Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig nem gáz ha...

Hány éves korig nem gáz ha kapunk zsebpénzt?

Figyelt kérdés
Kérlek írjátok le hogy hány évesek vagytok.
2018. márc. 19. 20:14
 1/7 anonim válasza:
92%
amig nem dolgozol
2018. márc. 19. 20:17
 2/7 Metionin ***** válasza:
96%

Szerintem addig amíg be nem fejezzük a tanulmányainkat és nem tudjuk eltartani magunkat. Józan határokon belül, szerintem tök normális ha a szülő ad valamennyi pénzt a huszonéves gyereknek is amíg az le nem diplomázik, még ha nem is fedezi a teljes ellátását. Legalábbis és adnék.

27 vagyok és én sosem kaptam zsebpénzt.

2018. márc. 19. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Huszonevesen is kaptam “zsebpenzt” amikor mar dolgoztam es alberletben laktam, de apukam nem csak engem tamogat penzzel, ha kell, hanem az anyukajat es a feltestveret is, mert o nagyon jol keres es vilageleteben anyagi tamogatassal fejezte ki a szeretetet mindenki fele. (Nem egy erzelmes tipus.) Mostmar nem kapok 26 evesen, viszont abban a lakasban elek, amit apukam vett, tehat el sem varnam. (Eddig sem vartam, de jol jott, mert az alberlet Budapesten nem olcso, igy legalabb maradt altalaban masra is egy keves.) Szerintem egyaltalan nem ciki elfogadni a segitseget, az a ciki, amikor valaki csak a szuleit akarja lehuzni, mert oket lehet es azon kivul semmit nem akar kezdeni magaval.
2018. márc. 19. 20:23
 4/7 Alain Delon ***** válasza:
50%
Felnőtt férfiak is kapnak a feleségüktől saját fizetésükből, szóval...
2018. márc. 19. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
Mi addig kaptunk a tesómmal, amíg egyetemre jártunk. A doktori képzés alatt már nem, ott magasabb az ösztöndíj is.
2018. márc. 19. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés mit értünk zsebpénz alatt.

Gyerekként a zsebpénzt az alap dolgokon (ruha, étel) felül kaptam, hogy költsem amire akarom.

Egyetemista koromban pedig mindig max annyit kértem amennyi elég az alap önfenntartásra, kajára, egyebekre. Soha nem is kértem többet. Így is égett a pofám, hogy nem tudom magam eltartani és a szegénységben élő szüleimnek kell fizetni majdnem mindenem. Igazából volt, hogy inkább éheztem konkrétan, mint hogy kérjek, pedig adtak volna szó nélkül.

Mióta dolgozom, azóta szerencsére nem kellett kérjek. Kifejezetten jó érzés és büszkeséggel tölt el, hogy megállok a saját lábamon és fordítva én tudok hazaadni ha szükséges.

Mondjuk nekem anyám pénzügyi területen dolgozik így ő kezeli a befektetéseket amin van évente X haszon. Tehát ha úgy nézem akkor a mai napig segít anyagilag minket.

2018. márc. 19. 22:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem kapok zsebpénzt. Nálunk úgy van megoldva, h pl: kell vennem bérletet, akkor kapok egy 5000est és a maradék az enyém... pedig mondtam, hogy legyen zsebpénz, ők úgy jobban járnak XD

Viszont ez visszafele is igaz, ha nincs náluk kp, akkor én adok és nem várom vissza.

Szerintem az egyetem végéig okes a zsebpénz :)

15/L

2018. márc. 20. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!