Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg az a jó gyerek, aki...

Tényleg az a jó gyerek, aki sosem hiányzik a suliból?

Figyelt kérdés
2018. márc. 17. 10:00
1 2
 1/13 anonim válasza:
86%
Ez igy eleg hianyos..
2018. márc. 17. 10:10
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Attól még nem leszel jó gyerek, de alapvető dolog nem hiányozni ok nélkül.
2018. márc. 17. 10:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Arra gondolsz, hogy betegen is bemegy az illető, vagy hogy nem lóg? Az előbbi szerintem nagy hülyeség (és sajnos lehet a szülő hülyesége), az utóbbi meg alap.
2018. márc. 17. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó gyerek aki a jóra törekszik. Nem mindig sikerül neki, de ez nem baj. A.lényeg a szándék. Semmi köze a suliból való hiányzáshoz, kivéve a rendszeres szándékos lógást. De aki megbetegszik az ne menjen iskolába. Attól még jó gyerek.
2018. márc. 17. 13:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Inkább hiányozzál a suliból (ha beteg vagy), mert másokat is megfertőzöl.

Ha ezért kérdezed, akkor nem! Nem az a jó gyerek.

A szüleid mondták ezt neked? Van egy ilyen gyanúm. Sokan írják itt, hogy betegen is menniük kell. Hát nem tudom, én sosem tettem ilyet az enyéimmel.

Nyilván ha lógni akarsz, az más tészta.

2018. márc. 17. 13:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen nem hiányozhat szülők miatt van mindig járvány..
2018. márc. 17. 14:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Volt olyan, hogy a suliban lázasodtam be. A tanáraimban volt annyi felelősségtudat, hogy hazaküldtek (illetve egészen kicsiként egyszer hazakísértek). Szóval betegen nem érdemes bemenni, mert Te sem tudsz figyelni, és a többieket is veszélyezteted.

Vagy ha tanulmányi versenyre, nyelvvizsgára mész (ne adja az ég, esetleg közeli rokonnak a temetésére), akkor is rendben van, ha aznap kihagyod az iskolát.

De "csak úgy" simán lógni szerintem is helytelen.

2018. márc. 17. 18:55
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válastokat! Nem lógásról beszéltem, hanem, ha csak azért bemegy valaki betegen is, mert ne hiányozzon. Apám meg is mondta, hogy idén elvárja, hogy 0 órát hiànyozzak. Max. ha köhögök nagyon engedi meg, mást hiába vagyok rosszabbul, nem tekint betegségnek...

Most is mondja, hogy általánosban bezzeg sose hiányoztam egy napot se...

2018. márc. 17. 19:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban végig osztályelső voltam. Ha nem volt kitűnő a bizonyítványom, akkor az kizárólag a testnevelés, rajz és technika tantárgyak miatt volt.

És minden évben tél végén egy hétre ágyba döntöttek a vírusok. Minden esetben lázas voltam, több esetben hánytam is. Több olyan év volt, amikor ezen kívül is voltam beteg (hasonló tünetekkel). Hetedikes koromban májusban tüdő- és mellhártya-gyulladást kaptam, kórházban is voltam, 3 hétig voltam betegállományban.

Ezek után egy erős gimnáziumban tanultam tovább szintén jó eredménnyel. Kicsit talán kevesebbet betegeskedtem. Utána az ELTE-re jártam (ott is voltam időnként beteg), majd diplomát szereztem.

Na most akkor szüleid mércéje szerint én nem voltam jó gyerek.

45 éves vagyok, nekem is van gyerekem és azt mondom: apád a saját gyerekével úgy bánik, mint egy rabszolga-hajcsár a rabszolgáival!

Ezt a hozzászólást esetleg mutasd meg neki, talán észhez tér!

2018. márc. 17. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Az ilyen szülő szokott meglepődni ha a gyerek egyszer csak "eltünik".
2018. márc. 17. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!