Szülők véleménye érdekel miért kell ezt csinálni a gyerekkel?
12L vagyok
Anya azt mondta hogy ha mindig őszintén szólok mindenről és beszélek vele akkor el fog engedni
Anyának tegnap szóltam hogy vasárnap elmennék moziba ami 14-15.50 tart
És megtiltotta hogy elmenjek pedig minden szorakozási lehetőséget magamnak fizetek
Szülők miért mondjátok azt hogy ha szólsz a szülőnek hogy el szeretnél menni akkor elenged, közbe meg mégse?
Most akkor hazudjak?
Holnap délelőtt főzés közben megpróbálom mégegyszer hátha
Csak itt inkább a szülők véleménye érdekelne hogy ők milyen okból mondanak nemet
"Csak itt inkább a szülők véleménye érdekelne hogy ők milyen okból mondanak nemet"
Ami nálam felmerülne: milyen társasággal megy és milyen filmet néz meg?
Te mindkettőre olyant írtál, hogy ez kiesik: sem a film, sem a társaság nem indokolja a tiltást - szóval innentől nem tudom. lehet, hogy csak rossz passzban volt. nálam is volt már olyan, hogy ha nem megfelelő időpontban van "beadagolva", akkor esetleg rosszabbul állok hozzá.
De szerencsére nálunk van olyan kapcsolat, hogy ha valamire azt mondom, hogy ezt nem igazán szeretném, ha elmenne, akkor hallgat rám és nem megy el. Persze ehhez meg sokszor engedékenynek is kell lenni :-)
Sajnos nekem is olyan anyám volt, hogy ha megkérdeztem, hopgy miért nem, akkor azt mondta: Csak! Mert én azt mondtam, hogy nem és az anyád vagyok, én parancsolok.
De tényleg ne szökj meg, butaságot tanácsoltak, mert akkor megijednek a szülők.
És nem, ne hazudj, kérlek. Inkább próbáld meg anyukáddal megbeszélni, hogy ha Ü így áll hozzá, akkor hogyan beszéljél meg vele mindent őszintén, ha utána nem enged el? És esetleg megpedzegetheted neki, hogy ha így viselkedik, akkor ezzel esetleg hazugságra "kényszerít".
1. ne hazudj
2. ne szökj el
3. ez van, én 20 évesen sem mehettem el sehová, ha igen, simán kizártak a házból
Semmi mást nem értek el vele, minthogy SENKI nem bartákozott velem, mert sehová nem tarthattam velük - egy fagyizóba SEM.
Otthon gubbasztottam 18 éves koromig, senki nem jöhetett át, senkihez nem mehettem át (ottalvásról szó nem lehetett).
19 évesen elmentem dolgozni, 21 éves koromig gyűjtöttem, és akkor elköltöztem jó messzire.
en szulokent nagyon nem ertek egyet anyad viselkedesevel, azzal meg foleg nem hogy nem hajlando logikus magyarazatot adni.
az nem feleseles ha tisztelettel es normalisan megkerdezed valami dontesenek az okat. Meg az oteves es haromeves lanyaimnak is megmagyarazom hogy mit miert szabad es mit miert nem. Jo, neha rajuk jon a hiszti akkor nem lehet kommunikalni, azt a helyzetet maskepp kell kezelni, de ha normalisan szol hozzam akkor en is ugy valaszolok.
Szerintem nagyon fontos a gyerek intelligenciajanak fejlodese szempontjabol hogy megkapja a valaszokat a miertre, es hogy megtanitsuk ervelni.
46-os vagyok, a "mert én azt mondtam" - volt az érv nálunk is.
Most persze megy hiszti, hogy miért csak félévente járok haza. "Nem a te dolgod" - kész, ennyi rá a válaszom.
"Meg az oteves es haromeves lanyaimnak is megmagyarazom hogy mit miert szabad es mit miert nem.
Szerintem nagyon fontos a gyerek intelligenciajanak fejlodese szempontjabol hogy megkapja a valaszokat a miertre, es hogy megtanitsuk ervelni."
Igen, én is pont így neveltem a gyerekem, hogy megmagyaráztam, mit miért kell így vagy úgy csinálni, de azért ez néha "túl jól" sikerült - azért vannak olyan szituációk, amikor ez nem működik:
Gyerekem 3 évesen rollerezik előttem egy fasorban, egyszercsak meglátom a kerítésen keresztül, hogy jön ki egy autó egy udvarból nagy lendülettel. Ráüvöltök a gyerekre: ÁLLJ!! Erre megkérdezi: MIÉRT?? :D
Aztán később el kellett magyaráznom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor ha azt mondom, hogy állj, akkor meg kell állni és majd később ráérsz megtudni, hogy miért? :-)
De nyilván a kérdező esetében nem ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!