Szerintetek szívtelenség visszatartani a szülőt külföldtől ebben az esetben?
Külföldön élek a párommal, 30 évesek vagyunk, viszonylag jól fizető állásom van, de keményen meg is dolgozom érte, viszont még így sem engedhetjük el nagyon magunkat anyagilag. A szüleim nemrég voltak kint látogatóban és anyám teljesen el volt alélva, hogy mennyire jó itt kint és milyen boldog mindenki és a többi. A fejébe vette, hogy ők is kiköltöznek a húgommal(9), úgy gondolja, hogy itt majd elég apának dolgoznia, mert milyen jó a családtámogatási rendszer, így neki nem kéne állást keresnie. Nem hiszem, hogy velünk akarnak élni, valószínűleg külön, még annyira nem mélyedtünk bele a dolgokba ezzel kapcsolatosan.
A probléma: otthon van egy szép nagy házuk, igaz van rajta hitel, de tudják fizetni, mégis csak úgy gondolkodás nélkül megszabadulnának tőle. Itteni nyelven nem beszélnek és anyám nem tervezi, hogy dolgozzon.
Őszinte leszek, nem tartom jó ötletnek, hogy kiköltözzenek mindent maguk mögött hagyva. Nincs olyan nyomós érv, ami indokolná a kiköltözést. Előre látom, hogy ha kijönnének minden nap a szüleim ügyes-bajos dolgait kéne intéznem a nyelv hiánya miatt hosszú hónapokig. A munkámban nem akarok kiesést, mert sokat küzdöttem, hogy eljussak oda, ahol most vagyok, nem kockáztatnék. Nem hiszem, hogy annyi támogatást kapnának az államtól, hogy apa keresete elég legyen (egyáltalán milyen munkát találnánk neki nyelvtudás nélkül és nem is egy mai darab szegény). Szeretem a szüleim, mindig segítettem nekik, ahol tudtam, de most úgy érzem, anyám hirtelen támadt, nem átgondolt ötlete miatt nem szeretnék még én is szívni a jövőben. Nem élnek otthon nyomorban, ki tudják fizetni a hitelt, a számlákat, tele a hűtő, a házat nem felügyeli egy tulaj vagy ingatlanos, mégis miért gondolják, hogy mindezt megéri otthagyni?
Nagyon köszönöm a válaszokat. Vidéken laknak és apa magában tartja a véleményét általában... kb ebben a kérdésben nem nagyon lenne választása. Nekem csak annyit mondott: ha anyád ezt akarja, ez lesz.
És Egyesült Királyságról van szó
Ma felhívtam anyát és szép finoman felvázoltam neki, hogy mi várna rájuk itt, hogy nem ám minden fény és csillogás, ahogy azt egy kis vakáción megállapította. Azzal is érveltem, hogy apa csak fizikai munkát tudna végezni nyelvtudás nélkül, ami nem tenne jót az egészségének, mert már volt sok hát és derékproblémája, nem várhatja el, hogy ő tartson fent egy családot egyedül. Anya könyvelő, mindig is ezzel foglalkozott és utálja, szerintem ezért jött neki a hirtelen ötlet.
Úgy vettem ki a hangjából, megbántottam, remélem, ha legközelebb beszélünk megenyhül és felhagy ezzel a buta ötletével.
Egyesült Királyság?
Hát akkor nem is EU-s tagok, pontosabban belátható idő múlva nem lesznek azok. Akkor meg úgy küldenek haza bármely külföldi állampolgárt és úgy szűkítik le a külföldi állampolgárok juttatásait, ahogy nekik jólesik!
Ők az EU-s tagság előtt is nagyon-nagyon óvták a munkaerőpiacukat. A fiatalok talán nem emlékeznek a 2004. előtti időkre, amikor még nem voltunk EU-tagok, és repülőtéren nem az "EU citizen" sorba álltunk be. És a bevándorlási tiszt kérdezgetett bennünket, milyen célból lépünk az ország területére. És nem a bűnözők, hanem az illegális munkavállalók kiszűrése volt a cél!
Nekem borzasztó ellenszenves, hogy anyukád a legkevsébé sem törődik nemhogy a realitásokkal, de apukáddal sem. Bár apukád is elképesztően áll hozzá.
Szerintem vázold fel nekik (akár kissé borúlátóbban a valós esélyeknél), hogy UK-nak az EU-ból való távozása után mennyire nem várhatnak ott semmi jót. Akár azt is mondhatod, hogy még a ti helyzetetek sem biztos utána.
"13 - jól élnek!!, apja elismert, munkája van (ott segédmunkás lenne, anyja meg takarító, ha mégis kellene), a 9 éves tanul, barátai vannak vagyis élnek - mi a francnak borítsák fel ezt - hogy vastagabb legyen a vaj a kenyéren? ez a telhetetlenség a még! még! még! -nincs megállás ebben - csak ha majd bedőlnek a sírba."
Ettől még hülyeséget nem kell mondani nekik. Vannak valós észérvek is, nem csak hazudozni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!