Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti, hogy élitek meg, amikor...

Ti, hogy élitek meg, amikor egy anya elhagyja a családját, gyerekét, férjét?

Figyelt kérdés

2018. márc. 1. 20:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Rosszul éltem meg, hogy anyám elhagyott.
2018. márc. 2. 21:05
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát ha a gyerekeit elhagyja, azt rosszul.Főleg, ha kicsik még, hisz nem tehetnek semmiről, és óriási szükségük van anyára.Nekem egy kicsi fiam van, el sem tudom képzelni, hogy tehet ilyet egy szülő, hogy van olyan nap, hogy ne gondolna a gyerekeire? Ha csak önmagában a férjet hagyja el, az más, kit érdekel?
2018. márc. 2. 23:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Párom 4 éves volt, mikor az anyja lelépett otthonról. Két emléke van arról, mikor még velük élt. Az egyik az, hogy veszekedik vele, mert sírt a szilveszteri bulin, a másik meg az, hogy az apjával üvöltöznek, majd az anyja összepakol és elmegy.

Hogy hogy érintette? Kezdjük ott, hogy tizen éves koráig (vagy talán még most is) bűntudata volt, mert azt hitte miatta ment el. Vagy hogy legalább közbeszólhatott volna és akkor nem veszekednek addig, hogy ez legyen a vége.

Utána jött az állandó ígérgetés, hogy majd eljön érte, meglátogatja, elviszi magával, stb. Aztán semmi. Hol csak pár napig, hol hónapokig nem látta, holott mindig megígérte, hogy eljön, de nem jött. A fél gyerekkora azzal telt, hogy sokszor egész nap a kapuban állt, hogy mikor jön az anyja, aki arra sem volt képes, hogy megemelje a telefont és szóljon, hogy nem tud menni, ne várja egész héten.

Egyszer felbukkant, hogy szeretné, ha nála lakhatna a gyerek.....de csak papíron, mert kéne utána a támogatás, de a gyerek az nem. Persze jött az anyai jogaival, de természetesen nem lett belőle semmi.

Mikor összeköltöztünk albérletbe párommal az anyja akkor is azt akarta, hogy párom paíron nála lakjon, mert akkor még csak 18 volt és hátha felvehetik így a csok-ot 3 gyerekre. Természetesen ebbe sem egyeztünk bele.

Szóval, ha közvetlen barátról, ismerősről, családtagról van szó akkor szerintem senki sem viseli jól. Én főleg nem, így hogy ennyire látom a gyerek szemszögét is. Ha idegen család akkor meg semmi közöm hozzá. Sok helyzet van, mikor jobb ha a szülők külön vannak. (Párom is örül így felnőtt fejjel, hogy az apjánál maradt és nem az anyja nevelte meg annak is, hogy nem egy marakodó pár között nőtt fel.)

Amúgy a 2 legjobb barátnőm ugyanígy járt, csak ők az apjukkal. Az sem másabb semmivel.

2018. márc. 2. 23:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Mindkét szülő részéről gáz és elítélendő. Nem enyhébb sem apa, sem anya részéről, bár szerintem az ilyenek nem érdemlik meg az apa és anya minősítést. Számomra ez is azt mutatja, mennyire nem kellene erőltetni ezt a "szüljön mindenki / vállaljon mindenki gyereket" baromságot, mert a legtöbb embernek egyszerűen nem való. Én pl. nem vagyok egészséges mentálisan, így nekem aztán fizethetnének bármennyit, akkor sem vállalnék, egyszerűen nem lenne etikus. Na meg testileg se csattanok ki azért az egészségtől.
2018. márc. 5. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!