Nektek hány évesen engedték meg a szüleitek hogy egyedül járjatok be suliba és haza?
Az óvoda és mellette a suli 3 km-re és olyan 5 percnyi buszútra volt a hozzánk legközelebbi ( 2 km) buszmegállótól.
Reggelente apu elvitt a buszmegállóba, feltett a buszra, ami pedig letett az óvoda/ iskola előtt.
Hazafelé, háromnegyed ötkor,az óvodától egy masik buszmegállóig el kellett sétálni, az egyik óvónő egy megállóval messzebb lakott,mint én, így azért tudta felügyelni a hazautat :)
Itthon pedig apu várt kocsival a buszmegállónál és hazahozott.
Ez ment kb 7-es koromig, ekkor megmondtam itthon, hogy nem akarok napközis lenni, így egyedül jöttem- mentem.
Közel laktam a sulihoz, 15 perc volt gyalog. Negyedikben, szóval olyan 10 éves korom körül mentünk haza egyedül, 3-an az osztályból, ugyanarra laktunk. Aztán már leginkább csak kettesben mentem egy lánnyal vagy egyedül 12-13 évesen.
Most gimibe egyedül megyek, jövök, de kőzelebb van, mint az általános.
A sulim nagyjából 10 percre volt gyalog, két évvel idősebb bátyámmal jártam haza, mikor 9 voltam.
Utána sulit váltottam, ez egy óra volt otthonról, három átszállással. 13 évesen jöhettem egyedül. Vagyis tulajdonképpen nem egyedül, hanem egy barátnőmmel, akit akkor még kísért az apukája. De mikor megtudta, hogy együtt megyünk, ő is levált :D
Én már elsős koromtól egyedül jártam, csak azért mert az utca ahol laktunk ott volt az iskola gyalog 6 percnyire volt tőlünk, és még az úton is csak kettő kereszteződésnél kellett átmenni. Persze amikor egyedül mentem valamelyik szülőm, mindig figyelt a kapuból hogy rendesen oda-e érek mert lehetett látni odáig simán.
Aztán a 7. osztályt már másik suliban kezdtem mivel elköltöztünk. Akkor anyám napi szinte elvitt autóval, mert nagyon messze is volt több mint 30 percre, és busszal nem lett volna értelme menni, a menetrend miatt, meg ugye az iskolához lévő megálló is jó 15 percre volt így annyi erővel gyalog is járhattam volna mert így busszal csak 5 percet spórolhattam volna.
Mivel anyám arra felé dolgozott így megoldható volt a dolog, nekem is jó volt mert nem kellett korán nagyon korán kelnem, meg így kényelmes is volt. Igaz hazafelé a suliból gyalogoltam. Biciklivel akartam járni 8.os koromban de azt már nem engedték meg. Nem azért mert nem bíztak meg bennem, hanem mert az az út ahol nem volt akkora autós forgalom hogy bicajjal mehessek annyira rossz minőségű volt az aszfalt hogy még apám is elesett amikor eső után vizes, pocsolyás részen ment, mert nem látta hogy a pocsolya egy hatalmas kátyút takar és bizony akkorát borult hogy megrepedt a medencecsontja. A forgalmasabb út felé meg azért nem engedtek mert hatalmas volt arra a forgalom.
Amikor már középsulis voltam akkor vonatoztam mert a vasútállomás itt van 3 percnyire, az iskolától meg 5 percnyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!