Valóban nem kötelesek támogatni a szülők az egyetemista gyereküket?
Az első alap (Bc) diploma megszerzésében.
Mert hogy már a középiskola sem kötelező, az egyetem meg aztán végképp nem, a gyerek magának tanul, nem a szüleinek.
El lehet menni kollégiumba/albérletbe, amit magának fizet, iskola mellett dolgozni, megpályázni az ösztöndíjat, vagy felvenni a diákhitelt.
Pénzt otthonról nem kap, haza ne járjon, maximum az ünnepekre, tessék, lehet önálló felnőttként élni, elvégre elmúlt 18.
Sok szülőnek ilyen a hozzáállása, de vajon jogos is?
Koteles.. Koteles volt arra,hogy felnevelje mig nagykoruva nem valik.. De velemenyem szerint ez nem jogos. A gyerek ,az gyerek ha 18,ha 40 eves.
19 eves korom ota dolgozom,kulon alberletben elek a parommal,most varom a gyerekeinket. Jelenleg 23 eves vagyok es anyaek ugyanugy tamogatnak ha van ra lehetoseguk,mint mikor otthon laktam.
Az olyan szulo melysegesen nezzen magaba,akinek a gyereke csak addig a gyereke , amig tamogatast kap utana az allamtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!