Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A jogsi megszerzése után...

A jogsi megszerzése után mennyivel engedtek egyedül vezetni a szüleitek?

Figyelt kérdés
2 hete vizsgáztam, előző szerdán kaptam neg a jogosítványom. Azóta már kb.10-15 alkalommal vezettem, egyszer egy 50 km-es úton oda-vissza. Többször boltba elmentem Anyáékkal stb... Már a város másik felére mamámhoz is elengedtek egyedül. Szóval kíváncsiságból: titeket mennyi idő után engedtek önállóan vezetni?
2018. ápr. 4. 19:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én vidéken tanultam vezetni, de 1 hét után már mentem Budapest belvárosába és 2 hét múlva külföldre is. Több ezer km-t vezettem igazából az első pár hétben. Az első pár alkalommal szülőkkel, utána már egyedül.
2018. ápr. 4. 22:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Bátyámnak van jogsija,nekem még nincs.

Tesomat egyből engedték vezetni.

Viszont ott vannak unokatesoim, hiába szerezték meg a jogsijukat sosem vezethették keresztapám kocsiját. Se úgy hogy ő ott ül (mondjuk jó vége sem lett volna).

Mindegyik akkor vezethetett ha vett magának kocsit. Így mindhárom fiú uncsim vett autót, a legkisebb 2 héte vette meg .

Én jövöre tervezem lerakni,nekem már most sőt anno mikor mondták h tegyen le kijelentették,h vezethetem a kocsinkat ha megvan a jogsim.

2018. ápr. 5. 00:08
 13/15 anonim ***** válasza:
Azon a héten hogy megkaptam a jogsit vettem egy kispolszkit és mentem amerre láttam.
2018. ápr. 5. 09:26
 14/15 anonim válasza:
77%
Aznap amikor kézhez kaptam a jogsimat, a szüleim teletankolták az autót és azt mondták vacsorára várnak haza 😀 Ez 9 eve volt, 17 éves koromban. Én is úgy gondolom, aki megtudta szerezni a jogosítványt az biztonsággal mehet egyedül! Annyi hogy az első napokban sokkal jobban figyelj, mert emlékszem nekem kellett 1-2 nap h megszokjam h itt mostmár én vagyok felelős 100%ban, nincs mellettem senki aki a fékre taposson helyettem. Sok balesetmentes km-t kívánok!
2018. ápr. 5. 13:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szüleim erőltették a jogsit. Ennek ellenére nem kaptam kölcsön a kocsit soha, csak ha arra mentünk amerre ők akartak és csak akkor ha ült mellettem valaki.

Ez eléggé zavart, szóval kitaláltam hogy akkor veszek magamnak egy kocsit.

A jogsi lerakásától számítva kb 4 hónapon belül meg is vettem. Addig a használtautókat szüleim kocsijával jártunk el megnézni, én vezettem. Nem volt rossz, de mikor az ember egyedül vezet a sajátjával az teljesen más érzés. Sokkal kellemesebb, kevésbé stresszes és kényelmesebb is.

Persze miután megvolt a saját járgány nem szóltak bele hogy mikor hova és kivel. Nagyon hálás vagyok a segítségükért, hogy használhattam a kocsijukat míg belejövök. De azt az ellenőrizgetést nem bírtam volna sokáig.

2018. ápr. 6. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!