Miért nem lehet elfogadni, hogy nem akarok gyereket? Mit tudnék még mondani?
Jelenleg 27 éves nő vagyok, bármilyen családi esemény van, ahol háromnál több rokon összegyűlik, tuti feljön a téma, hogy "Mikor jönnek a gyerekek?". A barátommal együtt vagyunk 6 éve, szeretjük egymást, 3 éve együtt is élünk. De nem érezzük még azt, hogy mi feladnánk ezt a szabadságot és minden időnket...
Van egy keresztlányom, aki 2 éves és imádjuk. Hetente 1-2 délutánt biztosan vele vagyok, nekem jelenleg az elég a "babázásból", nem tudnám ezt csinálni 24/7. Nem azt mondom, hogy soha, de az elkövetkezendő 2-3 évben még nem.
Viszont ezen ki van mindenki akadva, hogy hát miért, hiszen most lett készen a házunk ősszel, én is dolgozom már másfél éve és hogy higgyem el, ha már ott lenne velünk, sosem bánnám meg... Anyukám is folyton felhozza, hogy mikor lesz neki végre unokája, bezzeg XY még csak 25 éves, de már a második babával terhes, stb.
Már többször mondtam, hogy nekünk nem hiányzik még a baba, az otthonülős életmódot is nehezen szoknánk meg, meg úgy egyáltalán, az egy teljes életmód-váltást jelentene. Borzasztóan esik, hogy a saját anyámnak kell magyarázkodnom arról, miért nem akarom feladni az eddigi életemet és a további céljaimat.
"64%-os, nem értem, hogy milyen önállótlanságróll beszélsz..."
Azért, mert nem beszéltem önállótlanságról.:)
Utolso, nincs jogod ítélkezni meg leszólni mást a döntése miatt.
28 vagyok, a gyerek gondolata is taszit, ha most teherbe esnék, bizony elvetetném, mert NEM KELL!
Lehet 5-6 év mulva majd másként gondolom, de most rhadtul nincs rá szükségem és nem fogok csak azért szülni, mert "korban vagyok".
14: Szerintem az volna a baj, ha valakinek ugyanarról szólna az élete és a vágyai 43 évesen, mint 30 évesen. Ez egy másik életszakasz, rengeteg idő eltelt, természetes, hogy mást csinálsz és akarsz 43 évesen, mint 30 évesen. És majd 56 évesen is egészen mást fog csinálni és akarni, mint most.
13 év alatt a személyiség is teljesen átformálódik.
Én pl. 30 évesen még egyetemista voltam és közalkalmazott, 43 évesen pedig nem.:)
Össze nem lehet hasonlítani még az életvitelemet se az akkorival.
NEM KELL kötelességből szülni! A nem
kívánt gyerek egy életre szerencsétlen lesz.Akik ezt nem értik
meg ott nagy baj vana fejükben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!