Szülők ti mit szólnátol ha a gyermeketek bejelentené hogy ateista?
Én mint vallásos gyerek mondom, hogy a helyedben elbeszélgetnék vele, ám amennyiben nagykorú, és nem az én hibám, h hitehagyott lett, csak röhögnék egyet rajta, h jól van fiam, majd csak megjő az eszed. Mivel a szüleim nekem is erőltetnek bizonyos dolgokat, (amire még a megkérdezett pap is megmondta hogy felesleges) így javaslom csak 1x beszélj vele róla, aztán hagyjad. :)
Amúgy nem lehet, hogy őt is "szentnek" akartátok nevelni, mint engem akarnak? Mert ebben az esetben megértem, hogy visszájára fordult a dolog, és abban nektek is részetek van. :(
Amúgy meg ne feledd el, ez nem munka, vagy kötelesség, hogy hinni KELL...
A hit az DÖNTÉS kérdése, nem pedig akarat. :)
PS: Amúgy melyik vallásról van szó? Az sem mindegy... ha Németh Sándoros hitgyülekezet, akkor jobb is ha fut, nekem egyszer elmesélte egy egykori tagja, hogy mi is a lényege annak valójában, onnan csak menekülni érdemes...
Remélem segített a válaszom! :)
15/L Róm. Kat.
"Amúgy nem lehet, hogy őt is "szentnek" akartátok nevelni, mint engem akarnak? Mert ebben az esetben megértem, hogy visszájára fordult a dolog, és abban nektek is részetek van. :( "
Azért annyira ne legyél kiakadva rájuk, nem ők találták ki, legfeljebb csak nem pontosan tudják, hogy hogyan is lehetne elérni. ;-)
Bár se szülő, se vallásos nem vagyok, de úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek maga joga eldönteni.
Azt várnám csak el, hogy tiszteletben tartsa és ne szapulja az én nézeteimet ahogy én sem bírálom másokét.
Nem vagyok még szülő, vallásos családban nőttem fel, de a hitemet vallás nélkül akarom megélni, felnőtt koromra ezt a két dolgot külön választottam, sok dolog miatt, amiket láttam vallásos körökben, és nem láttam jónak.
Engem csak az zavar, ha valaki bigott, akár bigott vallásos, akár bigott ateista. Mindkét szélsőséges nézetet ártalmasnak tartom. A hit magánügy.
Az én szüleim Jehovák enhem is eszerint neveltek + bár nem ide tartozik de vegánok is
Sok vitám volt velük mikor elmondtam hogy semmiben nem értek velük egyet
Ateista vagyok és imádom a húst
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!