Szülők! Ti erre a kérdésre hogyan válaszolnátok?
Teljesen normális, hogy ilyet kérdez 7 évesen - aki pszichológust emleget, nézzem utána kicsit a dolgoknak. :)
Sok kisgyerek már óvodás korában "maszturbál", tehát simogatja, dörzsölgeti magát, kisfiúk húzogatják. Én magam is emlékszem rá, hogy rendszeresen rongyokat, plüssállatokat, vagy a takarómat dörzsöltem erősen a puncimhoz kb. 5-7 éves koromban, és nagyon jó érzés volt. Ez teljesen normális, ha elolvasol bármilyen könyvet a gyerekek fejlődéséről, láthatod, hogy ovis korban kezdődik az úgynevezett fallikus szakasz, amikor a kisgyerek felfedezi, hogy a nemiszervek simogatása örömforrás, és ezt ki is használják.
Persze ők nem tudják, mi ez, csak nagyon jó érzés.
Pszichológusok szerint fontos, hogy ne tiltsuk meg ezt a teljesen természetes dolgot a gyereknek, csak annyit mondjunk, hogy közösségben, mások előtt ne csinálja. Ha teljesen megtiltjuk, abból később szexuális zavarai is lehetnek, mert felnőtt korában is benne lesz, hogy bűn amit csinál.
Amúgy valószínűleg hamarosan elmúlik ez a szakasz a kérdésben szereplő kislánynál, kisiskolás korban alábbhagy a nemi érdeklődés, és majd kiskamasz korban (12 év körül) indul újra.
Én is ilyenkorban kezdtem el magamnak csinàlni. Nyilvàn nem tudtam hogy mi ez, miért van, csak jó volt. Aztán egyszer véletlenül anyám rajtakapott. Nagyon megmaradt bennem az egèsz. Közölte hogy ilyet nem szabad csinálni és a nuninkat pisilèsre használjuk. Ez után sokáig nem feküdhettem úgy az àgyban hogy a kezem a paplan alatt volt, csak felette, nehogy azt csináljam (pl ha a nappaliban voltunk és tv-t néztünk).
Hàt mit ne mondjak, nem volt egy jó élmény. Ráadásul nem tudom hogy ez miatt-e, nem vagyok pszichológus hogy megállapìtsam, de amióta szexuális életet élek, eddig egyik partneremnek sem mertem soha mondani ha éppen kèzzel csináltam nekem, hogy most így jó így csináld, így nem jó ìgy ne csináld. Sosem merek erről beszélni. Meg nem merem magamnak csinàlni előttük. Pedig tudom hogy nem rám figyelnel közben, ők is csinálják a saját "dolgukat" de egyszerűen nem megy.
Kérdező, egy dolgot tudok mondani neked, semmiképpen se tiltsd a lànyodat, próbáld meg neki finoman elmagyarázni a dolgot, pl hogy ez majd a szülèssel lesz kapcsolatban ha nagylàny lesz. Vagy ilyesmi.
Az lemaradt hogy 21/L
#8 voltam.
Egyébként #6-nak teljesen igaza van!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!