Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja meg az anyja a...

Miért mondja meg az anyja a lányának, hogy kövér?

Figyelt kérdés

Oké,mert kövér,de a gyerek,ezt tudja.És csak fáj neki.Egyrészt az anya hibája,hogy kövér.Jól főz,meg nem iratta be sportolni.Nem volt pénze.De miért kell szerencsétlen fejéhez vágni minden alkalommal??

Nekem azt mondták,mikor kisebb voltam,hogy egy anyuka akkor is szeretni a saját gyerekét,ha kétfejű...

2018. febr. 22. 19:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%
20-as, lehet hogy te ilyen gyerekekkel foglalkoztál, de arra még nem gondoltál, hogy némelyik gyerek azért tömi magát, mert jól esik neki? Kérdező nem ezt írta, hogy finom a kaja? Nem mindenki bírja visszafogni magát, nem kell ahhoz lelkibetegnek lenni, elég ha épp csak az a hobbija és az életcélja, hogy minél többet zabál.
2018. febr. 22. 21:15
 22/30 anonim ***** válasza:
52%
#14. Nem tudom, hogy hány éves a gyerek, de az nem elég, ha csak mondod neki, hogy nem kéne ennyit ennie. Gondolom ti vásároltok be és ti főztök. Ha a zsebpénzét költi kajára, akkor ne adjatok neki, csomagoljatok inkább tízórait. Nem bántásként írom, csak én is így nőttem fel, hogy tudtam, hogy kövér vagyok és anyum mondta is, hogy ez így nem lesz jó és fogynom kéne. Sportolni jártam/járok rendszeresen de a kaja a mai napig örömforrás számomra. Volt, hogy ebédre 3! melegszendvicset ettem, reggelire lekváros kalácsot, este főttételt. Szóvalt soha nem volt megszabva semmi, azt ettem és annyit, ahogy jólesett. Borzasztóan elhíztam és nem állítom, hogy a 100%ban az ő hibájuk lenne, de ha gyerekkoromban nem jutottam volna ennyi szemét kajához, akkor ez nem történt volna meg. Egy idő utan pedig át fog menni függőségbe az egész. Össze kell állítani egy étrendet (akár dietetikus segítségével) és azt tartania kell. Nem koplalásra gondolok, hanem teljes értékű, egészséges táplálkozásra.
2018. febr. 22. 22:27
 23/30 anonim ***** válasza:
83%

Engem az apám alázgatott tiniként, hogy disznó meg kövér vagyok. 170cm/65 kg voltam. Amikor edzeni kezdtem és fogytam, ugyanúgy folytatta. Hogy nem ér semmit amit csinálok. Most visszanézve, kb. minden zavarta velem kapcsolatban, a saját nyomorát akarta rám ragasztani. Tehát nem óvni akart, hogy vigyázz lányom, mert híztál, hanem alpári alázás. Amint lefogytam, másba kötött bele.

Ja és imádta a nagy evéseket, kb. ebben nőttem fel.

Egyik barátnőmnek a mai napig ilyen az anyja. A csaj ráadásul vékony. Az anyja egy alkesz, frusztrált nő, aki minden keserűségét a lányán vezeti le.

Komolyan nem értem az ilyen szülőket.

Nyilván le leszek majd pontozva én is.

2018. febr. 22. 23:22
 24/30 anonim ***** válasza:
71%
Azért mondja, hogy kövér vagy, mert annak ellenére hogy szeret, és jól főz, tudatni akarja veled, hogy nem kéne túlzásba vinni a kajálást, amit te nyilván nem veszel észre magadtól. Egy havi bérlet 8-10ezer ft, ennyit ha akarsz össze tudsz szedni magadnak.
2018. febr. 22. 23:46
 25/30 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy bunkóság. De nem, nem az anyja hibája.
2018. febr. 23. 11:41
 26/30 anonim ***** válasza:
78%

Az én anyám remekül főz(ött), dolgozott étteremben séf mellett és nem volt pénzünk, hogy sportolhassak, mégsem voltam kövér.

Nekem igazából ezen a mondaton akadt meg a szemem: "Egyrészt az anya hibája,hogy kövér.Jól főz". Komolyan úgy gondolod, hogy egy gyerek azért lesz kövér, mert otthon finomat főznek? Ennyi erővel minden normál testalkatú gyerek anyukája meg apukája sz*rul főz?

2018. febr. 23. 12:14
 27/30 anonim ***** válasza:
54%
Nem, ő csak ezzel akarja áltatni magát. Látod, el is tűnt rögtön, amikor hirtelen nem azt olvasta, amit szeretett volna :)
2018. febr. 23. 12:41
 28/30 anonim ***** válasza:
75%
Azért mondja, mert őszinte.
2018. febr. 25. 05:48
 29/30 anonim ***** válasza:

Az én anyám is pont ilyen.

Ő úgy szokta, hogy rám néz elszörnyedve és elkezdi mondani, hogy cukorbeteg leszek, trombózist kapok, lerokkanok és hogy akkor majd nem fog engem gondozni, hanem majd takarodjak a kórházba. Hozzá teszem 168/75 vagyok... Teny, hogy lenne mit ledolgozni, de azért amilyen tragikusan lefesti helyzetet sokszor eret tudnék vágni. Nem tudom miért jó így nyomorgatni a másik lelkét.

2018. febr. 25. 18:30
 30/30 A kérdező kommentje:

Utolsó!! Köszönöm!!:)

Amúgy kedves mindenki, az adataim 169/71 .15\l

És annyira rosszul esik,még ha nem is bántásból mondja.Meg elkezdtem futni,de szerinte csak azért mert fogyni akarok.Na itt ment el a kedvem..:/Meg mindenkinek előadja,hogy jaaj ő már leszokott a süti készítésről,mert egyszerűen elhájasodom....

2018. febr. 25. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!