Hogyan állítanátok le anyukátokat ilyen esetben, hogy ne legyen sértődés?
Nem értem, miért lett lepontozva az első, pedig van valami igaza. A helyzet a következő:
1) Ha te fizeted a lakást és min den egyéb költséged, akkor minden jogod megvan megszabni, ki és mikor látogathat a családból, pláne hogy mennyi időre. Ilyenkor szépen el lehet mondani, hogy: "anyu, szívesen látlak, de" aztán jön a lényegi rész, amikor is szépen elregéled, hogy tanulnod kell, dolgod van, satöbbi.
2) Ha nem te fizeted a lakást és minden egyéb költséged, hanem otthonról támogatnak, akkor nincs más választásod, mint lenyelni. Bár úgy érzed, a te lakásod és a te életed, akkor lesz az, ha a saját anyagi forrásaidból tartod fent és nem a szüledi keresetéből.
Én megköszönném az igyekezetét, de megmondanám neki, hogy nem szükséges, mert:
neked is (és gondolom neki is) sok erőfeszítésedbe került, hogy ide is eljuss, egyetemig, önállóságig és mindezt a túlzott ragaszkodásával akaratlanul is tönkreteheti
külföldről lévén szó: sokkal többet kell teljesíteni tanulásban, munkában, kevesebb a szabadidőd, úgysem tudsz minőségi időt együtt tölteni
mások ott a szokások, lazábbak a szülő-gyerek kapcsolatok, egyetemen még nem annyira a lakás berendezése számít, s a későbbi boldogulásod múlhat azon, ha bizonyos emberek téged nem tartanak elég önállónak, vagy lemaradsz arról, hogy a neked megfelelő emberekkel lépj kapcsolatba
ettől még tiszteletben tartod, megfontolod a tanácsait és vigyázol is magadra, felnőtt vagy.
Tartanám vele a kapcsolatot igény szerint intenzívebben, de nem személyesen, és ráirányítanám, hogy ezt értékelje.
Egy hétig maradna? Miért, ő nem dolgozik?
Elég egyértelmű a helyzet: nem dolgozik, unatkozik amióta eljöttél otthonról, ezért ragad rád, mint a kullancs.
Nem ismerjük családi körülményeiteket, de szerintem a legelső, hogy küldje el a család őt dolgozni. Akkor emberek között lesz, ill. nem lesz se ideje, se kedve folyton a nyakadra mászkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!