Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek itt mi vagy...

Szerintetek itt mi vagy esetleg ki lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Külföldre költözött édesanyám pár éve. Én addig Magyarországon maradtam, és úgy éreztem 7.-ben hogy már a 8.-at az USA-ban kezdhetem. Ki is költöztem, nagyon jó a suli, a tanárok is rendesek, meg az osztálytársaim is, de a nevelöaoám annál kevésbé. Kezdetektöl fogva fura... Egy nagy házat bérlünk kerttel, tehát van böven munka az év összes évszakában, amihez én is hozzájárulok természetesen. Fát pakoltam, rengeteget gereblyéztem, havat lapátoltam, lesóztam az udvart, az utat, stb.: Számára nem voltam elég produktív, szóval $10-es órabérrel próbált motiválni. (Magyar pénzben 2500 Ft) Mondtam neki, hogy én Magyarországon is elvégeztem ugyanúgy a munkát ingyen, nem kell pénz. Ragaszkodott hozzá, így elfogadtam. Majd mikor beköszöntött a tél, egyszer nem 3-szor hanem csak 2-szer lapátoltam havat. Hazaért, és közli Anyámnak: A fiad miatt ma nem lesz fütés, mert az olajkazánnál nem igazán lett ellapátolva a hó. Erre én is, de legföképpen Anyám háborodott fel. Hozzáteszem a barátja lent él az alsó szinten velünk, és velem nem kommunikál. Szóval kimentem az udvarra, mert megláttam a lakótársunkat, hogy megbeszéljük hogy ki hol lapátolja a havat. Meglátott, és bement. A nevelöapám különféle “beceneveket” terjesztget a baráti körében rólam pl.: energiavámpír, ingyenélö, élösködö, stb.: Meg ha a munkából hazaér, nem is foglalkozik velünk, csak lemegy a barátjához, és dárcoznak. Majd hajnalban valamikor feljön. Nagyon sok vita volt Anyum es közte ezek miatt. (Anya ott szeretné már hagyni, mert ez így nem élet.)

2018. febr. 17. 05:20
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Magyarul anyudon múlik...
2018. febr. 17. 06:49
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Nyilván a nevelőapáddal van a gond. Ő milyen nemzetiségű? Anyud is rosszul tette hogy bizonytalan környezetbe kivitt téged
2018. febr. 17. 06:49
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
A nevelőapád mennyire tud magyarul illetve te milyen szinten az angolt? Lehetséges,hogy a kommunikációtokba csúszhatott be valamikor,valamilyen hiba? Tisznáznotok kellene az adott szó kinél, mit jelent? Nekem úgy rémlik,nem a kinti munka az igazi probléma,hanem teljesen más,csak ekkor találkoztok és emiatt ott csapódik le.Ülj le vele beszélgetni.A nevelőapád,anyukád dolgoznak?
2018. febr. 17. 07:47
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ez így nagyon kevés infó.
2018. febr. 17. 08:41
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Hát az energy vampire ott is energia vampire jelent. Itt nincs szó nem értésről. Anyukád oldja meg.
2018. febr. 17. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:
80%

Itt a hülye nevelöapád a gond, a passziv agressziv stilusával feléd.

Mostohám is ilyen volt, elvárások zöme felém, de sosem nekem mondta hanem apámmal.üzengetett.

Ha valamit elrontottam (megesik felnöttekkel is), akkor hozzám se szolt napokig vagy apának mondta, hogy milyen béna a lányod.

Néha meg épp ellenkezöleg, üvöltött velem, mint a fábaszorult féreg.

Éveken át ez metn, a fiainak bármit elnézett, én mindig élösködö, szerencsétlen hülyegyerek voltam.

Apa egyszer nem állt ki értem. A mostohaanyámmal 7 éve nem beszélek, apának pedig sosem bocsátom meg, hogy a punci fontosabb volt neki.

Anyud leglább melletted áll.

2018. febr. 17. 10:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Amig Anyuka kiment te ki a bubánatnál voltál? Gyeretek el onnan,jobb normálisan szükősen élni ittjn,mint megalázva máshol kapcarongyként..
2018. febr. 17. 12:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Nevelöapám Magyar, mi is azok vagyunk. Én mondhatni profin beszélek angolul, ö nem. Én 2 évig a nagyszüleimmel éltem, míg Anya tudott venni autot, házat, és így berendezkedett. Nevelöapám egy normális ember volt egészen addig, míg ki nem jöttem Anyám elmondása szerint. Azt mondta édesanyám, hogy most látja, hogy ö barátcentrikus, nem csakádcentrikus. A saját testvére kérdezte egy-két hete, hogy hogy tudunk mi vele élni, ö egy barátcentrikus és fura ember. Nem is beszél a 2 testvér egymással. Mindenféleképpen költözünk. Ö le fog menni a barátjához az alsó szintre, mi meg Anyuval fent fogunk lakni addig, míg nem gyüjt össze egy albérletre valót. Édesanyám nekem jót akart azzal hogy kihozott, és ahogy mondtam a nevelöapám csak akkor változott meg, mikor én kijöttem.
2018. febr. 17. 15:24
 9/10 A kérdező kommentje:
(Ez a nemnormális kb.: fél éve lett ilyen)
2018. febr. 17. 15:31
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
A ház amiben laktok az kié? Azt írod az anyud vett autót és házat,akkor miért kell albérletet keresni?
2018. febr. 18. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!