Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni? Anyám úgy...

Mit lehet tenni? Anyám úgy kezel mintha nem is léteznénk.

Figyelt kérdés

És ezt most nem úgy értem hogy kitagadott valami konfliktus miatt, hanem a mindennapi kommunikációra. Mikor hazajön munkából és már hazajöttem suliból maximum odaköszön ajtón keresztül de sokszor még annyit se, csak onnan érzékelem hogy hallom a kávéfőzőt. Aztán bemegy a szobájába vagy a tvt bámulja. Ha kijövök sosem kérdezi meg mi újság, hogy vagyok vagy valami. Sokáig én kérdezgettem minden nap de csak annyit mond mindig hogy fáradt és ezzel ki is fulladt a beszélgetésünk. Ha én kezdek el beszélni valamiről rám se néz és általában 1 szavas válaszokkal le is ráz. Látszik hogy nem érdekli így nem is erőltetem mert nem válaszol érdemben semmire. Engem nagyon zavar és rosszul érint, hiszen nem történt semmi vita vagy konfliktus közöttünk, így nem értem miért ilyen közömbös velem. Apukámmal is így viselkedik. Őt már konkrétan sajnálom, volt hogy elsírtam magam mert hiába próbál beszélgetni vele, csak egyszavas közömbös válaszokat nyög ki unott fejjel. Rá se néz senkire mikor beszélünk hozzá. Neki is biztos tök szarul esik. Sokszor azt kívánom hogy elköltözne innen mert már nem bírom nézni az életunt fejét meg hogy úgy viselkedik mint egy szellem. Este a konyhában is míg mi ketten beszélgetünk ő csak kerülget minket szótlanul. Mi ezerszer kérdeztük mi a baja, hogy velünk van-e a baja vagy valami a munkahelyén. De soha semmit nem mond csak azt hogy fáradt és hagyjuk békén. Amikor a barátnőivel telefonál, vagy a mamám vagy a keresztanyám hívja akkor 1 órát is eldumál velünk.

Sokszor onnan tudunk meg róla dolgokat hogy halljuk mit beszél telefonon. Mindent elhallgat előlünk, azt se tudtuk hogy nyáron felmondott a régi munkahelyén mert máshová felvették, 2 héttel utána nyögte ki véletlenül hogy ja már nem ott dolgozik. Ekkor apa nagyon kiakadt és számonkérte emiatt, volt egy nagy veszekedésük ebből hogy elválnak és különköltöznek. Egy hétig mondogatta hogy el fog költözni de azóta se költözött el. (apáé a ház.) Szerintem azért nem megy bele a válásba mert ő feleannyit se keres mint apa... Nem tudom mit csináljak, már hülyének érzem magam hogy én még próbálok vele beszélgetni minden nap de mintha a falnak beszélnék... Amúgy nem vagyok bunkó, jó tanuló vagyok, magamra főzök és takarítok tehát ezzel se lehet gondja.

2018. ápr. 5. 16:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%
Miért mit csináljon,verje meg,kötözze maga mellé. Akkor boldog lesz vki,nem sajnos. Én is a fejemre állhattam, nem kelettem a férjemnek már, a barátosnőm jobb parti volt,nem volt gyereke akivel törödnie kelett.. Ezért nem kell fent tartani látszat házaságot,én inkább a hidalá mennék mint h ott legyek ahol nem akarok lenni,és akivel nem akarok lenni,de van akinek kényelmesebb igy,és van gyomra ehhez..
2018. ápr. 6. 20:59
 12/14 A kérdező kommentje:
#10 Apu válni akar de anya nem hajlandó, nem akar kényelmes kertes házból egyszobás lakásba költözni. Mi meg mégse rakhatjuk ki... bár őszintén szerintem ha elköltözne fel se hívna engem se hogy mi van velem...
2018. ápr. 6. 23:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha apukád beadja a válópert, akkor elválasztják őket akkor is, ha anyukád nem akarja.

Az a kérdés, hogy melyikükhöz kerülsz. Ha 14 éves vagy már, akkor figyelembe kell vennie a bíróságnak azt, amit te akarsz. Ha apukádhoz akarsz kerülni, akkor ti ketten maradtok, anyukád meg menni fog. Ha nem magától, akkor a törvény erejével. Nem kell az utcán élni. Dolgozik, van jövedelme, tud bérelni lakást, de minimum szobát. Valami lelépési pénz is jár neki (nem tudom, a ház kié, de ha csak apukádé, szerintem akkor is jár neki valami ilyenkor). Esetleg összeköltözhet a szeretőjével.

AZ biztos, hogy ha a feleségem megcsalna, a legkevésbé sem érdekelne, hogy válás után ő hol fog lakni. A szeretőjével, vagy egyedül, vagy elzüllik és tényleg az utcán köt ki. (Lehet, hogy a szeretője is családod, azért nem költözhet hozzá.)

Szóval, ha apukád tényleg válni akarna, ebben anyukád nem tudná megakadályozni.

2018. ápr. 7. 01:20
 14/14 anonim ***** válasza:

jav.:

*Lehet, hogy a szeretője is családos, azért nem költözhet hozzá.

2018. ápr. 7. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!