Normális, hogy a volt férjem új felesége kijelenti, szülés után egy hónapig senki se mehet a gyerekei közelébe?
Férjem most ezért nem viszi el a fiainkat, de még exapósomékat se látják még szívesen ahogy hallom. "Természetesen" a csaj nővére meg az anyja már a kórházól hazaérve ott voltak segíteni (császáros 40 feletti anyuka ikrekkel).
Hogy értessem meg ezt a gyerekekkel? A nő orvos, biztos nem fog engedni, még a férjének se, pedig a későbbi viszony miatt nem ártana minél korábban találkozni a kishúgaikkal.
Ti mit gondoltok?
A "volt" férjen van a hangsúly! Ez már nem a te férjed, sajnos!!!!!! Új feleség és új család, új szabályok!
A te gyerekeiddel csak a te VOLT férjednek kell tartani a kapcsolatot, tulképpen nem is veled, hanem a közös gyerekekkel, de csak ha akarja. Alapvetően csak pénzt kell adnia, gyerektartást, szeretetet nem, hiszen nálad vannak elhelyezve.
A féltestvér pedig csak fél, ezen van a hangsúly, neked meg savanyú a szőlő, hisz ott maradtál szépen magadban a saját gyerekeiddel. Az új feleség meg azt csinál amit akar, költi a VOLT férjed pénzét, amihez te már nem férsz hozzá csak korlátozottan. Bocsi de ez az igazság, bármennyire is fáj.
Kérdező, amúgy hány évesek a gyerekek?
És az apjuk pár órára sem akarja őket elvinni egy hónapig?
"Nem is azt mondta a kérdező hogy nem látogatja őket az apjuk, csak hogy nem viszi el."
Ezt mondta:
"a gyerekek kérdezgetik, hogy most mi változott, miért vannak mellőzve"
A látogatott gyerek szerintem nincs mellőzve.
A látogatott gyerek szerintem nincs mellőzve.
Pontosan...
Hát, jó sok válasz összejött. 8 és 10 évesek a fiúk és nem hülyék, tudják mit jelent a műtét meg a kórház (sajna a kisebb feküdt már kórházban sérüléssel), meg a kisbaba immunrendszere, mert el lett nekik magyarázva. Néhány komment hangneme viszont kiverte a biztosítékot, úgyhogy jobb, ha páran visszavennétek. Igen, mondtam nekik, hogy az apjuk szereti őket...És higgyék is el, mikor az új asszony kikötötte, most vele kell otthon poshadni egy hónapig, segítség címszó alatt, mikor ott a testvére meg az anyja. Tudom milyen a szülés, nekem is van kettő, de azért nehogy már így hadirendbe kelljen állítani ez miatt a családot, valakinek nuku segítsége sincs, mégis megáll a lábán.
Szóval, az lesz, hogy felhívom szépen volt a férjemet és megmondom, hogy vagy leállítja szépen az új asszonyt és viszi a gyereket fagyizni, mozizni, ahogy szokta, ha nem is hozzájuk vagy akkor mondja el a gyerekeinek is szépen, hogy mostantól -ahogy az egyik kedves "válaszoló" írta-, ők nem családtagok, nem a gyerekei többé és tegyenek le róla. Pont. Igen, minden csak egy hónappal kezdődik, aztán majd soha ne is menjenek, végül meg már az örökséget is felejtsék majd el. Na persze. A pénzéről meg annyit, hogy nem egy olyan életképtelen liba vagyok, hogy nem tudom eltartani a "kölykeimet", anyagilag én sem panaszkodhatok (a részemet meg már levertem rajta a bíróságon), ennyi. Ahhoz meg nem fogok jó pofát vágni soha de soha, hogy egy nő, aki "tönkrette" a gyerekeim életét, hogy apa nélkül kell felnőniük, most még az alap láthatásba is beleüsse az orrát. Megmondom, hogy vagy megérteti ezzel az agyoniskolázott ám nem túl intelligens nővel, hogy vagy mutat valami kompromisszumkészséget, vagy akkor a volt férje tetemes időt tölthet későbbiekben a bíróságon. Eszem megáll néhány válaszon komolyan...
Ja és hogy már nem az én férjem. Van új párom azóta, köszönöm. Több ilyen gerinctelen pasira nem vagyok kíváncsi, elég volt egyszer is. A fiai viszont igen, akiknek az apja a mindene. És tenni fogok érte keményen, hogy az új nőci vegye észre már magát.
Én a gyerekek pártját fogom, mármint a Kérdező fiait. Szerencsétlenek :( el ment az apjuk, és egy olyan esemény miatt szívnak, amiről nem is tehetnek, ráhatásuk sincs.
A helyükben én már nem tekinteném apámnak a vérszerinti apám, és azon lennék, hogy megkeserítsem az életük, ahol csak lehet ( ha 5-10 éves lennék). Ha nagyobb, kamasz, akkor szépen, udvariasan közöljék, hogy örülök a boldogságotoknak, de apám téged nem tudlak többé az apámnak hívni. Sok sikert a picikhez! Viszlát! És minden harag nélkül elmennék onann.
Csodálom ezeket a gyerekeket, nagy szívük van :) Kitartást, itt tényleg egy alternatív megoldás kellene: oké, gyerekek nem mennem be a házba, kisbabákhoz, de az apuka elviszi őket csak őket ahová megbeszélik, vagy szeretnének.
Akik ennyire az új nő pártját fogják, gondolom ők lennének legjobban kiakadva ha az ő gyerekükkel történne mindez nem igaz? Egy gyerekben ez hatalmas törés, főleg hogy még az eddig stabil családjukat is elvesztették. Egy leendő édesanyának jobban belátással kéne lenni a gyerekekre. Nem kell napokig ott kosztoltatni őket, de nehogy már fél órára ne mehessenek fel.
Aztán meg majd írja ide a kérdést hogy miért utálják a férje gyerekei.
Nem értek ugyan egyet azzal, hogy ennyire el kell zárkózni a legközelebbi családtagok elől is, de azt megjegyezném, hogy a testvérek későbbi kapcsolatára nem lesz hatással 1 hónap, emiatt ne aggódj. Ahol azt írta a válaszoló, hogy "emiatt megsértődtek a nagyszülők és azóta se látogatják a kicsit", ott ez vastagon a nagyszülők sara, megsértődtek a menyükre és emiatt az unokát büntetik, gratula hozzá. (Valszeg akkor se látogatnák, ha más ürügyet kellett volna találni a megsértődésre.)
Azt tudni kéne még, hogy eddig amikor a férjed elvitte magához a fiait, milyen típusú apuka volt? Az, aki élvezi, hogy időt tölthet a gyerekeivel és játszik velük meg programokat szervez? Vagy az a fajta, akinél a láthatás abból áll, hogy elviszi a fiait a saját lakására, közli az új asszonnyal, hogy lehet rájuk főzni meg mosni, ő meg leül játszani a számítógép elé. Mert utóbbi esetben nekem se lenne energiám két nagyobb gyereket ellátni két újszülött mellett (gondolom, a két csecsemő mellett se szorgoskodik valami sokat, ha oda kellett költöztetni az anyóst és a sógornőt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!