Kicsinálnak a szüleim, mit tegyek?
Az van, hogy abba is belekötnek ha levegőt veszek. Mindig megy a vita 0-24. Megkövetelik tőlem a kitűnőt, a mintagyereket, holott a szüleim általánosba megbuktak, és csak apám végzett szakmunkást. Félek hazajönni egy négyessel, mert kikapok érte legtöbbször. Néha az ötösnek sem örülnek, ha valami "lényegtelen" tantárgyból hoztam. Napi 11 órát tanulok suliba és itthon összesen. Mégis megkapom nap mint nap, hogy sose fognak felvenni ahova akarok, így is szakmunkásképzőbe akartak küldeni, pedig a tanárok szerint én abba a gimibe születtem, ahova menni szeretnék. (4,92 átlagom, a féléviben is csak a tesi lett négyes) Egy nap max 2 órát van a kezemben a telefon, és akkor is megkapom, hogy "Tedd le azt a sz*art mert kivágom a p*csába" erre kimennek és telefonoznak tovább. Múltkor a benti cigizés miatt is összekaptunk, mert nekem nem tetszik ha bent dohányoznak, erre elkezd ordibálni anyám, hogy az életét rámáldozza és megengedhet magának annyit hogy cigizzen. Szintén minden nap megkapom, hogy életképtelen senki vagyok, akiből nem lesz felnőtt gondolkodó ember ha így folytatom. A pénzemről meg nem is beszélve. Én kerestem meg, mivel az én régi dolgaimat, könyveimet adtam el, ezért szerintem engem illet a pénz. Már egy csomót összegyűjtöttem és már majdnem meg is tudtam volna venni a hangszert amit már rég óta szeretnék, erre elvették tőlem és azt mondták nem kapom majd vissza, mert ez benne van abban az összegben, amit életük során rám áldoztak. Plusz az, hogy mindenbe belekötnek és mindent megmondanak, hogy milyen hamgosan hallgathatom a zenét, hogyan kössem be a cipőmet, milyen színű ruhát akarok venni. A suliban sincs senki aki tekintettel lenne rám, úgxmond én az osztály strébere vagyok, állandóan piszkálnak. És akkor csodálkoznak, hogy a felnőttek társaságát keresem, mert velük lehet normálisan beszélni. Nincs senki akivel ezt megbeszélhetném a nővéremen kívül, de vele nem emgednek sokat találkozni. Pszichológushoz nem mehetek mert tuti nem engednének, egyedül nem merek elmenni mert nem tudom miből kifizetni. Már mindennapos ez a dolog, segítsetek kérlek mert idegösszeomlást fogok kapni, állandóan veréssel fenyegetnek. Nem esik jól a mindennapi sírás, főleg nem szóbeli előtt.
15 éves lány
Mérgező szülők, az ilyenek sose fognak változni. Amit magadért tehetsz, hogy minnél előbb elköltözöl akár koliba, és megszakítod velük a kapcsolatot amint tudod.
Lányként főleg oda kell majd figyelned rá, hogy ne legyen ez a környezet negatív hatással a személyiségedre, főleg ne arra, ahogy a jövőbeli családoddal fogsz bánni. Nyilván ők is azért ekkora diszfunkcionális nyomorékok mert az ő szüleik is így bántak velük és rajtad bosszulják meg. Te ne legyél ilyen, szakítsd meg a láncot.
Magyarázd el nekik,hogy nem attól lesz valaki sikeres az életben,hogy az állam által előírt tárgyakból színötös lesz.
Akkor leszel sikeres,ha 1 valamiben nagyon jó vagy!
Nem vagy az övék!!! A saját magadé vagy, ők csak kölcsönbe kaptak, amíg felnőtt leszel!
Milyen szülő az, aki nem tiszteli a gyereke önállóságát az első perctől fogva??
Szóval amit tudsz tenni.
Elvégzed a gimnáziumot. Jelentkezel arra a szakra amelyikre ők akarnak, lehetőleg valami messzi egyetemre.
Elmész az első félévre. Ha bejársz, bejársz, ha nem, nem. Passziváltatod magad a második félévre, majd újrafelvételizel arra a szakra, és azon az egyetemen, ahol te szeretnél.
Azért írtam a passziváltatást a kiiratkozás helyett, mert ahhoz, hogy megtudj élni egyedül, mert nyilván nem fognak támogatni, hogyha ekkora f#szok, fel kellesz venned Diákhitel1-et, és dolgoznod is kellesz egyetem mellett, a Diákhitelt pedig passzív félév alatt nem kell elkezdeni visszafizetni. (Persze, ha elég pénz jön össze a melóból szállásra (koli elég olcsó) + megélhetésre, akkor nem szükséges a Diákhitel1, bár amit havonta vissza kéne fizetned addig amíg újra lesz hallgatói jogviszonyod kiiratkozás és nem passziváltatás esetén egyébként eléggé lós#ar összeg, úgyhogy ki is iratkozhatsz addig nyugodtan.)
És azért mondtam, hogy arra jelentkezz először, amire ők akarják, hogy a konfliktusokat otthon elkerüld addig is.
Persze, most 3-4 évre előre terveztem neked, csak megakartam mutatni, hogy nem feltétlen kellesz azt tanulnod nagy korodban, amit ők akarnak. Lesz "szabad éved" dolgoznod, hogy pénzt gyűjts.
És egyébként akármennyire is fenyegetőznének a rendőrséggel, tizennyolc éves korod után nem hozattathatnak haza téged, maximum igazoltathat a rendőr, hogy "igen megtaláltuk", de a tartózkodási helyed nem adhatja ki, ha nem engeded meg neki.
Miért a kellesz-el mi a problémád?
Amerre én élek itt így használják, (tudod mi az a furik? :D), másrészt pedig teljesen elfogadott szó. Nem az én problémám, hogy képtelen vagy alkalmazkodni. :X
Ó nálunk ugyanez volt, beirattak egyetemre - "he nem mész, akkor felakasztom magam" -, én ellenben szakképzésre jártam helyette, meg dolgozni.
Titkolóztam, amíg lehetett, gyűjtögettem és 21 évesen elhúztam a francba.
27 évesen kiköltöztem Svájcba a páromhoz, és azóta jó ha félévente pár órára hazamegyek - de akkor is inkább mennék fogat húzatni, mert még az is jobb.
15-ös, ha nem oda megy, ahová a szülei akarják, mehet az utcára vagy prostinak, merthogy egy pillanatig nem fogják őt támogatni, abban is biztos lehetsz, vagy jön a megfélemlítés, akár zsarolás.
Engem is csak azért nem cs.sztettek, mert azt hitték, arra az egyetemre mentem, amit ők kitaláltak nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!