Nektek hány évesen engedték meg a szüleitek hogy egyedül járjatok be suliba és haza?
Elsős koromban már egyedül mentem biciklivel, mondjuk az iskola sem volt messze. Mondjuk sokszor volt az, hogy a testvéreimmel együtt mentünk, de nem sokáig.
Nem értem, 13 évesen mit nem engednek egyedül. Engem ha kérném se vinnének-hoznának ide-oda. Nem értem mi a problémája az anyukádnak, hisz neki is kényelmesebb, ha nem kell hoznia-vinnie minden nap.
22., kérdező!
A 20-as válaszolót félreértetted szerintem. Ő pont az ellenkezőjét írta, hogy nem szeretné, hogy 30 évesen is anyud hozzon-vigyen. Tehát anyud túlféltéséről írt. Csak máshogy fogalmazott.
Mondjuk a 20-as nekem senkim, csak feltűnt, hogy félreértelmezted, és le is van pontozva.
Egyébként már mindent leírtak, én például elsős korom óta mentem egyedül iskolába. Utána busszal 10 évesen kb. 5 megállót. A suli előtt volt oda is, és vissza is a megálló.
Mi is többen jártunk egy helyről. Beszéld meg anyuddal úgy ahogy ide leírtad: szeretnél a sulistársaiddal lenni reggelente.
Ja én mindenkit felpontozok, és a 20ast lehet h félreértettem, nem is veszekedni akartam :)
Beszélni fogok anyukámmal erről még, köszi mindenkinek :)
Őszintén még irigyellek is. A te korodban biztos jobb már a barátokkal jönni menni, én is ezt csináltam. Viszont minket Édesanyám útnak inditott és mentünk. Én voltam 6 éves, fogtam az 5 éves öcsém kezét, aki pedig az oviba ment (suli és ovi egymás mellett volt). Mindig irigykedtem, amikor láttam, hogy mást kiséri az anyukája, és jön is érte. Nem hibztatom annyira Édesanyámat, mert egyedül volt négy gyerekkel és nagyon sokat dolgozott, de hiányzott. Kb 1O percre laktunk a sulitól. Aztán ez mindig igy maradt. Kb 1 évre rá fél óra buszozásra költöztünk a sulitó (nem irattak át) és egyedül mentem busszal.
Valószinűleg én is a serdülőkorban már sokaltam volna, ha kisérget, de én ezt sajnos nem nagyon tapasztaltam meg (talán 2-3x ha volt ilyen bekisérős nap).
Én azzal érvelnék, minden osztálytárs igy jár és igy én sem szeretnék kivétel lenni. Plusz sokkal jobb lesz a jövőre nézve, ha megszokod azt, hogy kicsit önállóan közlekedsz, hiszen a középsulis idő közeleg már. Oda csak nem tervez vinni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!