő inkább a 70 év körüli szüleit támogatja, azzal, hogy így oszlik ott a rezsi és tud nekik otthon segíteni, az az ő döntése.

Mindezek ellenére, értem, hogy mi bánt téged, nagyon nem szép a férfitől, hogy próbál megszabadulni tőled, az még érdekesebb, hogy anyudat a szülői házba költöztetné, nem pedig külön otthont próbálna létrhozni vele. Bár lehet úgy van vele, hogy a ház úgyis az övé lesz, a szülők meg gondolom olyan 70 év körül vannak...

A legnagyobb probléma itt az, hogy minél inkább mondod anyudnak, hogy hagyja ott a férfit, mert igazából nem törődik veletek/veled, annál inkább közelebb lesz a férfihez. Ez olyan, mint amikor egy kamaszt tiltanának a szülei a barátjától, csak feszültség és vita van belőle, a viszony megromlik. Úgy gondolom alapvetően igazad van ebben a helyzetben, ha a férfi tényleg így elpaterolna téged a nagyszüleidhez, ott valóban gáz van. Anyud viszont kiállt melletted, én azt mondom, inkább próbáld anyukáddal rendezni egy kicsit a viszonyt, ő biztosan továbbra is kitart amellett, hogy vele maradj. De gondolom rosszul esik neki, amikor a párját erősen kritizálod, ahogyan neked is rosszul esne, ha anyud a te párodat szapulná. Az, hogy a kapcsolatuk nem felhőtlen, rájuk tartozik, próbálj kimaradni belőle amennyire lehet.

2018. ápr. 18. 11:57
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem anyukád sem hülye, látja milyen a pali. Nem mentegetni akarom, de egyedül is nagyon rossz ám, baromira be tud fordulni az ember, még ha ott a gyereke, akkor is. Már majdnem felnőtt vagy, gondolom nem vagytok amúgy sem sülve-főve együtt anyukáddal. Szóval úgy gondolom, hogy beérte egy szamárral, ha már ló nincs. Ne szólj bele. Akkor lenne gáz, ha anyukádra tudna hatni abban, hogy költöztessen el, de látom erről szó sincs. Nézd, előfordul, hogy az embereknek vannak nem normális ötletei, pl. anyósom a 2 évesemet az anyósülésen akarta utaztatni gyerekülés nélkül. Amikor ezek a hajmeresztő baromságok nem történnek meg, akkor meg kell tanulni átnézni felettük, ugyanez a költöztetésedre is igaz. Mondogassa csak a pasi, majd megunja egyszer. A lényeg, hogy anyukád tisztán látja a helyzetet, mert szerintem így van. Csak nem fogja a 17 éves lánya orrára kötni, hogy igen, szerinte is sz.r, mert akkor csak még jobban csesztetné mindenki. Amúgy meg kétlem, hogy ha 4 éve tart is, akkor ez sírig tartó kapcsolat lenne. Amilyen könnyen lelépett már a pasi, le fog az még másodszor is.
2018. ápr. 18. 12:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogyha közted és anyud között erős kapcsolat van, igyekszel jól kijönni vele, azzal a férfi sem fog tudni mit kezdeni, anyud melletted fog kiállni.
2018. ápr. 18. 12:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Anya is elvárja azt, hogy besegítsen a rezsibe. Mivel ide költözni nem hajlandó, minden kifogást megtalált rá, ezért 4 év után szerinte is belefér azért egy rezsi kifizetése pl, igazan segithetne ennyibe, foleg hogy anyjaekkal lakik, dolgozik, tehat akadna neki mibol ide rittyenteni azt a 30 ezer ftot kb.:D anyukammal jo a kapcsolatom, de igy hamar megfog romlani..:( jovo honapban leszek 17, de ha ugy vesszuk meg akkor is 1 ev hogy nagykoru legyek, rgo nem fair hogy kiakar turni itthonrol.. nem ertem miert jo neki ez, amikor folyton lelép, meg leszarja anyát is..:(
2018. ápr. 18. 12:32
 5/16 A kérdező kommentje:
1.es teljesen igazad van! Csak sajnos jogosan van szapulva, meg o is mindig bosszankodik. Pl sír a szája a palinak hogy kényelmetlen anya ágya, ezen nem lehet aludni, de ahelyett hogy felajánlaná hogy vegyék meg felesbe, ő inkább rinyál, és azt monsta ezért SE költözik ide:DDD
2018. ápr. 18. 12:34
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem lakik ott, MIÉRT kéne beleadnia a rezsibe kiscsillag?!

Vesz néha kaját, aztán ennyi, de nem használ érdemi gázt, villanyt, vizet.

2018. ápr. 18. 12:35
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

És miért kéne odaköltöznie?

Kettő, te a SAJÁT olgoddal foglalkozz, ne anyád pasiját húzd le tök jogtalanul, ráadásul.

2018. ápr. 18. 12:36
 8/16 A kérdező kommentje:
2es: neked is teljesen igazad van! Tenyleg rossz neki egyedul, de tudna tenni ellene. Csinos, szep no, igenyes! A ferfiak is megszoktak nezni.. es ahelyett hogy keresne valami normalisat aki tenyleg megbecsuli, leragad egy ilyen begyepesedett 50 éves pali miatt.. anya is mondta hogy öreg hozzá.. akkor?? Mi kell még neki?? Állandóan megallázza, sose dicséri meg, mindenkit leolt hogy ez hogy néz ki az hogy néz ki, mindenkibe beleköt.. ezt nem tudom hogy lehet idegekkel birni. 1 szo mint 100 jot errol az emberrol nem tudok mondani, ahogy sajnos a korulotte elok sem.
2018. ápr. 18. 12:38
 9/16 A kérdező kommentje:
Utolso: kivanom hogy legyel te is ilyen helyzetben egyszer nagyokos, nem is szolok hozza inkabb ehhez, szep napot kisbaratom :*
2018. ápr. 18. 12:39
 10/16 A kérdező kommentje:
Egyebkent meg semmi haszna magyarul. Anya amugy konyorgott hogy koltozzon ide, nem hajlando, akkor tamagassa, mert o kiszamolja a penzt, es 10 vagy 15 folé soha se megy!!!
2018. ápr. 18. 12:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!