Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek hány évesen engedték...

Nektek hány évesen engedték meg a szüleitek hogy egyedül járjatok be suliba és haza?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok,most hetedikes. Anyukám minden reggel bevisz a suliba és délután tanulószoba után értem is jön. A suli nincs messze, 2 megálló villamossal +2-3 perc séta. Szóval olyan 20p lenne az út maximum, ha nagyon "lazán" számolom. Autóval is ennyi szokott lenni reggel,ha dugó van néha több. Már többször mondtam neki,hogy szeretnék egyedül bejárni,ahogy minden osztálytársam teszi,részben már évek óta. Semmi veszélyt nem látok benne hogy elengedjen egyedül,sok sulistársam kb ugyanezen az útvonalon közlekedik,tudnánk együtt is menni. kezdem már nagyon cikinek érezni,hogy engem még anyukám visz be,amikor nem vagyok nincs oka az aggodalomra.látok 7-8éves gyerekeket is egyedül közlekedni... azzal jön mindig,hogy ez nekem így kényelmes,miért ne vihetne be,stb és örüljek neki,aztán megsértődik. Persze,kedves tőle,nem is az anyukámmal van bajom de szeretnék én is a barátnőimmel menni, vagy legalább hazafelé együtt jönni,de ragaszkodik hozzá hogy ő hozzon-vigyen. Hogyan tudnék rá hatni? Nem szeretnék veszekedni vele, de olyan makacs.. És azt még hozzátenném,hogy pl ha hétvégén elmegyek a barátnőmmel moziba,oda simán mehetek busszal 3megállót, szóval nem az van,hogy még soha nem tömegközlekedtem egyedül :D Csak valamiért pont suliba nem mehetek...Tanácsokat adnátok? Köszönöm

2018. ápr. 7. 15:12
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
#11-es, szerintem "nyugis" a környék, (Óbuda) kiismerem magam a környéken a suli is még jó helyen van,nem a "ciki" részen :D Lakótelepen lakunk, de sok sulistársam pár házzal arrébb lakik szóval nem is egyedül mennék :)
2018. ápr. 7. 15:45
 22/40 A kérdező kommentje:
#20as, azért 13 évesen olyan marhára önálló nyilván nem tudok lenni :D A kötelességeimet elvégzem, ha erre gondolsz,tanulok,jó jegyeim vannak, takarítok itthon(nem,nem csak az én szobámat),főzésben segítek,úszni járok heti 3x,(igen oda is anyukám visz) nagyon más dolgom nincsen. Szóval nem tudom ebből miért az jön le,hogy 30évesen is Anyukám visz majd suliba, pont ezen dolgozom amúgy,hogy ne így legyen, de okoskodás helyett adhatnál tanácsot !
2018. ápr. 7. 15:49
 23/40 anonim ***** válasza:
84%

Elsős koromban már egyedül mentem biciklivel, mondjuk az iskola sem volt messze. Mondjuk sokszor volt az, hogy a testvéreimmel együtt mentünk, de nem sokáig.

Nem értem, 13 évesen mit nem engednek egyedül. Engem ha kérném se vinnének-hoznának ide-oda. Nem értem mi a problémája az anyukádnak, hisz neki is kényelmesebb, ha nem kell hoznia-vinnie minden nap.

2018. ápr. 7. 15:51
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
73 vagyok,a tanácsom beszéld meg vele. Kommunikácio csodákra képes. Üljetek le és sorold fel az érveidet, h ez neked miért lenne jo. Neked is cikivév fog állni egy idő után h a többiek együtt jönnek mennek,te meg kimaradsz ebből,és még ki is közösithetnek egy idő után sajnos.
2018. ápr. 7. 16:06
 25/40 A kérdező kommentje:
Már most ciki igazából... De ha felhozom a témát,pont ezzel jön "talán ciki vagyok neked?" és erre nem mondhatom hogy igen..mert amúgy nem az Anyukám a ciki,jófej anya, de nem akar ebből engedni. De hamar megbántódik sajnos.
2018. ápr. 7. 16:10
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ennek vmi oka van nála,mert az h hétvégén pl elmehetsz tömeggel moziba,olyan érzés mintha a sulis utvonalon nem akarna csak engedni,v a sulis társakban nem bizik meg vmi miatt. De ez csak komunikációval orvosolhato.
2018. ápr. 7. 16:16
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

22., kérdező!

A 20-as válaszolót félreértetted szerintem. Ő pont az ellenkezőjét írta, hogy nem szeretné, hogy 30 évesen is anyud hozzon-vigyen. Tehát anyud túlféltéséről írt. Csak máshogy fogalmazott.

Mondjuk a 20-as nekem senkim, csak feltűnt, hogy félreértelmezted, és le is van pontozva.

Egyébként már mindent leírtak, én például elsős korom óta mentem egyedül iskolába. Utána busszal 10 évesen kb. 5 megállót. A suli előtt volt oda is, és vissza is a megálló.

Mi is többen jártunk egy helyről. Beszéld meg anyuddal úgy ahogy ide leírtad: szeretnél a sulistársaiddal lenni reggelente.

2018. ápr. 7. 16:48
 28/40 A kérdező kommentje:

Ja én mindenkit felpontozok, és a 20ast lehet h félreértettem, nem is veszekedni akartam :)

Beszélni fogok anyukámmal erről még, köszi mindenkinek :)

2018. ápr. 7. 18:27
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén még irigyellek is. A te korodban biztos jobb már a barátokkal jönni menni, én is ezt csináltam. Viszont minket Édesanyám útnak inditott és mentünk. Én voltam 6 éves, fogtam az 5 éves öcsém kezét, aki pedig az oviba ment (suli és ovi egymás mellett volt). Mindig irigykedtem, amikor láttam, hogy mást kiséri az anyukája, és jön is érte. Nem hibztatom annyira Édesanyámat, mert egyedül volt négy gyerekkel és nagyon sokat dolgozott, de hiányzott. Kb 1O percre laktunk a sulitól. Aztán ez mindig igy maradt. Kb 1 évre rá fél óra buszozásra költöztünk a sulitó (nem irattak át) és egyedül mentem busszal.

Valószinűleg én is a serdülőkorban már sokaltam volna, ha kisérget, de én ezt sajnos nem nagyon tapasztaltam meg (talán 2-3x ha volt ilyen bekisérős nap).

Én azzal érvelnék, minden osztálytárs igy jár és igy én sem szeretnék kivétel lenni. Plusz sokkal jobb lesz a jövőre nézve, ha megszokod azt, hogy kicsit önállóan közlekedsz, hiszen a középsulis idő közeleg már. Oda csak nem tervez vinni??

2018. ápr. 7. 19:32
 30/40 anonim ***** válasza:
konkrétan nem emlékszem, de ötödikben már biztos, hogy egyszer sem vittek. előtte is voltak alkalmak,hogy egyedül mentem. Hazafele viszont szerintem többször egyedül mentünk a tesómmal. Nem tudom, mi volt a különbség, talán csak az, hogy nem értek rá minket elhozni.
2018. ápr. 7. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!