Miért nem fogadnak el?

Figyelt kérdés

Én teljesen más vagyok mit a szüleim. Más dolgok érdekelnek pl cosplay, anime, játékok, informatika. Mindig azt mondják nekem:

Miért nem vagy olyan mint az unokatesód?

Mert ő mindenben jobb nálam és ő a család büszkesége. Sokszor megkérdezik, hogy miért öltözök úgy mint egy rocker. Hát mert rocker vagyok. Köztem és a szüleim között sosem volt meg a szülő-gyerek viszony. Igazából sosem szoktunk csinálni együtt semmit, de amikor megyünk akkor mindig azt mondják, hogy öltözzek normálisan. Ez nekem rosszul esik. A családban is mintha csak azért jönnének oda hozzám mert muszáj.

2018. febr. 12. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Hány éves vagy? Kezdjük azzal, hogy ez a te életed, te gondod. Tehát ha neked ez a stílusod, ne változtasd meg csak azért, mert ők ezt akarják.
2018. febr. 12. 16:16
 2/5 A kérdező kommentje:
17éves vagyok. Igazad van nem fogom hagyni, hogy megváltoztassanak.
2018. febr. 12. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg a te életed szóval csináld azt amit szeretnél, viszont ha még nem próbáltad megmutathatnád nekik a hobbijaidat hát ha megértik miért szereted
2018. febr. 12. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

Neked kellene elfogadnod, hogy van egy "norma" és aki ettől eltér, azt sok esetben kinézik, furának találják, vagy épp követői lesznek és divatot teremt vele. Ezzel nem állást akartam foglalni, hogy ez jó vagy rossz, ez egy tény.

Én is rocker voltam tizenévesen és kinéztek, persze, a szüleim szerették volna, hogy ne pont az ő gyerekük legyen a kirívó, akit megnéznek az utcán, csak mert szegecses karkötő meg bakancs van a lábán lány létére. És így felnőtt fejjel, ezt meg is értem. Én választottam a deviáns stílust, de nem is álltam értetlenkedve, hogy miért nem fogadják ezt el egyesek. Ilyen a világ.

A cosplay nem egy hétköznapi dolog, egy kívülállónak ez nagyon gyerekes és beteges dolognak tűnik sokszor. Én semmilyen szubkultúrát nem ítélek el, de tény, hogy vannak kívülállóként nagyon furcsa dolgok. Ha te ezt szereted és ki is mutatod, szerintem ne lepődj meg, ha kapsz pár kéretlen pillantást.

2018. febr. 12. 17:21
 5/5 anonim ***** válasza:
80%
Én is ilyen voltam/vagyok. Soha nem tudtam beilleszkedni a családomba, nem tudták elfogadni, hogy engem más érdekel, mint őket. Sajnos ez mai napig így van. Nem hiszem, hogy fog változni a dolog. Nem mondom, hogy nem zavar, de már megszoktam. Ma már messze élek tőlük, ritkán találkozunk, szóval jobb, de ha találkozunk akkor sose marad el a beszólás. Egyszerűen máshogy gondolkozunk, csak én nem szólogatok be nekik, ha nekem nem tetszik a ruhájuk, hajuk vagy akármi.
2018. febr. 12. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!