Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám minden egyes nap a...

Anyám minden egyes nap a boltba akar futkozni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk bevásárolni. Vettünk jópár dolgot. És kérdeztem tőle, hogy a csomagos toast kenyérből biztosan elég lesz-e 1 csomag. Mi viszonylag sok toast kenyeret eszünk, különösen pirítva mert szeretjük. Emmellé vett még magának külön 3 szendvicszsemlét is. Erre ma jövök haza a suliból , és ott vár a cetli az asztalon, hogy menjek el a boltba még 1 fél kilós csomagos toast kenyérért. Ezen felkaptam a vizet, mivel tegnap kérdeztem tőle mikor ott voltunk a boltban, hogy elég lesz-e az 1 csomag. Erre ma ez a cetli vár, hogy még menjek el egy fél kilósért. A minap ugyanez volt, hogy a fél kilós, még meg se kezdett toast kenyér a kukában landolt, mivel már két hete lejárt a szvazotossága, és senki még csak hozzá se nyúlt. Hárman lakunk együtt, én, tesóm és ő. De szinte minden egyes nap a boltba futkozik, és nagy szatyrokkal jön haza. És még ő van felháborodva, mikor közlöm vele, hogy ez már nem normális dolog. Miért nem lehet egy héten kétszer elintézni a boltba járást. Sem időm, sem energiám, de még csak kedvem sincs örökké odafutkozni. És most megsértődött, bevonult a szobájába mert ezt mertem közölni vele. Jelenleg csak részmunkaidős, és a nap többi részét ezzel tölti, hogy boltba futkozik. Szerintem jogos a felháborodásom, hogy engem is ugráltatna a marhaságok miatt amik 2 hét múlva a kukában végzik úgyis, mivelsenki nem bír ennyit enni. De neki ez a legfontosabb... Ti hányszor jártok bevásárolni egy héten, és hányan laktok ?
2018. márc. 1. 14:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
59%
Mi 6 an vagyunk 4 lány s minden nap menni kell mert a frisset szeretem.Szijason szárazon már meg se eszem
2018. márc. 1. 15:46
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

xD na most létezik vagy sem, döntsétek már el, így nem fogok tudni aludni este!

Mi ketten vagyunk párommal, és általában másfél-2 hetente megvesszük a legalapabb élelmiszereket viszonylag nagyobb kiszerelésben, hogy ne kelljen 2 naponta megvenni, ami elfogy (pl mi zabkását szoktunk reggelizni, ehhez megvesszük az x kiló zabot, ami jópár hétig elég)

Húst, zöldséget is megvesszük nagyobb mennyiségben, az megy a fagyóba, és több napra előre főzünk.

2-3 naponta vásárolunk egyéb hozzávalókat, de azok sem számottevők, mert ritkán eszünk pl felvágottat vagy tejfölt...

De mi ilyen egyszerűbb népek vagyunk :)

2018. márc. 1. 15:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Négyen lakunk + kutyák és macskák. Hetente kb. 2x főzünk, hideg kaja mindig van, meg étvágya is mindenkinek. De hetente csak 1x megyünk nagybevásárolni, egyébként ha valami pont elfogy vagy utólag jut eszünkbe, akkor valaki munka előtt vagy után bemegy a boltba és megveszi azt, ami hiányzik. De ilyen max. 1-2x van a héten, néha nem is kell külön boltba menni egyáltalán.

Olyan nálunk nem fordul elő, hogy valakit visszaküldünk vásárolni, miután hazaér, pláne ha csak valami olyan kell, ami ráérne.

Ha a szomszédban lenne a Tesco vagy az Aldi, akkor lehet, hogy gyakrabban ugranánk át, de akkor sem vennénk olyat, ami nem is kell.

Anyukád ezek szerint minden nap vásárol egy csomó ételt, aminek a fele aztán a kukában landol, mert túl sok és rátok romlik? Ez nagyon nem jó. Nem normális. Le kéne ülnöd vele és higgadtan megbeszélni, hogy ezt így nem lehet. Találjatok neki valami hobbit, amivel elfoglalhatja magát. A pénzt meg inkább tegye félre valamire, mondjuk nyaralásra.

Ja, és ne egyetek ilyen sok kenyeret.

2018. márc. 1. 15:53
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nincs itt egy "kis" ellentmondás?

