Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni? Anyám úgy...

Mit lehet tenni? Anyám úgy kezel mintha nem is léteznénk.

Figyelt kérdés

És ezt most nem úgy értem hogy kitagadott valami konfliktus miatt, hanem a mindennapi kommunikációra. Mikor hazajön munkából és már hazajöttem suliból maximum odaköszön ajtón keresztül de sokszor még annyit se, csak onnan érzékelem hogy hallom a kávéfőzőt. Aztán bemegy a szobájába vagy a tvt bámulja. Ha kijövök sosem kérdezi meg mi újság, hogy vagyok vagy valami. Sokáig én kérdezgettem minden nap de csak annyit mond mindig hogy fáradt és ezzel ki is fulladt a beszélgetésünk. Ha én kezdek el beszélni valamiről rám se néz és általában 1 szavas válaszokkal le is ráz. Látszik hogy nem érdekli így nem is erőltetem mert nem válaszol érdemben semmire. Engem nagyon zavar és rosszul érint, hiszen nem történt semmi vita vagy konfliktus közöttünk, így nem értem miért ilyen közömbös velem. Apukámmal is így viselkedik. Őt már konkrétan sajnálom, volt hogy elsírtam magam mert hiába próbál beszélgetni vele, csak egyszavas közömbös válaszokat nyög ki unott fejjel. Rá se néz senkire mikor beszélünk hozzá. Neki is biztos tök szarul esik. Sokszor azt kívánom hogy elköltözne innen mert már nem bírom nézni az életunt fejét meg hogy úgy viselkedik mint egy szellem. Este a konyhában is míg mi ketten beszélgetünk ő csak kerülget minket szótlanul. Mi ezerszer kérdeztük mi a baja, hogy velünk van-e a baja vagy valami a munkahelyén. De soha semmit nem mond csak azt hogy fáradt és hagyjuk békén. Amikor a barátnőivel telefonál, vagy a mamám vagy a keresztanyám hívja akkor 1 órát is eldumál velünk.

Sokszor onnan tudunk meg róla dolgokat hogy halljuk mit beszél telefonon. Mindent elhallgat előlünk, azt se tudtuk hogy nyáron felmondott a régi munkahelyén mert máshová felvették, 2 héttel utána nyögte ki véletlenül hogy ja már nem ott dolgozik. Ekkor apa nagyon kiakadt és számonkérte emiatt, volt egy nagy veszekedésük ebből hogy elválnak és különköltöznek. Egy hétig mondogatta hogy el fog költözni de azóta se költözött el. (apáé a ház.) Szerintem azért nem megy bele a válásba mert ő feleannyit se keres mint apa... Nem tudom mit csináljak, már hülyének érzem magam hogy én még próbálok vele beszélgetni minden nap de mintha a falnak beszélnék... Amúgy nem vagyok bunkó, jó tanuló vagyok, magamra főzök és takarítok tehát ezzel se lehet gondja.

2018. ápr. 5. 16:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
Szia! Szerintem azért nem válaszol a "mi bajod" kérdésre mert nem veszi komolyan hox titeket tényleg érdekel. Mondjátok meg neki hogy vagy fejezze be ezt a gyerekes viselkedést vagy mondja meg mi a baja mert már elegetek van ebből a viselkedésből
2018. ápr. 5. 16:48
 2/14 anonim ***** válasza:
15%
vegyétek el a telefonját
2018. ápr. 5. 16:59
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Nyilván nagyon komoly gondjai vannak (saját magával) és úgy érzi, hogy egyedül maradt, de nem találja a helyét sem otthon, sem a munkájában. Mivel a válás is felmerült, de nem tud külön költözni, ezért otthon sem érzi ól magát és hát azt is figyelembe kell venni, hogy nyilván a változó kor közelében van, hiányoznak az életéből a pozitív érzelmek stb.
2018. ápr. 5. 17:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljátok meg a nagymamán vagy a keresztmamán keresztül megközelíteni. Valami problémája lehet, amit nem akar nektek elmondani, lehet, hogy depressziós. Próbáltad már így egy az egyben szembesíteni ezzel a hiányérzeteddel?
2018. ápr. 5. 17:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyád depressziós, és titeket okol azért, hogy szarul van.
2018. ápr. 5. 17:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már csak azért van ott mert nincs annyi pénze h külön menjen,de ő már fejben külön ment tőletek. Az én férjem is ilyen volt velem,rideg,közömbös,stb. Volt párja melettem,igy ha hazajött nem ott akart lenni,igy levegőnek nézett,beszológatott,detto igy viselkedett. Aztán lelépett egyszer csak,én meg ott maradtam a gyerekkel egyedül. Sok ilyen házassag van ami rég halott csak nincs pénz lépni belőle,igy élnek tovább idegenként,és az egyik félnek biztos h van vkije. :(
2018. ápr. 5. 18:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

6-ossal értek egyet.

Szerintem anyukádnak is van valakije (vagy legalábbis alakul valami).

Az, hogy a munkahelye változtatását sem mondta meg, ez is egybevág: szerintem a régi helyén jött össze valakivel, és hogy a főnökség ne akadjon fönn rajta, más munkahelyre ment. Viszont mivel értelmes indokot nem tudott volna mondani a váltásra, ezért nem akarta nektek megmondani.

Te keveset tehetsz.

Apukád helyében én egyszer eléje állnék és addig nem hagynám nyugton, amíg ki nem böki, mi van vele. Biztos veszekedés lenne belőle, de inkább az legyen, mint ez a légkör hosszú távon. És inkább most derüljön ki, ha le akar lépni, ne akkor, amikor majd egyszer csak nem jön többé haza.

2018. ápr. 6. 13:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tudjuk hogy van valakije nyár óta, én tudom is hogy ki az illető de nem egy helyen dolgoznak. De már jóval ezelőtt kezdődött neki ez kb 3 éve. Gondolom hogy depressziós valami miatt, és oké hogy nem akar mondjuk apával jópofizni, csak az esik rosszul hogy velem is ilyen mert semmi okot nem adtam rá. Előtte tök jó volt a kapcsolatunk, minden nap beszélgettünk suli után most meg mintha nem is a lánya lennék. Egyébként az állás dolgot még a mamámnak se mondta el, vele is nagyon durván összeveszett mikor ez kiderült. Nagyon furcsa. Meg mikor telefonon beszél barátnőjével mintha teljesen más ember lenne, velünk sose beszél így. És igen mondtam már neki hogy rosszul esik de csak annyit mondott arra is hogy hagyjuk békén....
2018. ápr. 6. 15:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Hát,egyértelmű,máshol lenne,csak nincs pénze külön menni,a pasihoz meg nem mehet,gondolom, mert ott sincs pénz,igy otthon kell lennie veletek,és ettől fortyog magában..
2018. ápr. 6. 15:43
 10/14 anonim ***** válasza:

És apukád csak békésen tudomásul veszi, hogy anyukádnak hosszabb ideje van valakije?????

Hát, én egész másképp reagálnék ilyen esetben....

2018. ápr. 6. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!