Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám takarítani jár hozzánk?

Figyelt kérdés

Ők vidéken élnek, a lányunk születése előtt hazajártam hétvégente (egyetemistaként) . De a picivel nem akarok menni minden héten. Ezért anyukám jön 2-3 hetente hozzánk. Ezzel nem is lenne gond, mert örülünk, ha jön, de sehová nem akar menni, helyette takarít...

Pedig heti 1x jön hozzánk bejárónő, én is feltörlök délelőttönként és este is, igyekszem mindig rendet tartani (már amennyire ez egy 13 hónapos gyerek mellett lehetséges). De mindig azzal jön, hogy én nem tudok úgy takarítani, mint ő, ő tudja, hogy mit hogyan kell, meg nem fog elmenni szórakozni és kávézni, mikor szalad az egész lakás és neki dolga van... Hiába mondom, hogy ez nem az ő dolga, majd rendet rak a vőlegényem, vagy én, ha hazaértünk. Egyik fülén be, a másikon meg ki. Meg hogy ő nálunk úgy elfáradt, hogy teljesen oda a hétvégéje, és hazaesik vasárnap, ott meg a nevelőapám után pakol és mosogat, amit felhalmozott a 2 nap alatt.

2018. ápr. 14. 21:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
ahogy mondták közöld vele hogy csak akkor jöjön ha unokázni jön és piheni ha takaritani jön azt nem kell.megcsinálod te ,férjed és bejáronő
2018. ápr. 15. 05:05
 12/23 anonim ***** válasza:
14%
Takarítsatok ki, mielott jön.
2018. ápr. 15. 07:18
 13/23 anonim ***** válasza:
89%

Hubakker, ez idegesítő lehet. Nyilván nincs 100%os rend a házatokban/lakásotokban, de az, hogy anyád átmegy takarítani és mártírkodni, gondolom közben megállás nélkül kritizál mindent és utána egy hétig keresgélhetitek a saját dolgaitokat mert mindent oda rak ahova jónak látja, magánszférát hírből sem ismeri.. az én anyám is pont ilyen.

Tudom, hogy a szembesítés kilőve, az is egyik fülén be a másikon ki. De sok sikert kívánok a helyzet megoldásához.

2018. ápr. 15. 07:25
 14/23 anonim ***** válasza:
90%

Ki is b..sznám a lakásból ha ilyen szülőm lenne.

Én már gyerekként sem engedtem, hogy a szobámban mászkáljanak vagy a cuccaimhoz nyúljanak. Akkor sem, ha "retek" volt.

2018. ápr. 15. 08:23
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk sincs retek, mégis talál mindig valamit. Jön, kritizál, hazamegy. Valahogy így biztos jobban alszik...
2018. ápr. 15. 08:39
 16/23 anonim ***** válasza:
92%
Aki élt együtt takarítás mániással, az nem mondaná, hogy küldje át hozzá, azt elhihetitek.
2018. ápr. 15. 09:04
 17/23 anonim ***** válasza:
6%
Nyugodj meg, dőlj hátra, majd mi szólunk anyukádnak, hogy hagyja abba.
2018. ápr. 15. 09:30
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem találj ki neki valami elfoglaltságot, ami számodra is hasznos. Neked kell eldöntened mi az, amit szívesen elfogadsz tőle, olyasmire gondolok, hogy maradjon a babával, vagy menjetek együtt vásárolni, süssön egy finom bejglit, stb. Te tudod a legjobban, hogy miben tudna segíteni.
2018. ápr. 15. 10:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindig mielőtt megy hozzátok, zárj el minden takarítóeszközt.
2018. ápr. 15. 12:39
 20/23 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy már többen írták, nem engedném be. Ez roppant zavaró lehet ám. Szólsz, nem érti, akkor ne menjen... Nehogy már a TE otthonodban pattogjon és takarítson, ha te nem akarod, főleg, hogy nincs is rá oka, hisz rendes, takarított ház...
2018. ápr. 15. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!