Jogosan szólnék a szüleimnek ezért?
Figyelt kérdés
A páromnak, akivel sok éve együtt élünk, meghalt az egyik nagyszülője. Amikor a szüleimnek megemlítettem ezt egy személyes találkozás alkalmával, de ők semmit nem szóltak, nem is nyilvánítottak részvétet a páromnak, anyám csak fojtatta a már amúgy is unalmas szidalmazását a másik vőjelöltjéről. A párom együtt is lakott velük sokáig, minden egyes esetben egyből ugrik nekik segíteni, holott annyira nem szimpatizál velük, mert velem is sokszor csúnyán bántak, ezt mégis évek óta türelmesen leplezi. Tőlük meg ennyi nem telik ki. Gondoltam szólok nekik, hogy ők mindig akkora tiszteletet vártak a páromtól, ők meg az alap tiszteletet sem adják meg neki és a családjának. Pár hónapja kiraboltak minket az új lakásunkban, ahol 1 hete laktunk, akkor is anyám csak annyit bírt kinyögni másnap, hogy "tedd túl magad rajta, mit bőgsz". Elegem van belőlük, mi már alig tudjuk a hatalmas elvárás halmazt teljesíteni a szüleink felé, ők meg semmire nem képesek. Jut eszembe, mikor nekem meghalt két családtagom, a párom családja sem nyilvánított részvétet. Csak nekem alapvető ez, én mindenkinek ki bírtam nyögni...?2018. márc. 22. 10:59
1/8 anonim válasza:
Ne akarj megfelelni irreális elvárásoknak, és boldogabb lesz az életed.
A szüleid felé pedig igenis jelezd, hogy ez nem volt korrekt magatartás.
2/8 A kérdező kommentje:
Jobban meggondolva már azért is hülyének érzem magam, mert én alapvetőnek tekintve részvétet nyilvánítottam a párom szüleinek, miközben ők két családtagomnál sem szóltak semmit, jól emlékszem... szóval mindkét szülő páros ilyen szép...
2018. márc. 22. 11:07
3/8 anonim válasza:
Mikor meghalt a tesóm meg az anyukám, abszolút hidegen hagyott, hogy ki mit mond. Ez a részvét nyilvánítás olyan semmitmondó. Szerintem kár ezen kiakadni. A többi leírt dolog ennél rosszabb szerintem.
Egyébként a leírtak alapján hiába is szólnál,csak konfliktus lenne belőle max.
4/8 anonim válasza:
Ismerték a nagyszülőt ? Nálunk a majdnem sogornomnek halt meg az anyja. Sose láttuk, a nő is pár héttel később említette, amikor anyósom érdeklődött, hogy hogy van az anyja-o egyszer találkozott vele 6 év alatt- akkor mondta, hogy 3 hete meghalt... Ezek utan mondjuk egyikünknek se jutott eszebe, hogy részvétet nyilvanitson
5/8 anonim válasza:
Hát, "normál" esetben, talán elvárható lenne,pláne, ha sokáig együtt is lakott velük a párod. Viszont úgy tűnik, ez nem "normál" eset, ha fordított helyzetben, a párod szüleitől sem telt ennyire.
6/8 A kérdező kommentje:
A részvét nyilvánítás nem feltétlen a halottról szól, hogy őt ismertem-e vagy sem, hanem arról, akinek részvétet nyilvánítok. Ha őt ismerem, szerintem illik ennyit kinyögni, még ha konkrétan a halottat nem is ismertem.
2018. márc. 22. 14:04
7/8 anonim válasza:
Kapcsolat off. Nyugi sokkal nyugodtabb boldogabb leszel ilyenek nélkül.
8/8 anonim válasza:
Férjemnek a keresztapja halt meg egy hónapja. Anyám szintén nem mondott neki semmit. Nagyon rosszul esett ez a férjemnek. De sajnos o ilyen. O nem koszont fel senkit, nem nyílvánit részvétet senkinek, nem megy el temetésekre. Anyám 55 éves. Egyébként 12 éves a kapcsolatunk a férjemmel, 8 éve házasok vagyunk.
31 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!