Szerintetek mikor a legjobb egy gyereknek megmondani, hogy örökbefogadott?
már bocsánat, de ez a gyereket a gólya hozza szerintem igen elavult mese, amit a szocializmus korában vertek a gyerek fejébe, tök feleslegesen. a 21. században nem értem, miért nem lehet a világ legtermészetesebb dolgáról nyiltan beszélni a gyerekkel a maga szintjén. Ha nem lenne örökbefogadott a gyermek, akkor sem tömném a fejét ilyen ostobaságokkal mint a gólyamese, aztán meg pár év múlva magyaráznám, hogy ja , mégse úgy van, jóesetben addigra már elvesztve a gyerek bizalmát, mert az igazat már rég tudja az osztálytársaitól meg a netről.
Az unokaöcsém most 6 éves, mikor szóba került, (arra válaszoltunk csak, amit kérdezett), akkor elmondtuk, hogy anya hasából a punciján keresztül bújt ki. Na és? A gyereknek ilyen korban nincs szexuális fantáziája, semmi húha érzése nincs ettől az információtól, tényként kezeli, hogy na már most ezt is tudja. Múltkor a Made in Hungariát nézte velünk, abban van egy jelenet, mikor Fenyő Iván egy kocsiban szexel egy nővel, letakartam a szemét, ő meg csak kérdezte, hogy most miért takarom le a szemét. Szóval ilyen korban a gyerek még nem tudatositjak az intim dolgokat, ugy mint mi, bátran lehet velük ilyesmiről beszélni, hogy hoyg születik a baba, hogy kerül anya hasába, persze a gyerek szintjén. A gólyamese felesleges.
Bocsi az offért, előbbi hozzászólásokban már érdemben hozzászóltam a témához, de ez még úgy kikivánkozott belőlem.
"Megbeszéltük az örökbefogadás előtt, hogy majd ha rákérdez a gyerek szépen elmondjuk neki."
"Az én lányom tegnap lett 4 éves, és megkérdezte, hogy ő hogyan született."
Mindkettőt te írtad. Fentiekből következik, hogy el kellett volna mondanotok. Férjed megszegte a megállapodásotokat. Mondd el neki négyszemközt, hogy nem így beszéltétek meg, és el fogod a gyereknek mondani a tényeket.
"szerinte még túl kicsi ahhoz, hogy ezt megértse.... Még azt hiszi, hogy a gyerekeket a gólya hozza."
A gólya maradhat: másvalakinél tette őt le, onnan került hozzátok.
Aki részt vett a kötelező tanfolyamon örökbefogadás előtt, abban fel se merül, hogy "elmondom majd valamikor". Elmondod-e neki egyszer csak, hogy fiú vagy lány? Szükségtelen, mert tudja. Ennyire egyszerű "elmondani", hogy örökbefogadtátok.
Egy kis fogalmi tisztázás: minden tekintetben az örökbefogadó az igazi szülő. A vér szerinti gyakorlatilag "egy néni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!