"kérdeztem tőle, hogy a csomagos toast kenyérből biztosan elég lesz-e 1 csomag. Mi viszonylag sok toast kenyeret eszünk, különösen pirítva mert szeretjük. "

" a fél kilós, még meg se kezdett toast kenyér a kukában landolt, mivel már két hete lejárt a szvazotossága, és senki még csak hozzá se nyúlt"

" szinte minden egyes nap a boltba futkozik, és nagy szatyrokkal jön haza"

" de még csak kedvem sincs örökké odafutkozni"

" nap többi részét ezzel tölti, hogy boltba futkozik. "

Hagyd békén anyádat, hadd "futkozzon", ha az szórakoztatja.

Te meg akkor "futkozzál" ha elfogy valami és ő nem ér rá!

Látod, még egy egyszerű kenyérügyet sem tudtok kiszámítani, hol kevés, hol kidobjátok, mert 2 hét alatt nem fogy el.

2018. márc. 1. 15:55
 15/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is egy pótcselekvésről van szó anyud részéről. Amolyan "produktív halasztás", lenne sokkal fontosabb dolga, de inkább ezt csinálja, mert ez kevesebb fájdalommal jár neki, mint mást csinálni, amit tényleg kellene, és így jobban érzi magát tőle, mondván "vásárolni végül is kell, és ez fontos".

Olyan ez mint amikor a lusta diák tanulás helyett lefekszik aludni, még akkor is, ha egyébként nem álmos, mondván "az alvás fontos", ami igaz is, csak ezt mint egy fájdalomcsillapítót vesz be annak érdekében, hogy ne kelljen tanulnia.

Anyukád szerintem a vásárlást egyfajta fájdalomcsillapítóként kezeli, mert csinálhatna olyat ami számára is fontosabb lenne, csak valami miatt nem teszi (félelem, aggódás, lustaság, egyéb nem akarás..)

2018. márc. 1. 16:04
 16/27 anonim ***** válasza:
57%

Valószínű pótcselekvés, bár annak kicsit ellentmond, hogy téged is elküld vásárolni. Ha valakinek van erre energiája, az menjen, csak tudod ezzel az is a gond, hogy így költi el a legtöbb pénzt az ember. Minden nap kis ez meg az, olyanokat is vásárol olyankor, ami nem is kell, csak épp meglátta.

Mi ketten vagyunk, hétvégén van egy nagyobb bevásárlás, és hétköznap kb. még 1x beszalad vmelyikünk kenyérért vagy zöldségért vhova. Egyébként pedig a kenyeret le lehet fagyasztani, ezért igazán kár naponta boltba rohangálni.

2018. márc. 1. 16:08
 17/27 anonim ***** válasza:
42%
Ezért nincs sokaknak pénze mert elszorják minden szarra az étel felét meg kidobják olyan jol megy..
2018. márc. 1. 16:13
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

Anyámék olyan havi 2szer mennek bevásárólni. (2en)

Oreganyameknak a fia hetente bevásárol.(3an)

Pápamek minden nap mennek boltba, met táskával mennek haza. (2en)

Én pl kétnaponta megyek boltba, apróságokat venni, havi 1szer van nagybevasarlas. (3an, abból egy 3eves gyerek)

Párom kB heti egyszer kétszer megy boltba. (egyedül van)

2018. márc. 1. 16:20
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

2 táskával *

Kutyak nálunk is vannak mindenkinél.

2018. márc. 1. 16:23
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

Mi egy héten kétszer, kedden és csütörtökön megyünk vásárolni, de előfordul néha, hogy háromszor. Szerintem két lehetőség van.

1. Hagyod anyukádat duzzogni, és együtt a tesóddal rászoktatjátok arra, hogy kétszer menjetek el bevásárolni egy héten, aztán ha valami lemaradt, akkor így járt.

2. Próbálod csak szavakkal és érvekkel meggyőzni, és továbbra is elmentek a boltba.

Lehet nem arat osztatlan sikert a véleményem, de én ezt tenném. Azt az időt, főleg ha ennyiszer kell lemenni a boltba, azt ezernyi más hasznosabb dologgal is eltölthetem, ráadásul gondolom nektek nem a sarkon van a bolt, hogy 5 perc alatt megjárjátok.

2018. márc. 1. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!