Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél ha a lányod feminis...

Mit tennél ha a lányod feminista lenne?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm teljesen el van keseredve a lánya miatt.A lánya 16 éves, nyíltan férfigyűlölő és mindig arról beszél hogy a rengeteg erőszak, verekedés, mind mind a férfiak hibája és ők semmi máshoz nem értenek csak ehhez.A barátnőm egyedülálló anya de akárhányszor megpróbált komolyabb kapcsolatot kialakítani a lánya mindig elüldözze a párját.
2018. febr. 11. 16:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
28%
az anyuka a hülye, hogy ezt hagyja. Én elküldeném koliba és kész. Ha nagy feminista akkor ér annyit mint egy férfi és tud egyedül tanulni/dolgozni stb.
2018. febr. 11. 16:48
 2/18 anonim ***** válasza:
41%
Én azt tudom mondani, hogy férfiként biztos nem tartanék el egy olyan lányt, akinek általánosan ez a véleménye a férfiakról. Pláne azzal a hatalmas élettapasztalatával
2018. febr. 11. 16:51
 3/18 anonim ***** válasza:
27%
A mai világban nem feltétlenül csak a szülői neveltetés határozza meg a gyerek értékrendjét. Ha ezt az utat választja előre felkészíteném, hogy a 18. születésnapja után csak magára számíthat.
2018. febr. 11. 16:58
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Ő nem feminista, ő férfigyűlölő :D A feminista (nemtől függetlenül) nemi egyenlőségre törekszik, szerinte a nőknek a férfiak felett kéne állniuk.
2018. febr. 11. 17:00
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

OFF: A feminista NEM (!!!!) férfigyűlölő (egyenjogúság férfi és nő között)

ON:Nem érte valamilyen abúzus? Egyébként meg a barátnőd ne hagyja magát.

2018. febr. 11. 17:00
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Annyit azért a drága leányzónak a tudtára adnék hogy a feminista nem egyenlő a férfigyűlölővel.

Amúgy meg el tudom képzelni mennyi "tapasztalata" lehet ha ennyire jó véleménye van a dolgokról

2018. febr. 11. 17:03
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

Megint egy kamukérdés, ami a normálisabb feministákat férfigyűlölőnek állítja be.

A feminizmus normális képviselői nem férfigyűlölők. Tudom, hogy van több ága. Maga az elnevezés rossz szerintem. Bár én nem tartom magam feministának, mert semmilyen irányzathoz, mozgalomhoz nem akarok tartozni, mozogtam ilyen körökben és ezek az ismerőseim pl. a prostitúció durvábbik formái ellen, a családon belüli erőszak ellen küzdöttek, nőkön, gyerekeken és bántalmazott férfiakon segítettek.

Bár sokszor úgy érzem az itteni válaszokat olvasva, hogy már az is férfigyűlöletnek számít, ha nem takarítasz-főzöl munka után, vagy ki mered jelenteni, hogy nőként szeretsz dolgozni. :/

2018. febr. 11. 17:09
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
Tudod ez nem feminizmus. Ha ténylegesen feminista lenne, akkor büszke lennék rá, de ez NEM az. Nem tudom, mit tennék, ennyi idősen már elég nehéz lenne hatni rá, ha egyszer kialakult, hogy így gondolkodik.
2018. febr. 11. 17:24
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

A feminizmus nem férfigyűlölet. Ha a lányom feminizmusként fröcsögné a saját sovinizmusát, szégyellném, hogy ennyire műveletlen és tájékozatlan gyereket neveltem. Elé tennék egy értelmező szótárat, és néhány könyvet az eredeti feminizmusról - ami egyenjogúságról szólt, arról, hogy a nő választhasson és rendelkezhessen a saját élete felett, sőt, tovább megyek: az eredeti feminizmus lényege az, hogy a férfiaknak is jó legyen -, és addig nem engedném felkelni előle, amíg fel nem fogta, milyen fogalmakat mikkel kever.

A lánynak az a baja, hogy nincs apaképe, és hogy az anyja nem elég határozott vele. Tudom, hogy nem egyszerű helytállni mindkét szerepben anyaként és közben persze a pénz sem fán terem. Az eredeti probléma itt a következő: amíg az anyuka nem találja meg a saját helyét a világban és képtelen kiegyensúlyozott nőként élni, addig a lánya hasonlóan szélsőséges elveket fog követni és egyre durvábban.

2018. febr. 11. 17:30
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
A lány nem feminista, hanem nősoviniszta férfigyűlölő. Ha a lányom feminista lenne, büszke lennék rá, ha férfigyűlölő, próbálnám kideríteni mi az oka annak, hogy ennyi utálat van benne három és fél milliárd ember iránt.
2018. febr. 11. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!