Más sem kap ballagásra ajándékot Ti mit kaptok?
Sziasztok
18 F vagyok a szüleimmel úgymond megeggyeztem,hogy ha gimibe végig jó tanuló leszek és az érettségi is sikerülni fog akkor kifizetik az autós iskolát elméleti gyakorlati rész, vizsgák ami 180 ezer ft és ezt kapnám ballagásra.
Most viszont közölték,hogy a húgom is ballag (általános iskolából) és kb az egész pereputty falvát rokonságot meghívták lesz vagy 20-25 fő ezért anyám valami puccos étterembe akar asztalt foglalni kaja pia stb..
húgom ajándékba ifost kért ami 80 körül van plusz a kaja pia asztalfoglalás 130 ezer lenne összesen
azért hivta meg húgom az egész rokonságot hogy minnél több pénzt kapjon
Szüleim közölték hogy nincs jogsim mert a húgom ezt akarja és ők ezt meg akarják neki adni
Kezdjük ott miért kell toronyórát láncostól egyből megvenni egy általános iskolás gyereknek
Az én általános ballagásra meghívtam 2 főt a mamámat és papámat (anyu részéről)
Kaptam tortát és 30 ezer ft 10 10 10 ezer ft fejenként
Én ezt el is mondtam a szüleimnek hogy ezt nem érzem igazságosnak közölték ott volt a lehetőség én is meghivhattam volna 30 főt
Mit csináljak?
Ez így nagyon nem oké. Szerintem azzal semmi baj nincsen, ha egy család megünnepli a gyerek ballagását és elmennek étterembe, vesznek ajándékot. Nem nagy dicsőség elvégezni egy általános iskolát, de szerintem nem is emiatt ünnepelnek. Nagyon sok helyen így van, ez egyfajta szokás, én semmi kivetnivalót nem látok benne. Mikor általánosból ballagtam, akkor egy-két ember (közeli rokonok) jött el, nem mentünk sehová csak otthon együtt leültünk enni és kaptam némi pénzt, csokit, virágot. Mikor gimiből ballagtam, akkor már többen (20 fő) voltunk és elmentünk egy étterembe, mert sokan sérelmezték, hogy általánosból való ballgáskor nem volt semmi (rajtam kívül mindenkinek volt a családban, mert nálunk ez a szokás, de én akkor nem akartam) és nem lettek meghívva. Valamint ugyanúgy kaptam virágot, csokit, kb.120.000 forintot és nyitottak nekem egy lakástakarék-számlát. Ezek a nővérem esetében is hasonlóan történtek.
A gond akkor kezdődik, ha különbséget tesznek a két gyerek között és ez történik nálatok is, ami nagyon igazságtalan. Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy mindketten elballagtatok, akkor utána tarthatnátok egy közös ebédet/vacsorát, ahová meg lehet hívni a rokonokat. Igazából szerintem maga a ballagás nem is egy olyan hú, de nagy dolog, hogy érdemes legyen ott lenne, tömeg van, úgyse lehet látni semmit. Valamint érdemes lenne beszélned a szüleiddel (hogy te ezt nagyon igazságtalannak érzed és tartsák be az ígéretüket), valamint a hugoddal is (hogy ő is lehetne picit nagyobb tekintettel rád és a körülményekre), bár végső soron itt nem a hugoddal van a baj, hanem a szülőkkel, akik minden kívánságát lesik és téged kirekesztenek mindenből.
Tudom hogy nem azok
És hiába beszélek velük rám se hederítenek csak jönnek a kifogások hogy én is meghívhattam volna én is azt kérhettem volna amit akarok....ami nem is igaz mert meg se kérdeztek arról mit szeretnék hanem csak odaadták a 30at és kész
Sajnos ez legtöbb családban igy megy. Az egyik testvér mindent megkap míg a másik semmit.
Aztán mindig az tarthatja el a szülőket aki semmit se kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!