Szerintetek szívtelenség visszatartani a szülőt külföldtől ebben az esetben?
Külföldön élek a párommal, 30 évesek vagyunk, viszonylag jól fizető állásom van, de keményen meg is dolgozom érte, viszont még így sem engedhetjük el nagyon magunkat anyagilag. A szüleim nemrég voltak kint látogatóban és anyám teljesen el volt alélva, hogy mennyire jó itt kint és milyen boldog mindenki és a többi. A fejébe vette, hogy ők is kiköltöznek a húgommal(9), úgy gondolja, hogy itt majd elég apának dolgoznia, mert milyen jó a családtámogatási rendszer, így neki nem kéne állást keresnie. Nem hiszem, hogy velünk akarnak élni, valószínűleg külön, még annyira nem mélyedtünk bele a dolgokba ezzel kapcsolatosan.
A probléma: otthon van egy szép nagy házuk, igaz van rajta hitel, de tudják fizetni, mégis csak úgy gondolkodás nélkül megszabadulnának tőle. Itteni nyelven nem beszélnek és anyám nem tervezi, hogy dolgozzon.
Őszinte leszek, nem tartom jó ötletnek, hogy kiköltözzenek mindent maguk mögött hagyva. Nincs olyan nyomós érv, ami indokolná a kiköltözést. Előre látom, hogy ha kijönnének minden nap a szüleim ügyes-bajos dolgait kéne intéznem a nyelv hiánya miatt hosszú hónapokig. A munkámban nem akarok kiesést, mert sokat küzdöttem, hogy eljussak oda, ahol most vagyok, nem kockáztatnék. Nem hiszem, hogy annyi támogatást kapnának az államtól, hogy apa keresete elég legyen (egyáltalán milyen munkát találnánk neki nyelvtudás nélkül és nem is egy mai darab szegény). Szeretem a szüleim, mindig segítettem nekik, ahol tudtam, de most úgy érzem, anyám hirtelen támadt, nem átgondolt ötlete miatt nem szeretnék még én is szívni a jövőben. Nem élnek otthon nyomorban, ki tudják fizetni a hitelt, a számlákat, tele a hűtő, a házat nem felügyeli egy tulaj vagy ingatlanos, mégis miért gondolják, hogy mindezt megéri otthagyni?
Az o dolguk. Te annyit tehetsz, hogy elmondod:
-nyelvtudas nélkül baromság
-a saját életedet éled és nem fogsz tudni nekik segíteni
-külföldön sincs kolbászból a kerítés
Előre látom, hogy ha kijönnének minden nap a szüleim ügyes-bajos dolgait kéne intéznem a nyelv hiánya miatt hosszú hónapokig. - én megmondanám, hogy jöhetnek, nem érdekel, de NEM fogom az állásomat kockáztatni és hónapokig ingyen tolmácsot játszani, csak mert ők egy hirtelen felindulásból kiköltöznek.
Ha pedig nem tudnak az ország nyelvén, maximum mosogatni mehet el apád - talán -, abból aztán nem fognak megélni, három embert nem tart el kinn 2000 euróból, amit kap.
"Nem hiszem, hogy annyi támogatást kapnának az államtól, hogy apa keresete elég legyen (egyáltalán milyen munkát találnánk neki nyelvtudás nélkül és nem is egy mai darab szegény"
NEEEEE!!!!
Nagyon ellenszenves lépés - anyukád most egy lébecolást készít elő magának, míg apukád belehalna esetleg. Most van munkája, megbecsülik JÓL ÉLNEK B+ !!
- és kezdhetné előröl kulikutyaként, hogy anyuka lébecoljon vígan. Vígözvegy lenne hamar.
Emberek!!!! Mi van veletek???
Utolsó!
Nyilvánvalóan az európai unió egyik tagországa a cel, mivel máshova nem olyan egyszerű költözni. Unión belül pedig minden állampolgárnak ugyanahhoz az ellátáshoz van joga a lakóhelyen, mint amihez az adott állam állampolgárjanak, ergo járni fog a családtámogatás és nem évék kérdése
Magyarázd el nekik, hogy először találjanak egy állást, mert addig teljesen felesleges bármelyiküknek is költöznie, hiszen ha van hol lakni, akkor nem költözünk egy hirtelen ötlet miatt az utcára. Amíg nem találnak munkát, addig tanulhatnak nyelvet is. Ha fix munkalehetőség nélkül költöznek ki, akkor a legtöbb országban még állami segítségre sem jogosultak, és a semmiből nem lehet eltartani 3 embert.
Először kell egy biztos alap amire lehet építkezni, ezt valószínűleg ők is meg fogják érteni.
Melyik országról van szó?
Milyen munkát tudna végezni apukád?
Ezeket fontos lenne tudni a válaszhoz.
Általánosságban annyit, hogy nyelvtudás nélkül nagyon nehézkes munkát vállalni. Annak inkább van értelme, ha pl. építőiparban egy közvetítő, vagy egy régóta ott dolgozó ismerős viszi magával apukádat, elmondja, hogy apukád is ugyanolyan tetőfedő, mint ő és ezentúl ketten dolgoznának ezen a házon.
Kíváncsi volnék arra is, hogy apukád mit szól az ötlethez. Egyrészt az életmódbeli változáshoz, másrészt ahhoz, hogy ezután ő tartsa el a feleségét, aki közben otthon hereberézik.
És Magyarországon merrefelé laknak? Nem mindegy, hogy Mátészalkáról vagy Székesfehérvárról akar elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!