Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ahhoz képest, amennyit vállalt...

Ahhoz képest, amennyit vállalt, mennyit teljesít nálatok az apa a gyerek (ek) körüli feladatokból?

Figyelt kérdés
Megbeszéltétek előre a feladatokat, vagy majd meglátjuk alapon ugrottatok neki? Volt olyan, hogy visszakozott, hogy neki ez mégis túl sok, nem bírja munka mellett, oldd meg te? Sok olyan történet kering, hogy “ő akarta jobban, mégsem törődik vele/elhagyott minket” ez lehet azért, mert nem fogta fel, hogy a családosdi több munka és fáradozás, mint nyugodt és boldog pillanat? Ki lett mondva valahol, hogy konkrétan a gyerek miatt ment tönkre a pár kapcsolata? Ha igen, akkor a (nagyobbacska) gyerek előtt? Van itt olyan “gyerek” akihez ezt vágták hozzá?
2018. márc. 6. 10:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

"A (hamarosan ex-) férjem olyan családból jön, ahol apa elmegy a dolgozóba (ott aztán ő a munka hőse, soha egy napot sem hiányzik, belead 150%-ot), majd hazajön, és egy fűszálat nem tesz keresztbe a házban - pláne nem a gyerekek körül."

Na ezt egy az egyben mintha apósomról írtad volna. Ő külföldön dolgozik 25-30 éve, hétvégére jön haza, és szó szerint csak fekszik. Kb. enni és cigizni kel fel. Előbbi természetesen elé van rakva, nem ő csinálja meg magának. Még csak nem is szed magának, anyóstól várja el azt is.. És mindig is ilyen volt, fiatalként is.

Viszont én ennek örülök, mert ugyan a párom egész életében ezt a mintát látta, mindig is elítélte, és éppen ezért mindent megtesz, hogy ő ne legyen ilyen. És hál'Istennek nem is ilyen, egyáltalán. Hozzáteszem emberileg nincs baj apóssal, jófej meg aranyos, csak férjnek pocsék. :)

Én még itthon vagyok a kisfiunkkal, így a házimunka nagy részét perpill én végzem. De onnantól, hogy párom hazaér munkából, kiveszi a részét, a pici körül pedig mindent megcsinál, ugyanúgy, mint én. Eteti, pelenkázza, fürdeti, éjjel is volt hogy ő kelt hozzá (pedig ezt egyáltalán nem vártam volna el), de szerencsére nem sűrűn fordult elő, mert jó alvó a fiatalúr születése óta.

Amíg én is dolgoztam, még a gyerek előtt, addig a házimunkát is felesben végeztük. Lassan visszamegyek dolgozni, úgyhogy akkor majd megint így lesz. Neki ez természetes.

2018. márc. 6. 22:43
 22/24 anonim ***** válasza:

Mi azt beszéltük meg, hogy a gyerekek körüli feladatokat közösen fogjuk ellátni, hiszen közös gyerekről van szó, és ez (szerencsére) így is lett. Este együtt fürdetünk, hétvégén egyik nap ő kel korán a gyerekkel, másik nap én, egyik éjjel ő kel fel etetni, másik éjjel én. Munka után hazajön, átöltözik otthoni viseletbe és onnantól ő vigyáz a lányunkra. Pelenkáz, etet, amit kell.

Főzést megosztjuk, azért mert ő imád főzni, egyébként meg tudnám én is csinálni. Rendrakás, takarítás, mosás az én dolgom, a szemetet ő viszi ki, kiégett izzókat ő cseréli, így a házimunkát is megosztjuk.

Nekem fontos volt hogy olyan párom legyen aki mindenben partner, nem az a típus hogy "te vagy otthon te csinálj mindent".. Egyik ismerősömnek 2 gyereke van (2,5 és 1), és a férje még egyszer sem cserélt pelenkát ennyi idő alatt. Na ilyen emberrel én nem bírnék együtt lenni!

Azt a nagymamámnak 10 gyereke volt dolgot meg hagyjuk már. Ott egyik gyereknek sem volt boldog és kiegyensúlyozott gyerekkora..10 gyereket nincs idő szeretni és nevelni, főleg nem külön foglalkozni velük. A gyereknevelés nem abból áll hogy adsz enni, pelenkázol és kész.

2018. márc. 6. 23:19
 23/24 anonim ***** válasza:
Sokszorosát vállalja, mint amennyiben eleinte megegyeztünk. Látta, hogy szükség van rá. Fantasztikus társ és remek apa is.
2018. márc. 7. 20:30
 24/24 anonim ***** válasza:
33%
Semennyit. Ő keresi a rengeteg pénzt amit mi itthon elverünk gyakorlatilag, így kijár neki a pihenés és a kiszolgálás amikor hazajön. Havi 450 ezerért azt hiszem ez ki is jár neki igazán.
2018. márc. 25. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!